Jump to content

Συμπτώματα σε μονομάχο


Recommended Posts

Γεια σας παιδιά. Εχω ένα μονομάχο εδώ και 9 μήνες. Τους πρώτους 8 τον είχα σε μια μικρή γυάλα 2,5 λίτρων, άλλαζα το νερό κάθε βδομάδα, με λίγα φυτά που συνεχώς χαλούσαν και τα πέταγα. Το ψάρι φαινόταν σε πολύ καλή κατάσταση, έτρωγε αρκετά και όλη την ώρα έφτιαχνε τη φωλιά με φυσαλίδες στην επιφάνεια οπότε θεωρούσα ότι ήταν καλά.

 

Εδώ και ένα μήνα του πήρα ένα ενυδρείο 10 λίτρων με φυτά, φίλτρο (submersible filter pump) και θερμοστάτη ρυθμισμένο στους 28 βαθμούς. Δεν έχω ασχοληθεί με μετρήσεις νερού δυστυχώς, έβαζα όμως σε κάθε αλλαγή νερού την αντίστοιχη ποσότητα conditionner για Betta splendens όπως και πριν στη μικρή γυάλα. 

 

Το ψάρι φαίνεται πάντα καλά, δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά του (τρώει και ταξιδεύει όλη την ώρα) έχει όμως σταματήσει να φτιάχνει φυσαλίδες. Αυτό που με τρόμαξε είναι ότι έχει βγάλει ένα άσπρο σαν φούσκωμα ή εξόγκωμα στο μπροστά κάθετο πτερύγιο/ουρά του σαν ένας όγκος. Nομίζω φαίνεται στη φωτογραφία. Μπορείτε να με βοηθήσετε, έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι; Σας ευχαριστώ.

 20251100_10154568737551372_1460724416_o.thumb.jpg.264a9e77694832f8b9a79a97d11de074.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα φιλε μου, δυστηχως μπορει να μην γνωριζες ή να είχες πέσει θύμα παραπληροφόρησης για την διαβιωση αυτων των ψαριών. Οι γυαλες δεν κανουν για ψάρια διότι ταλαιπωρούνται μόνιμα απο την αμμωνία που παράγουν. Ειδικά στην δικη σου περίπτωση σε μια γυαλα 2,5 λιτρων θα επρεπε να αλλαζεις το νερο μερα παρα μερα διοτι δεν υπαρχει κατι να καταναλωσει την αμμωνια που παραγει το ψαρι. Τουλαχιστον τωρα εχεις αυτο το μικρο ενυδρειο και καπως ειναι καλυτερα αλλά και παλι το ενυδρειο σου δεν ειναι στρωμενο οποτε το ψαρι εξακολουθει και ταλαιπωρείται απο την αμμωνια. Απο τα λιγα που μπορω να διακρινω φαινεται λιγο ταλαιπωρημενος και ισως με fin rot (σηψη πτερυγιων). Τον ογκο με δυσκολια τον ξεχωριζω...υπαρχει δυνατοτητα να βγαλεις μια πιο κοντινη φωτογραφία;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Οντως δεν γνωρίζω πολλά, ότι μπόρεσα να διαβάζω και να καταλαβαίνω από το ιντερνετ.

Μόλις τον έβαλα στη μικρή γυάλα για να καθαρίσω τη μεγαλύτερη. Φαίνεται καλύτερα τώρα η φουσκάλα του νομίζω. 

 

20187256_10154568803856372_1077530824_o.jpg

20227820_10154568802976372_1148831737_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν κάλως ήρθες αυτο π ηθελα να σ πω εγω να κανεις ειναι να βγαλεις το θερμοσταστη, θερμομετρο δεν ξερω εαν εχεις αλλα δεν βλεπω να πασ να παρεις ενα θερμομετρο εαν δν εχεις για να βλεπεις την θερμοκρασια. και το βασικοτερο γτ βγαζεισ το ψαρι απτο ενυδρειο για να το καθαρησεις και πως το καθαρηζεις? μπορεις να μας πει. μακαρονακια το φιλτρακι εχεις?

Link to comment
Share on other sites

Μετεφερα το θεμα στην σωστη κατηγορια.

