Jump to content

Νέο Scape στα 250 λίτρα


Fred13

Recommended Posts

Έχοντας ξεκινήσει να αφαιρώ κομμάτι κομμάτι από το προηγούμενο ενυδρείο, ανοίγω το θέμα του καινούργιου όπου βήμα βήμα θα στηθεί , θα παραθέσω φωτογραφίες με σκοπό να μάθει κανείς πράγματα που πιθανόν δεν γνώριζε ως τώρα αλλά φυσικά και για να ακούσω τις προτάσεις σας και τις συμβουλές σας.

Παρ'όλο που το προηγούμενο ενυδρείο δεν παρουσίασε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα, δεν είχε άλγες , δεν είχε απώλειες , δεν είχε κακές στιγμές, αποφάσισα να κάνω κάτι καινούργιο πριν κλείσει έτος. Δεν θα πω πως το βαρέθηκα ακριβώς αν και το έκανα λίγο .. Θα πω κυρίως πως είχα θέσει πολύ υψηλά τις απαιτήσεις που είχε για κλάδεμα και συντήρηση (και δεν μιλάω για τι αλλαγές νερού) . Πολύ συχνά ο χρόνος μου δεν μου επέπτρεπε να ασχολούμαι αυτό το δίωρο που χρειαζόταν για να το επαναφέρω σε τάξη με συνέπεια να μου ξεφεύγει κάμποσες φορές.

Αυτή λοιπόν τη φορά θα πάμε για ένα φυτεμένο ενυδρείο χωρίς γρασιδάκια αλλά με φυτά πιο αργής ανάπτυξης που επιτρέπουν την μακροπρόθεσμη συντήρηση ενός φυτεμένου ενυδρείου ακόμα και για ανθρώπους που βρίσκονται λίγες ώρες καθημερινά στο σπίτι.

 

Πολύ περιληπτικά θα πω ότι το όλο κόνσεπτ είναι ένα ενυδρείο με πέτρα , ξύλο , άμμο και υπόστρωμα. Θα υπάρχει ένας διαχωρισμός μεταξύ άμμου και υποστρώματος και θα χρησιμοποιήσω και μία τεχνική η οποία έγινε πολύ διάσημη τον τελευταίο καιρό και επιτρέπει τον διαχωρισμό των 2 χωμάτων αποτρέποντας την μεταξύ τους ανάμοιξη στο μέλλον .

 

Αναλυτικότερα θα χρησιμοποιήσω το υπόστρωμα της ADA , πλήρες μαζί με όλα τα επιπρόσθετα του (περισσότερες πληφορορίες αναλυτικά σε επόμενα post), θα αλλάξω τις τ5 λάμπες και θα περάσω για πρώτη φορά σε LED , κατά πάσα πιθανότητα το twinstar  και θα συνεχίσω την παροχή co2 με την δίκιλη μπουκάλα  και τον Inline difusser.

Η λογική είναι , μεσαίος φωτισμός (dimmer) , καλό υπόστρωμα και υψηλό co2 , ακόμα και αν τα φυτά που θα χρησιμοποιήσουμε έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις από αυτά που παρέχουμε.

Σαν πέτρα θα ήθελα την frodo stone αλλά για να μην μπλέξω με σκληρότητες θα πάω σε loa rock , ηφαιστιακό πέτρωμα που δεν επηρεάζει τις τιμές του νερού , παρόμοιο με τη λάβα ίσως λίγο πιο όμορφο. Το ξύλο θα είναι μανζανίτα αν και εφόσον φιλοτιμηθεί ο Αμερικάνος να μου το στείλει γιατί μία απαντάνε μία όχι.. και τα λιπάσματα θα είναι lean dosing και όχι ΕΙ που χρησιμοποιούσα ως τώρα..

 

Αυτά τα λίγα για την ώρα..

Θα εμπλουτίζω το θέμα μου ανάλογα με τις εξελίξεις και την πρόοδο...!

 

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πες μας τον τρόπο διαχωρισμού αμμου Κ υποστρώματος.
Κ λίγες λεπτομέρειες για τον φωτισμό led σε τ5 .

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...