Jump to content

Τροφές για Κιχλίδες Malawi Mbuna


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να συγκεντρώσουμε σήμερα τις απόψεις μας όσον αφορά τις τροφές που χρησιμοποιεί ο καθένας μας για τάισμα των Κιχλίδων μας...

(Όποιος επιθυμεί ας επισυνάψει και μια φωτογραφία της τροφής)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 4 ώρες, το μέλος george@m έγραψε:

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να συγκεντρώσουμε σήμερα τις απόψεις μας όσον αφορά τις τροφές που χρησιμοποιεί ο καθένας μας για τάισμα των Κιχλίδων μας...

(Όποιος επιθυμεί ας επισυνάψει και μια φωτογραφία της τροφής)

 

41qBbCPXbcL._AC_UL320_SR256,320_.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 Γεια σου Γιωργο,οπως εχω ξαναπει εγω χρησιμοποιω τις εξης τροφες για τα saulosi:

ocean nutrition vegi flakes,spirulina και spirulina 2 flakes,tropical malawi και περιστασιακα ocean nutrition brine shrimp flakes.

Στον γονο τρυμμενα τα παραπανω και αρτεμια.

 

Καμια φορα βρισκονται στα χερια μου και αλλες τροφες που δοκιμαζω αφου πρωτα διαβασω τα συστατικα και ψαξω στο νετ πληροφοριες για την εταιρια και τον τροπο παρασκευης.Οι παραπανω ομως ειναι τροφες που αγοραζω κατα βαση και ταιζω καθημερινα.

 

Προσωπικα εχω καταληξει στα flakes για πολλους λογους που αν θελετε μπορω να αναλυσω.

Έγινε επεξεργασία - argy1
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μιχαλη καποιος ο οποιος δεν τον θυμαμαι ποιος ειναι μου ειχε πει πως κιχλιδες χωρις πελετ δεν γινεται. Και εχει και καποια βαση αν σκεφτεις πως το μισο φαι φευγει απ τα βραγχια! Θα με ενδιεφερε να ακουσω την αποψη σου για τα φλεηκς!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nls cichlid formula
Hikari sinking cichlid gold
Hikari excel
Ocean nutrition vegi pellets
Ocean nutricion omnivore flakes

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μιχαλη εννοειται οτι θελουμε αναλυση.Παντα μας ενδιαφερει η αποψη σου!.Εγω ημουν φαν της ocean nutrition αλλα φιλος με λιγο λιγοτερα λιτρα κ οχι τοσο συχνες αλλαγες νερου σε ψαρια που πηραμε μαζι ειχε γρηγοροτερη αναπτυξη.Χρησημοποιουσε serra granured και granugreen οποτε κ γω αυτες εχω για βασικες πλεον.Συμπληρωματικα χρησημοποιω ocean nutrition κ aquarium munster.Τωρα αναλογος αν εχω φυτοφαγα ή σαρκοφαγα τους δινω τις αντιστοιχες απο καθε εταιρεια.Προτιμω τα pellets καθως καταναλλωνονται ολα χωρις να παραμενουν τα υπολειμματα που αφηνουν τα flakes.Επισης φοβαμαι την καταπωση αερα κ το malawi bloat αν κ πιστευω οτι ειναι μυθος/ραδιο αρβυλα οτι καταπινουν αερα αν τρων απ την επιφανεια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αφρικανοί τι κάνετε ?

Όλα καλά ?πως πάνε τα μπουκωματα σας ?

Tropical mbuna και Ocean nutrition... 

Hikari λερώνει πολύ... 

Sera δεν έριξα ποτέ.... Μου λειψατε ρε τρελοί... 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θοδωρη απο τα βραγχια δεν φευγει ποτε τροφη σε αφρικανα και ειδικα απο mbuna.Αυτο μπορει να γινεται στις αμερικανες.

Θα πω για τα φλεικς αργοτερα.Πρεπει να παω για δουλεια τωρα :( 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον οι λογοι ειναι δυο.

 

1.Τα πελετ εχουν περισσοτερες συγκολιτικες ουσιες ωστε να διατηρηθουν σε αυτη τη μορφη και περισσοτερη υγρασια.Για παραδειγμα η ocean nutrition vegi pellet εχει moisture (υγρασια) 16,5% και ash (τεφρα) 7,2% σε σχεση με την vegi flakes που περιεχει 6,1% υγρασια και 4,1% τεφρα.Επισης τα πελετ εχουν λιγοτερη πρωτεινη και λιπαρα απο τα flakes.Εδω λοιπον καταλαβαινουμε οτι ειναι δυσκολο για τις εταιρειες να μας περεχουν το 100% μιας καλης τροφης σε μορφη πελετ.Τα flakes ναι το καταλαβαινω,πολλες φορες ειναι τρυμματα,αυτο ομως ειναι αλλο θεμα!

