Jump to content

Λιμνούλα με ΚΟΙ


Recommended Posts

Καλησπέρα σας πριν 2 χρόνια έφτιαξα μια λιμνούλα 2μ. μήκος Χ 2μ. πλάτος Χ 1 μ. βάθος στον κήπο μου με το σκεπτικό να γίνει ζωοδότρια σε οτιδήποτε ζωντανό υπάρχει στην περιοχή. Μετά από λίγο καιρό έβαλα και 3 ΚΟΙ μικρού μεγέθους τα οποία μετά από 2 χρόνια έχουν γίνει αρκετά μεγάλα (~35 cm). Στην λίμνη έχω μια αντλία η οποία είναι 2200 λτ/ώρα και έχω φτιάξει ένα φίλτρο με υαλοβάμβακα και bioballs. Η φίλτρανση του νερού είναι πολύ καλή και οι μετρήσεις του νερού είναι πολύ καλές όλα αυτά τα χρόνια. Τα ψάρια έχουν περάσει και παγετό χωρίς κανένα πρόβλημα και επίσης κάποιες φορές η αντλία δεν λειτουργούσε για αρκετό καιρό αλλά δεν φαίνονται να τα επηρρέασε. Μέσα στην λίμνη έχω νούφαρο, ποντεδέρια, πάπυρο, βούρλα, στάχυ και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα προς το παρόν καθότι τρέφονται από τις ακαθαρσίες των ψαριών. Πέρυσι είχα βάλει και μια μικρή νεροχελώνα αλλά χάθηκε μια ωραία ημέρα αν και συμβίωνε με τα ΚΟΙ 3 μήνες και είχε διπλασιάσει το μέγεθος της.

 

Κατα την διάρκεια του ενός έτους το ένα ΚΟΙ ήταν μαύρο με λίγο πορτοκαλί στο κεφάλι  όμως μετά από 1 χρόνο έχασε όλο το μαύρο του χρώμα και έγινε άσπρο με πορτοκαλί στο κεφάλι. Φέτος έχει αρχίσει και αποχρωματίζεται και το πορτοκαλί στο κεφάλι και έχει γίνει άσπρο. Είναι λογικός ο αποχρωματισμός, έχει τύχει σε κανέναν ή να έχει ακούσει από κάποιον άλλο? Το ψάρι πάντως φαίνεται αρκετά υγιές και ζωηρό.

 

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι υπάρχει πιθανότητα να αναγνωρίσει κανείς το φύλο των ψαριών αλλά και να γίνει ποτέ κάποια γέννα μέσα στην λίμνη χωρίς να διαχωρίσω τα ψάρια?Συνήθως γ περίοδος αναπαραγωγής πότε είναι? Επίσης τι θα μπορούσα να τα ταίζω εκτός από την έτοιμη τροφή που τους ρίχνω? Βλέπω ότι τρώνε όλη μέρα άλγη και οτιδήποτε υπάρχει μέσα στην λίμνη. Εγώ τα ταίζω μια φορά την ημέρα και έχουν γίνει θρεφτάρια.

 

Σας παραθέτω και φωτογραφίες να δείτε την λιμνούλα με τα ΚΟΙ μου. Περιμένω απάντηση για όποιον γνωρίζει να μου εξηγήσει.

P1020977.JPG

P1020980.JPG

P1020986.JPG

P1020994.JPG

P1020995.JPG

P1020979.JPG

P1020982.JPG

P1020983.JPG

Link to comment
Share on other sites

Ωραια φαση εχεις φτιαξει φιλε μου. Να την χαιρεσαι. Τρομερο πραγμα η λιμνη.
Για τα πραγματα που ρωτας δεν ξερω αλλα εχουμε εδω μεσα δυο τρια τσακαλια που σιγουρα γνωριζουν!