Link to comment
Share on other sites

Θα προσπαθησω να σε βοηθησω οσο μπορω. Για αρχη θα πρεπει να βελτιωσουμε τις συνθηκες που ζει το ψαρι. Τα 10 λιτρα ειναι πολυ καλυτερα απο την γυαλα αλλα και παλι ειναι καπως περιορισμενος ο χωρος και οι συνθηκες αρκετα ευμεταβλητες. Εαν εχεις την δυνατοτητα να πας σε μεγαλυτερα λιτρα πχ 20 ειναι μια πολυ καλη αρχη κατα την δικη μου αποψη. Ας αρχισουμε απο τα βασικα:

1. Ενυδρειο και φιλτρο: Οπως σου ειπα εαν εχεις την δυνατοτητα αναβαθμισης των λιτρων σου ειναι μια καλη αρχη. Το φιλτρο που εχεις ειναι αστρωτο. Δηλαδη δεν εχουν δημιουργηθει βακτηρια που θα μπορουν να μετατρεπουν την αμμωνια σε νιτρωδη και αυτα με την σειρα τους σε νιτρικα, τα οποια ειναι ακινδυνα εως ενα ποσοστο για το ψαρι. Εαν εχει καποιος γνωστος σου η φιλος σου ενυδρειο, μπορεις να παρεις βιολογικο υλικο (βακτηρια δηλαδη) και να τα εγκαταστησεις στο δικο σου φιλτρο. Εαν παλι δεν εχει κανεις θα πρεπει να παρεις καποια ετοιμα βακτηρια απο καποιο pet shop (πχ. Tetra Safe Start) και να ακολουθησεις πιστα τις οδηγιες που αναγραφονται πανω στην συσκευασια. 

2. Τωρα οσο αφορα τα φυτα και το υποστρωμα το χαλικι δηλαδη. Προτιμησε σκουροχρωμο γιατι το ανοιχτοχρωμο στρεσαρει το ψαρι. Επισης τα φυτα πρεπει η να φυτευονται στο χαλικι η να δενονται πανω σε ξυλο ή πετρα αναλογα με το φυτο που εχεις. Τα φυτα σου χαλαγαν γιατι δεν υπηρχε τροφη στην γυαλα γι αυτα. 

3. Ποτε μα ποτε μην ξεχνας το αντιχλωριο σου στις αλλαγες που κανεις. Προτιμησε καποιο οπως το Seachem Prime που αποτοξικοποιει την αμμωνια και τα νιτρωδη για παραπανω απο 24 ωρες. Ειδικα στο σταδιο που βρισκεσαι ειναι απαραιτητο.

4. Το φιλτρο σου θα θελει μεταποίηση λογικά, μπορεις να μου πεις την διαταξη των υλικων σου μεσα στο φιλτρο;

Πολυ πιθανον αυτος ο ογκος ή σπυρί να δημιουργηθηκε απο το στρεσαρισμα στην γυαλα καθως και τις κακες συνθηκες νερου. Σε μια γυαλα μονο καλες συνθηκες νερου δεν βρισκεις γιατι οπως σου ειπα πιο πανω θα επρεπε κανονικα να κανεις μερα παρα μερα αλλαγες νερου για να μην γινεται η αμμωνια επικίνδυνη για το ψαρακι σου. Ειναι πολυ ομορφος οποτε προσπαθησε να κανεις το καλυτερο δυνατο γι αυτον για να μην παιδευεται αλλο.

Έγινε επεξεργασία - Constantinos_S
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, ευχαριστώ και πάλι όλους για τις πληροφορίες που μου δίνεται, δυστυχώς είμαι άσχετος τελικά και σήμερα έχω στεναχωρηθεί πολύ με το ψαράκι.  

 

Ba1a22, ίσως δεν φαίνεται καλά στη φωτογραφία. Είναι θερμαντική ράβδος και έχει θερμοστάτη που τον έχω ρυθμίσει χειροκίνητα στους 28 βαθμούς.

Πρώτη φορά το έβγαλα το ψάρι σήμερα που παρατήρησα το εξόγκωμα επάνω του για να μπορέσω να καθαρίσω καλά τον πάτο από περιττώματα, δεν ξέρω αν έκανα καλά. Καθάρισα το ενυδρείο με πολύ τρεχούμενο ζεστό νερό.

Προσπαθώ να ενημερωθώ σχετικά με το στρώσιμο ενυδρείου που μου ανέφερε ο Constantinos_S και τη μείωση αμμωνίας τα οποία αγνοούσα τελείως (για παράδειγμα, τα μακαρονάκια που μου αναφέρεις, δεν ξέρω τι είναι).

