Jump to content

Επιλογη Εξωτερικου φιλτρου


νικος123

Recommended Posts

Καλησπερα,ποιο φιλτρο θα προτεινατε για 55λιτρο φυτεμενο ενυδρειο που θα φιλοξενησει και γαριδες?

1)Fluval 106

2)Eheim 2211

3)Eheim 2213

4)Tetratec 600

5)Jbl Cristal Profill e 401

6)Αλλο

Link to comment
Share on other sites

Εχω τοπθετημενο σε ενα 25αρι το eheim 2211 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Το χρησιμοποιω με το spray bar και παρολα που το ενυδρειο ειναι μικρο η ροη ειναι αρκετα ομαλη χωρις να δημιουργει αναταραξεις. Επισης ειναι αθορυβο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eίναι λίγο μικρά τα συγκεκριμένα φίλτρα για φυτεμένο.

Οι ροές που βλέπεις είναι ονομαστικές , χωρίς υλικά μέσα η βιοφιλμ που μαζεύουν οι σωλήνες.

 

Fluval 206 καλύτερα . Αλλά θα έχεις αυτούς τους απαράδεκτους σωλήνες τους οποίους ίσως μπεις στην διαδικασία να αγοράσεις.

Tα eheim τα συγκεκριμένα είναι λίγο υπόπτα για προβλήματα χαμηλής ροής. Κοίταξε το eheim professional 4 + 250. Mην τρομάξεις με την τιμή που το βρίσκεις Ελλάδα. Το φέρνεις σε τιμή μέρα με νύχτα από έξω.

Για το jbl , είναι λίγες οι μέρες που έχω το 1501 και το τεστάρω, είμαι πολύ ικανοποιημένος αλλά και πάλι θα πήγαινα για το 701 στη θέση σου.

 

Γενικά, υπάρχει η θεωρία πως προσπαθούμε να επιτύχουμε μία κυκλοφορία μέσα στο φυτεμένο περίπου 10 φορές τα λίτρα μας ανά ώρα. Αυτό είναι το ιδανικό εφόσον ρυθμιστεί έτσι που δεν ενοχλεί τα ψάρια.

H ada από την άλλη πάει σε φιλοσοφία πιο χαμηλών ροών μιας και άμα δεις τα jet filter της δεν έχουν σε καμία περίπτωση την δυνατότητα να γυρίσουν 10 φορές την ώρα το νερό. Παρόλα αυτά φημίζονται για την πολύ υψηλής ποιότητας προπέλα τους η οποία (διαφημιστικά  πάντα) ισχυρίζεται ότι διατηρεί την ίδια ροή στο ενυδρείο όσο βρώμα και αν μαζέψει.

Που μάλλον είναι απλά ένα ψέμα καθώς τα μόνα φίλτρα που έχουν την δυνατότητα να το κάνουν αυτό είναι ηλεκτρονικά, με μικρο επεξεργαστή ο οποίος δίνει εντολή να ανέβουν τα rpm όταν αναγνωρίσει πτώση της ροής.

Εγώ προσωπικά θα πήγαινα με το λίγο μεγαλύτερο για να έχω το κάτι παραπάνω στην φίλτρανση και να είμαι ήσυχος πως ακόμα και αν λόγω φόρτου δεν γίνει η συντήρηση που έχει προγραμματιστεί η ροή παραμένει ικανοποιητική.

Αυτό το κάτι παραπάνω στο φυτεμένο το θέλεις κυρίως για την μεταφορά του διοξειδίου και των θρεπτικών της λίπανσης που κάνεις.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...