Jump to content

Recommended Posts

Θα ήθελα να μου πείτε λίγο την γνώμη σας για ""ρυθμιστές ph"" όπως το seachem neutral regulator κ.α..

 

Θα ήθελα να φιλοξενήσω μονομάχο στο 30 λίτρο που ετοιμάζω αλλά το ph μου είναι στο 8... Μήπως θα ήταν καλύτερο να το αφήσω ως έχει;; 

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικώς τον δικό μου μονομάχο τον είχα σχεδόν 2 χρόνια με νερό βρύσης από Αθήνα και ήταν μια χαρά, ζωηρότατος, χαδιάρης, super! Δεν αρρώστησε ποτέ και έζησε τα προβλεπόμενα χρόνια του. Μάλιστα, αν δεν του την έπεφτε κάποια στιγμή ο pleco που του'φαγε την ουρά με αποτέλεσμα να πάρει την κάτω βόλτα, ακόμα θα ζούσε... Να προσέχεις τη θερμοκρασία να είναι 22-25 βαθμοί, λίγο τάισμα γιατί είναι λιχούδικα ψάρια και φυσικά καπάκι στο ενυδρείο για να μην πηδήξει έξω! Προτίμησε σκουρόχρωμο βυθό, γιατί ο ανοιχτόχρωμος τον αγχώνει και τον κάνει υπερκινητικό. Βάλτου και φυτά επιφανείας όπως πίστια ή κερατόφυλλο, θα το εκτιμήσει δεόντως για ξεκούραση. :thumbsu:

 

Οπότε, για να απαντήσω στην αρχική σου ερώτηση, μάλλον είναι περιττό έξοδο για τον μονομάχο... Χρήσιμος είναι ο ρυθμιστής σε φουλ φυτεμένα ενυδρεία, που πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε την τιμή του Ph σου.

Έγινε επεξεργασία - worldiver
Link to comment
Share on other sites

Ναι ε;; Πήγα και αγόρασα φυσικό χαλίκι λεπτοκοκκο.. επειδή όμως το πήρα σήμερα και ακόμα δεν το έχω ανοίξει το σακουλάκι μπορώ να πάω να το αλλάξω και να πάρω σκουρόχρωμο, να το κάνω ή με το φυσικό θα είναι οκ;;

Link to comment
Share on other sites

Σκουρόχρωμο να του βάλεις, αν έχει μαύρο είναι το καλύτερο. Άσε που αναδεικνύονται καλύτερα τα χρώματα των μονομάχων. Σίγουρα θα στο αλλάξει.

Έγινε επεξεργασία - worldiver
Link to comment
Share on other sites

Με αυτα τα buffer σταθερο ph δεν θα εχεις ποτε.

Η καλυτερη λυση αν θες να μαλακωσεις το νερο σου ειναι η τυρφη για μονομαχο.

Αν μιλουσαμε για αλλο ενυδρειο,θα σου ελεγα α/ο, ομως για τον μονομαχο αν θες να το μαλακωσεις,η επεξεργασια με τυρφη ειναι η καλυτερη λυση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...