 

Constantinos_S έχω διαβάσει σήμερα πολλές φορές το παρακάτω άρθρο για στρώσιμο:

οπότε μπορώ να σε παρακολουθήσω σε αυτά που με ρωτάς γιατί μέχρι χθες δεν θα είχα ιδέα. Νομίζω θα στραφώ σε συσκευασία με έτοιμα βακτήρια. Σημειώνω αυτό που μου προτείνεις και σε ευχαριστώ. Η διαφορά ανάμεσα στο Tetra Safe Start και το Tetra Filteractive ποια είναι; 

Το μόνο που έριχνα σε κάθε αλλαγή νερού στη μικρή γυάλα είναι το JBL Conditionner για μονομάχους που λέει ότι περιέχει terminalia catappa και μειώνει το χλώριο καθώς και τα βαριά τοξικά μέταλλα. Αυτό το ρίχνω και στη μεγάλη όταν αλλάζω νερό (1/3 με 2/3 του νερού). Το αντιχλώριο είναι για κάθε μέρα ή μόνο σε αλλαγή ποσότητας νερού;

 

Ευχαριστώ για τις συμβουλές με τα φυτά και τα χαλίκια. 

 

Οσον αφορά το φίλτρο, είναι το παρακάτω που λέει ότι έχει μέσα ένα μικρό κομματάκι μαύρου σφουγγαριού ενεργού άνθρακα και είναι μέχρι και για 40 λίτρα μάξιμουμ: (https://www.amazon.fr/gp/product/B01HZLC9AU/ref=oh_aui_detailpage_o02_s00?ie=UTF8&psc=1)  

 

Το ψαράκι τώρα το έχω στη μικρή γυάλα, φοβάμαι μην του κάνω κακό με το μεγάλο ενυδρείο και ότι το έχω κουράσει πολύ (κολυμπάει όλη την ώρα και τρώει κανονικά ωστόσο). Μέσα στη μικρή γυάλα λοιπόν έριξα από το προιόν API BETTAFIX το οποίο το είχα εύκαιρο και λέει είναι φυσικό με εκχυλίσμα Melaleuca για μολύνσεις από βακτήρια: http://www.apifishcare.com/product.php?id=621 Κάνει τίποτα αυτό;

 

Για όλα αυτά που μου λείπουν θα χρειαστεί να τα παραγγείλω μέσα ίντερνετ και δυστυχώς ξέρω ότι θα αργήσουν. Η τελική μου ερώτηση είναι αν καταφέρει να αντέξει το καημένο; Κάθε μέρα το παρατηρούσα για ώρα γιατί μου αρέσει κιόλας αλλά σήμερα παρατήρησα ξεκάθαρα τη φουσκάλα και τα άρρωστα πτερύγιά του.  

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα προσπαθησε να εισαι ψυχραιμος και αισιοδοξος. :) Ολα φτιαχνονται εαν εχεις θεληση και υπομονη. Ειναι προτιμότερο να εχεις το ψαρακι στο κανονικο του ενυδρειο παρα στην γυαλα γιατι στην γυαλα συσσωρεύεται αμμωνία. Όποτε βαλτον στα 10 λιτρα που εχεις και παρακολουθα τον στην συμπεριφορα. Σου προτεινα το Safe Start γιατι ξερω οτι βασιζεται σε μια φορμουλα του Dr Tim's και εχει λάβει θετικα αποτελεσματα. Αυριο με το καλο το βρισκεις και ακολουθεις κατα γράμμα της οδηγίες. Πριν ομως το βαλεις το Safe Start θα πρεπει να γινουν μικρες αλλαγες στο φιλτρο σου. Δηλαδη αγορασε παραλληλα κατι μικρα μπιλακια που λεγονται Mini Siporax και ειναι φθηνα. Αυτα θα ειναι το "μακαρονι" που σου εγραψε ο φιλος πιο πανω και το βιολογικο σου υλικο. Στην συνεχεια ανοιγεις το φιλτρο βγαζεις εντελως τον ανθρακα (τον χρειαζεσαι μονο για να αφαιρεις φαρμακα) και στην θεση του ανθρακα, ακριβως πανω απο το σφουγγαρι βαλε τα Mini Siporax και στην συνεχεια προσθετεις το Tetra Safe Start ακολουθώντας πιστα τις οδηγιες. Τωρα το Bettafix ειναι φαρμακο και για αρχη μεχρι να μπουνε ολα σε μια σειρα μην το χρησιμοποιεις οπως ειπες καλυπτει μολυνσεις βακτηριακες και βοηθαει στην αναπλαση των πτερυγιων. Το JBL conditioner ειναι μονο για καθε φορα που κανεις τις αλλαγες νερου σου στο νεο που προσθετεις. Αφου τον βλεπεις κινητικο και ορεξατο αυτο ειναι καλο σημαδι. Οποτε τα βηματα εχουν ως εξης αυριο οταν μπορεσεις, Mini Siporax>Μεταποιηση και εγκατασταση τους στο φιλτρο σου>Tetra Safe Start (εαν μπορεις να βρεις και το Plus ακομα καλυτερα) Οταν ταιζεις να μην μενουν τροφες και να τις καταναλωνει αμεσως. Οταν με το καλο μπορεσεις να παρεις το πιο μεγαλο ενυδρειο για να εισαι πιο σιγουρος το φιλτρο σου ηδη θα ειναι σχεδον ετοιμο.