Greetings from the dark side!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε μου.Ωραία δουλειά έχεις κάνει!!!!Για την τροφή εγώ τους δίνω και κατεψυγμένη blood worms εκτός από έτοιμη.Για τις αναπαραγωγες μπορεί να σου απαντήσουν πολλά παιδιά από το forum γνώστες του είδους..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Να χαίρεσαι την λιμνούλα και τα ψαράκια σου. Αρχίζουν και γίνονται κτήνοι :)

 

Είναι λογικό τα ΚΟΙ να αλλάζουν χρώμα καθώς μεγαλώνουν. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην δημιουργία ή στην διατήρηση του χρώματος. Από τις συνθήκες που τους παρέχουμε μέχρι και το φαγητό.

 

Εκ πρώτης όψεως θα έλεγα ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον διπλάσια αντλία. Η φίλτρασή σου σίγουρα χρειάζεται αναβάθμιση. Όσο μεγαλώνουν τα ΚΟΙ τόσο ποιο πολλές απαιτήσεις θα έχουν. Αυτό το διάστημα είναι λαίμαργα. Καλό είναι να τους δίνεις πολλά και μικρά γεύματα παρά ένα και μεγάλο.


Έχω διαβάσει ότι η μπορούν να αναπαραχθούν από 3 χρονών και πάνω. Ιδανικές θερμοκρασίες είναι γύρο στους 20C. Δώστους χρόνο και τις κατάλληλες συνθήκες και θα δεις γέννες. Εγώ τα έχω 5 χρόνια. Έχω ΚΟΙ πάνω από 50 εκατοστά και φαίνονται ότι είναι γεμάτα στο αυγό. Δεν έχουν μέρος στην λίμνη μου να αφήσουν τα αυγά και για αυτό ακόμα δεν έχω δει αναπαραγωγή.

 

Για οτιδήποτε άλλο εδώ είμαστε.
 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για το θέμα διατροφής μπορείτε να μου προτείνετε κάποια που να βοηθάει και στην διατήρηση του χρώματος?

 

Για αντλία και φίλτρανση τι μου προτείνεις φίλε μου αλλά να είναι και λίγο οικονομική? Πάντως με την αντλία αυτή έχω θέμα στο ότι βρωμίζει εύκολα και πρέπει να την καθαρίζω συνεχώς γιατί μετά σταματάει να λειτουργεί. Υπάρχει κάποιος τρόπος να την διατηρώ περισσότερο καθαρή?

 

Έχω υπόψη μου να μεγαλώσω την λίμνη του χρόνου αρκετά και να βάλω και άλλα ΚΟΙ μέσα. Έχω έτοιμα 2 μικρά περίπου 6-7 εκατοστά. Αν τα βάλω μέσα λέτε να κινδυνεύσουν να τα φάνε τα μεγάλα?

 

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας

Link to comment
Share on other sites

Έχεις 4 κυβικά λίμνη.... όπως και εγώ.
Ρίξε μια ματιά στο θέμα μου να δεις τι έχω κάνει από φίλτρα, αντλίες μικρά ΚΟΙ κτλ. Θα σου στείλω πμ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Καλησπέρα φίλοι μου είπα μετά την απώλεια που είχα να εισάγω μερικά ΚΟΙ ακόμη και πλέον από 3 πήγαμε στα 6. Έχω 5 ΚΟΙ και ένα Shumbukin το οποίο έχει εγκλιματιστεί με τα υπόλοιπα ΚΟΙ και η συμβίωση των νέων ΚΟΙ με τα παλιά είναι πολύ καλή. Βάζω και φωτογραφιούλες. Επίσης στην λίμνη έβαλα και αεραντλία που έχει βοηθήσει πολύ και τα ψάρια νιώθουν πιο άνετα.

 

P1030110.thumb.JPG.7e96277648e2e25c24bac6a767fcf600.JPGP1030103.thumb.JPG.b761a04d3a8696d402b65db3fc900f24.JPGP1030105.thumb.JPG.066ee158ab8f33ee4cd610f975f64429.JPGP1030110.thumb.JPG.7e96277648e2e25c24bac6a767fcf600.JPG

P1030114.JPG

P1030125.JPG

Έγινε επεξεργασία - Magiatikos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...