 

2.Με τα φλεικς εχω πιο ισορροπημενη κατανομη της τροφης,και για να το αναλυσω,σε ενα ενυδρειο εχουμε αρκετα ψαρια με διαφορετικο χαρακτηρα,ορεξη και επιθετικοτητα.Ταιζοντας λοιπον πελετ,δινουμε την ευκαιρια στα πιο "ζωηρα" να τρεξουν και να μπουκωσουν στο στομα τους οσα κομματια μπορουν περισσοτερα,ασχετα με το αν πεινανε τοσο ή οχι (μην ξεχναμε οτι μιλαμε για αφρικανες) απλα και μονο για να μην το φανε τα υπολοιπα και "προσπερασουν" σε αναπτυξη και συνεπως κυριαρχια.Ειναι γνωστο οτι τα πελετ εχουν μεγαλη αναλογια γραμμαριων/ογκου γιατι ειναι συμπιεσμενη τροφη.Ετσι πολλες φορες εχουμε ενα παχυσαρκο κυριαρχο ή και με σημαδια bloat (λογο κακης διατροφης).
Με τα φλεικς απο την αλλη,ενα ζωηρο ψαρι θα κουραστει παρα πολυ για να γεμισει το στομα του με την ιδια ποσοτητα τροφης και στο ενδιαμεσο ενα πιο ηρεμο θα βρει την ευκαιρια να φαει μικρα κομματια στα κλεφτα οσο δεχεται επιθεση απο το κυριαρχο.Οσοι εχετε αφρικανες καιρο θα γνωριζετε οτι ο κυριος λογος που καποια ψαρια μενουν πισω δεν ειναι η ελειψη ορεξης αλλα οι επιθεσεις απο τον κυριαρχο την στιγμη του ταισματος.Ενα αλλο συν οτι με τα φλεικς θα φανε και τα νεογεννητα που πιθανον κρυβονται στα βραχια και περιμενουν να περασει τροφη απο μπροστα τους.Επισης να συμπληρωσω εδω κατι πολυ σημαντικο,τα φλεικς θελουν χερι μεσα στο ενυδρειο,αλλιως απλα λερωνουμε.Ειδικα οι αφρικανες ειναι ψαρια που θα φανε απο το χερι μας οποτε ο σωστος τροπος ειναι να παρουμε με τα τρια μας δαχτυλα (αυτα που κανουμε τον σταυρο μας) φλεικς και βουτωντας το χερι μας μεσα στο νερο και αφου εχουν μαζευτει τα ψαρια και το περιεργαζονται,να απελευθερωσουμε τα φλεικς.Με αυτο τον τροπο δεν θα μεινει κανενα στην επιφανεια,ταιζουμε τα ψαρια με το χερι,που δεν υπαρχει πιο ομορφο πραγμα σε ενα ενυδρειο,τα μαθαινουμε να μην μας φοβουνται αλλα αντιθετως να τρεχουν ψηλα μολις μας βλεπουν,και φυσικα μετα αφηνουμε την ροη να κανει την δουλεια της,να παιδεψει τους πονηρους και να δωσει ευκαιριες στους κυνηγημενους.

 

Υ.Γ. Αντε εκατσα και το εγραψα,παω να φυγω τωρα :P

  • Like 4
  • love 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν το εχω αναλυσει εγω αλλα μπορω να σας πω οτι εχω δει απο κοντα το ζευγος saulosi του Μιχαλη και επαθα πλακα με το μεγεθος(αναπτυξη).Κοντευουν να φτασουν τα venustus του Γιαννη:D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το πρωτο σκελος το καταννοω οσον αφορα την συνθεση. Αυτο βεβαια δεν σημαινει πως δεν ειναι καλη τροφη η πελετ επειδη εχει λιγοτερη πρωτεινη.
Στο δευτερο σκελος νομιζω πως ειναι καθαρα θεμα ευχερειας. Αν ταισεις σωστα τα πελετς νομιζω καταμεριζονται εξισου καλα με τα φλεηκς.
Στην αναφορα σου περι πεπιεσμενης τροφης μπορεις πολυ απλα να την μουλιασεις πριν την ταισεις ωστε να φουσκωσει και να βγαλει τον πληρη ογκο της ωστε να μην φουσκωσει στο στομαχι του ψαριου!
Τα φλεηκς επισης παρασυρονται πολλες φορες απο το φιλτρο κατι που στα πελετ δεν συμβαινει.
Στα νεογγενητα οντως δεν μπορουνε να φανε απο πελετς. Ειδικα τα μεγαλα, αλλα επειδη τα πελετς διαλυονται μπορουν και μικροτερα ψαρια να τσιμπολογησουν απο τα υπολλειματα.
Τα πελετς δεν ειναι απαραιτητο να βαλεις χερια στο νερο. Μπορεις καλλιστα να τα βαλεις σε ενα μπολακι και με λιγο νερακι να τα ανακατεψεις και τα αμολησεις στην ροη.
Τελος να προσθεσω πως οντως στις αμερικανες το μισο παει στομαχι το μισο φευγει απο τα βραγχια. Οποτε στα πελετς περισσοτερη τροφη παει στο στομαχι. Αν οι αφρικανες δεν το κανουν αυτο παω πασο.