Έγινε επεξεργασία - Constantinos_S
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 λεπτό, το μέλος Constantinos_S έγραψε:

Αρχικα προσπαθησε να εισαι ψυχραιμος και αισιοδοξος. :) Ολα φτιαχνονται εαν εχεις θεληση και υπομονη. Ειναι προτιμότερο να εχεις το ψαρακι στο κανονικο του ενυδρειο παρα στην γυαλα γιατι στην γυαλα συσσωρεύεται αμμωνία. Όποτε βαλτον στα 10 λιτρα που εχεις και παρακολουθα τον στην συμπεριφορα. Σου προτεινα το Safe Start γιατι ξερω οτι βασιζεται σε μια φορμουλα του Dr Tim's και εχει λάβει θετικα απο

Καλώς οπότε το μεταφέρω τώρα στα 10 λίτρα έχοντας ρίξει το conditionner που έχω. Και ρίχνω και εκεί μετά από το φάρμακο που έχω για τις μολύνσεις.

 

Μια τελευταία ερώτηση, μέχρι να μου έρθουν οσα χρειάζομαι, πρέπει να αλλάζω συχνά μέρα άνα μέρα το νερό των 10 λίτρων; Διότι αν καταλαβαίνω καλά το φίλτρο μου που είναι άστρωτο δεν κάνει τίποτα έτσι; 

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Lifom said:

Καλώς οπότε το μεταφέρω τώρα στα 10 λίτρα έχοντας ρίξει το conditionner που έχω. Και ρίχνω και εκεί μετά από το φάρμακο που έχω για τις μολύνσεις.

 

Μια τελευταία ερώτηση, μέχρι να μου έρθουν οσα χρειάζομαι, πρέπει να αλλάζω συχνά μέρα άνα μέρα το νερό των 10 λίτρων; Διότι αν καταλαβαίνω καλά το φίλτρο μου που είναι άστρωτο δεν κάνει τίποτα έτσι; 

Το φαρμακο οχι ακομα μεχρι να σταθεροποιηθουν πραγματα γιατι πολυ πιθανον να τον στρεσαρει. Εαν αυριο παρεις τα παραπανω που σου ειπα εκτος του μεγαλυτερου ενυδρειου, για καποιες μερες (οσες λεει το σκευασμα) δεν θα πρεπει να κανεις αλλαγη νερου. Εαν εχεις καπακι γεμιζε του το νερο μεχρι πανω, θελει καπακι ομως μην σου κανει κανα σαλτο εκτος ενυδρειου. Εχε και ενα θερμομετρακι και αυτο φθηνο ειναι να ελεγχεις θερμοκρασια. Mini Siporax, Tetra Safe Start και ενα θερμομετρο πανω απο 10 με 12€ δεν θα δωσεις.

Έγινε επεξεργασία - Constantinos_S
Link to comment
Share on other sites

Στα ειπα ετσι γιατι πολλες φορες χωρις χρηση φαρμακων, οι καλες συνθηκες νερου λυνουν πολλα προβληματα.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, το μέλος Constantinos_S έγραψε:

Στα ειπα ετσι γιατι πολλες φορες χωρις χρηση φαρμακων, οι καλες συνθηκες νερου λυνουν πολλα προβληματα.

Ωραία, ευχαριστώ πολύ, είναι όλα κατανοητά, θα προσπαθήσω να τα κάνω όπως με συμβουλεύεις. 

Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος argy1 έγραψε:

Μετεφερα το θεμα στην σωστη κατηγορια.

Ευχαριστώ καλά έκανες, είμαι καινούργιος χρήστης και δεν το πρόσεξα. 

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Lifom said:

Ωραία, ευχαριστώ πολύ, είναι όλα κατανοητά, θα προσπαθήσω να τα κάνω όπως με συμβουλεύεις. 

Μην με ευχαριστεις, δεν μου ειναι κοπος. Εδω πολλα παιδια θα σε βοηθησουν στα πρωτα σου βηματα οποτε μην απογοητεύεσαι. :) Στην περιπτωση που καθυστερησεις λιγο πχ να παρεις τα παραπανω μερα παρα μερα αλλαγες νερου και φειδωλο ταισμα γιατι το φιλτρο αυτη την στιγμη δεν προσφερει κατι. 

Έγινε επεξεργασία - Constantinos_S
Link to comment
Share on other sites

πριν 6 λεπτά, το μέλος Constantinos_S έγραψε:

Μην με ευχαριστεις, δεν μου ειναι κοπος. Εδω πολλα παιδια θα σε βοηθησουν στα πρωτα σου βηματα οποτε μην απογοητεύεσαι. :) Στην περιπτωση που καθυστερησεις λιγο πχ να παρεις τα παραπανω μερα παρα μερα αλλαγες νερου και φειδωλο ταισμα γιατι το φιλτρο αυτη την στιγμη δεν προσφερει κατι. 

Ωραία, έτσι και αλλιώς τον ταίζω λίγη ποσότητα την οποία τρώει αμέσως, και του κάνω αποχή κανα δυο μέρες, και σπανιότερα αρακά ή κομματάκι γαρίδας, γενικότερα ό,τι διαβάζω προσπαθώ να τα ακολουθώ αλλά όλα αυτά με το φίλτρο δεν τα είχα καταλάβει. 

 

 Μέσα, το φίλτρο έχει μόνο ένα συμπαγές μαύρο κομμάτι που το ανέφερα ως μαύρο σφουγγάρι και ενεργό άνθρακα παραπάνω, άρα δεν βγάζω κάτι, απλά προσθέτω αυτά που μου είπες έτσι;

 

Τελευταία απορία, όταν γίνουν όλα αυτα και το φίλτρο λειτουργεί καλά ας πούμε, η αλλαγή νερού πως γίνεται (πόσο και πότε εννοώ);

Link to comment
Share on other sites

πριν 5 λεπτά, το μέλος Lifom έγραψε:

Ωραία, έτσι και αλλιώς τον ταίζω λίγη ποσότητα την οποία τρώει αμέσως, και του κάνω αποχή κανα δυο μέρες, και σπανιότερα αρακά ή κομματάκι γαρίδας, γενικότερα ό,τι διαβάζω προσπαθώ να τα ακολουθώ αλλά όλα αυτά με το φίλτρο δεν τα είχα καταλάβει. 

 

 Μέσα, το φίλτρο έχει μόνο ένα συμπαγές μαύρο κομμάτι που το ανέφερα ως μαύρο σφουγγάρι και ενεργό άνθρακα παραπάνω, άρα δεν βγάζω κάτι, απλά προσθέτω αυτά που μου είπες έτσι;

 

Τελευταία απορία, όταν γίνουν όλα αυτα και το φίλτρο λειτουργεί καλά ας πούμε, η αλλαγή νερού πως γίνεται (πόσο και πότε εννοώ);

Τον ανθρακα αν δεν κανεις θεραπεια βγαλτον

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Lifom said:

Μέσα, το φίλτρο έχει μόνο ένα συμπαγές μαύρο κομμάτι που το ανέφερα ως μαύρο σφουγγάρι και ενεργό άνθρακα παραπάνω, άρα δεν βγάζω κάτι, απλά προσθέτω αυτά που μου είπες έτσι;

 

Τελευταία απορία, όταν γίνουν όλα αυτα και το φίλτρο λειτουργεί καλά ας πούμε, η αλλαγή νερού πως γίνεται (πόσο και πότε εννοώ);

Κρατας το μαυρο σφουγγαρι γιατι θα φιλτραρει το νερο, αφαιρεις ομως τον ενεργο ανθρακα και στην θεση του βαζεις το Mini Siporax και αν σε παιρνει προσθετεις και μια φλοιδα ενυδρειακο βαμβακι.