Greetings from the dark side!

Link to comment
Share on other sites

Βασικά θα σου πω  να τα ταΐζεις μια φορά την ημέρα ,και μια φορά την εβδομάδα να τα αφήνεις νηστικά έτσι  θα έχεις απόλυτα υγιή ψάρια.

Για να μην ακούσω ότι είναι λίγο τόσο τάισμα θα σου πω ότι στην φύση αγωνίζονται για να βρουν  την τροφή τους  ενώ στα ενυδρεία μας ανοίγουμε ένα καπάκι και τους την ρίχνουμε.

Αν δίνεις flake να την βάζεις μέσα στο νερό με τα δάχτυλα σου και όχι να την αφήνεις να επιπλέει.

Από τροφές εγώ δίνω αυτές, μέρα παρα μερα και spiroulina μια φορα την εβδομάδα.

ocean nutrition Cichlid Vegi Pellet Small 100gr

ocean nutrition spirulina flakes 70 gr

και η καλυτερη για μενα

OMEGA ONE super color cichlid pellets

Και φυσικα μια φορα την εβδομαδα μουλιαζω την τροφη μεσα σε SEACHEM GARLIC GUARD

 

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

οσο για το σκέλος του μασουλήματος, επιβεβαιώνω ότι απο τα βράγχια στις αμερικάνικες κιχλίδες φεύγει μεγάλη θρυματισμένη ποόσοτητα απο τα πελετ. Αυτό το εκμεταλεύονται στο έπακρο τα βυθόψαρα που έχω, τα οποία στην κυριολεξία λαμβάνουν έτοιμη μασημένη τροφή.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα σε ολους. και ευχαριστω για την αντααποκριση του καθενα.

Οσον αφορα φιλε Μιχαλη για ολα αυτα που εγραψες για να δικαιολογησεις τον λογο που καταληγεις στα flakes με βρισκεις απολυτως συμφωνο μαζι σου. Τα κυριαρχα του ενυδρειου παντα εχουν αυτο το πλεονεκτημα στο ταισμα. Πάντως για το θεμα του bloat πιστευω οτι υπαρχουν αλλοι περισσοτεροι λογοι πιο σοβαροι να παρουσιασει καποια απο τις κιχλιδες μας συμπτωματα απο οτι να περνουν αερα και να εχουν φουσκωματα απο τα πελλετ, κυριως πιστευω ειναι το στρες ενας πολυ σοβαρος λογος για εμενα, οπου κατα καιρους εχω χασει καποια απο τα ψαρια μου.

Και αφου ξεφυγαμε λιγο απο το θεμα μας να ρωτησω την αποψη σας για για την spiroulina της JBL με περιεκτικοτητα 40% σπιρουλινα. θα την εγκρινατε ως καθημερινη τροφη?

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντυπωση οτι θα σου βγαλουν μαυρα στιγματα με τοση σπιρουλινα.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα την συγκεκριμενη σπιρουλινα δεν την ακουμπανε.Δεν ξερω γιατι ενω ερχονται στο χερι μου να φανε με το που καταλαβαινουν οτι ειναι σπιρουλινα την παρατανε

Link to comment
Share on other sites

και μένα το ίδιο.....την βάζουνε στο στόμα και την φτύνουνε μόλις καταλάβουν τι φάγανε...... πρέπει να είναι πολύ πεινασμένα για να την δεχτούνε.

μονο οι pleco κάνουνε πάρτυ με δαυτη.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν την τρωνε μπορειτε να την ταιζετε πρωτη οταν ειναι πολυ πεινασμενα. Σιγα σιγα θα την δεχτουνε. Επιπροσθετως βοηθαει πολυ το σκορδοζουμο.

Greetings from the dark side!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

μετα απο αρκετους διατροφικους συνδυασμους,αποφασισα να δοκιμασω τη σειρα της dennerle cichlid veggy και cichlid carny,σε συνδυασμο με ocean nutrition seawed (φυκια)και μια μερα νηστεια.ειναι μολις 2 οι μηνες και δεν μπορω να σας παραθεσω ασφαλη αποτελεσματα(ρυθμο αναπτυξης,χρωματα,ευεξια κτλ).μολις δω καποια σημαντικη διαφορα θα σας ενημερωσω.(malawi cichlids).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...