Τωρα για τις αλλαγες νερου οταν ενα συστημα σταθεροποιείται εχει να κανει και με τα λιτρα. Στα 10 λιτρα εγω θα εκανα 20% 2 φορες την εβδομαδα. Στα 20 λιτρα θα εκανα 20% μια φορα την εβδομαδα. Προσωρινα ειναι οκ αλλα κοιτα εαν μπορεις να εχει μεγαλυτερο ενυδρειο γυρω στα 20 λιτρα για να το ευχαριστιεσαι και εσυ και το ψαρακι σου και οι συνθηκες να ειναι λιγοτερο ευμεταβλητες. 

Link to comment
Share on other sites

Τον βλεπεις γενικα να ξυνεται σε καποια επιφανεια ή γενικα στο τζαμι;

Link to comment
Share on other sites

πριν 2 λεπτά, το μέλος Constantinos_S έγραψε:

Τον βλεπεις γενικα να ξυνεται σε καποια επιφανεια ή γενικα στο τζαμι;

Ναι αλλά πολύ λίγο το τελευταίο μήνα που το έχω στα 10 λίτρα. Τώρα το παρατηρώ, καθόταν για ώρα αργό στον πάτο και φοβήθηκα λίγο, αλλά τώρα πάλι κολυμπάει κανονικά σε όλο το ενυδρείο. 

Link to comment
Share on other sites

Απο αυτο που μπορω να διακρινω, σαν κυστη μου φαινεται αλλα δεν αποκλείεται να ειναι και καποιο παρασιτο. Ακομα μια πιο κοντινη φωτογραφια θα βοηθουσε να δουνε και τα πιο εμπειρα παιδια να πουνε την αποψη τους.

Link to comment
Share on other sites

Συμπλήρωσε την φόρμα που θα βρεις στα pinned στην αρχή της κατηγορίας αν και αυτο που έχει αρχικά σημασία είναι μια καλή φωτο από το σπυρί. 

Προσωπικα δεν μπορώ να σε βοηθήσω για το τι ακριβώς είναι, ειδικά με αυτήν την φωτο, αλλά αυτό που βλέπω δεν μου αρέσει ειδικά αν αυξάνεται σε μέγεθος. Περιέγραψε ποτε το είδες, αν αυξήθηκε σε όγκο, αν έχει κόκκινα σημεία και ότι άλλο μπορείς 

Έγινε επεξεργασία - bbetta
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω καλύτερη φωτογραφία με το σπυρί, από χθες προσπαθώ. Σήμερα νομίζω έχει αυξηθεί σε μέγεθος αλλά πολύ λίγο. 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 12,5

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 1 μήνας

- Ψάρια (είδη και αριθμός): 1 μονομάχος Betta Halfmoon 

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): 5-6 κόκκοι Dennerle Betta Booster Premium μια φορά τη μέρα (λέει οτι περιέχει στοιχεία από οστρακοδερμα, προνύμφες, προβιοτικά και πρεβιοτικά), αλλαγή νερού 100 τις εκατό όσο ήταν σε γυάλα μια φορά τη βδομάδα και το τελευταίο μήνα 50 τις εκατό σχεδόν στο ενυδρείο

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:

- KH:

- GH:

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):

- ΝΟ2 (νιτρώδη):

- ΝΟ3 (νιτρικά):

- Θερμοκρασία:

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: μονομάχος Betta Halfmoon

- Ιστορικό Ψαριού: 

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): κινείται και τρώει κανονικά, τις τελευταίες δυο μέρες κάθεται περισσότερο στο πάτο ενώ δεν καθόταν σχεδόν ποτέ, και έχει ένα στρόγγυλο σπυρί στο κέντρο ανάμεσα ή κάτω από το μακρύ κοιλιακό πτερύγιο, τελευταία είχε χάσει το χρώμα του και παρατήρησα ξεκάθαρο fin rot

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: δεν γνωρίζω

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: χρησιμοποιώ για δεύτερη μέρα το API BETTAFIX MELALEUCA και σήμερα στη δεύτερη μέρα παρατήρησα μονάχα ότι ξαναβρήκε λίγο το παλίο του χρώμα 

-Δοσολογία: μισό κουτάλι του καφέ ανά 3.8 λίτρα

-Χρόνος Χρήσης: λέει να το βάλω για 7 μέρες και μετά να αλλάξω το νερό

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)

1. (img) ...photo1... (/img)

2. (img) ...photo2... (/img)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

20251169_10154571064581372_90257710_o.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θέλω να κάνω σήμερα είναι να αγοράσω το Tetra Safestart και Sera Siporax και να τα βάλω στο φίλτρο. Αυτά θα κάνουν άμεση δουλειά θεωρείτε με το ψάρι μέσα στο ενυδρείο; Εννοώ θα βελτιώσουν άμεσα κάτι; Κατανοώ πλέον το στρώσιμο αλλά έπρεπε να γίνει πριν αγοράσω το ψαράκι. 

Link to comment
Share on other sites

Ελπιζω να τα εχεις παρει ηδη. Το ψαρακι ειναι ηδη ταλαιπωρημενο και πρεπει να φτιαξεις τις συνθηκες ξεκινοντας απο το φιλτρο σου. Αμεσα αποτελεσματα δεν εχει...αλλα ανοιγει δρομο για καλυτερες συνθηκες νερου και προστασια απο την αμμωνια.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Η σημερινή κατάσταση του ενυδρείου είναι η εξής: φίλτρο με μπλε σφουγγάρι Juwel bioPlus fine (θέλει αλλαγή κάθε 3 μήνες μου είπαν), έχουν μπει 10 ml Tetra SafeStart σε 12,5 λίτρα νερό, πρόσθεσα μια Anubia Hastifolia, υπάρχουν κάτι λιγοστά Valisneria που δεν χάλασαν ακόμα (γιατί τα υπόλοιπα χάλασαν, μόνο φωτισμό δωματίου έχω) και έχω προσθέσει 10 γρ Instant Ocean Sea Salt (αναλογία 10 γρ ανά 10 λίτρα).

 

Η θέρμανση είναι στους 29 με 30 βαθμούς. 

 

Από χθες, στο νερό του ενυδρείου έχω ξεκινήσει θεραπεία με το API BETTAFIX Melaleuca και θέλω να την τελειώσω στις 7 μέρες και μετά να κάνω αλλαγή νερού όπως λέει. Αλλαγή νερού μιλάμε πάντα για 20 τις εκατό μόνο; Γνωρίζετε;  

 

Εχω κάνει το ψάρι ένα μπάνιο 3 λεπτών σε 2,5 λίτρα με 6 γρ αλάτι (αναλογία 30 γρ ανά 10 λίτρα) όπως βρήκα στο Ιντερνετ. Καλά έκανα; Να το κάνω ξανά τέτοιο μπάνιο μια φορά κάθε μέρα; Αν ναι για πόσες μέρες; 

 

Μου φαίνεται και μένα πολύ ταλαιπωρημένο Κωνσταντίνε, η ουρά κρέμεται σε ένα κομμάτι πολύ άσχημα, όσο για το σπυρί νομίζω έχει μεγαλώσει λίγο σήμερα και ίσως είναι λίγο πιο διάφανο σε σχέση με χθες, χθες ήταν πιο συμπαγές έχω την αίσθηση. Σήμερα ίσως γύρω από το σπυρί έχει κοκκινίσει λίγο ενώ χθες δεν υπήρχε ίχνος κόκκινου. Στο pet shop μου είπαν δεν είναι θανατηφόρο και ότι με κάποιο φάρμακο για μικρόβια και το αλάτι θα βοηθήσουν. Να τους πιστέψω;;;

 

Θα ξαναπάω το Σάββατο ή από Δευτέρα στο pet shop λίγο νερό από το ενυδρείου για να μου κάνουν μετρήσεις. Ηθελα να αγοράσω τεστ μέτρησης και μακαρονάκια αλλά ήταν πανάκριβα εδώ στη Γαλλία που μένω (30 ευρώ τα τεστ και 25 ευρώ το μακαρόνι αλλά μόνο σε μεγάλη σακούλα).

 

Δεν βλέπω τι άλλο μπορώ να κάνω και εάν τα παραπάνω είναι σωστά βέβαια. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...