Jump to content

Recommended Posts

1455542506_Abudefdufsaxatilis.jpg.3db902e985d3eed1021f4eeda9b93874.jpg

 

 

Abudefduf saxatilis

 

Τα μικρότερα ψάρια 1 έως 2,5 cm μπορούν να διατηρηθούν σε ομάδες. Εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κοπάδι, είναι καλό να αποτελείται από τουλάχιστον πέντε ψάρια. Καθώς μεγαλώνουν (και μεγαλώνουν γρήγορα!), γίνονται πιο επιθετικά. Θα αλλάξουν χρωματισμό (πιο σκούρο συνολικά) όταν στρεσάρονται ή όταν το φως στη δεξαμενή μειώνεται. Ποτέ δεν πρέπει να φυλάσσονται με πιο ειρηνικά, ντροπαλά ψάρια.

Οι μελέτες σχετικά με τις τροφικές του συνήθειες έχουν δείξει πως το ψάρι αυτό τρώει σχεδόν τα πάντα. Τρέφεται σε μεγάλο βαθμό με ζωοπλαγκτόν (και με κωπήποδα, προνύμφες καρκινοειδών και αυγά ψαριών), άλγες και βαλανόστρακα. Αυτές οι διατροφικές συνήθειες αντικατοπτρίζουν τη διαθεσιμότητα της τροφής. Είναι ένα πολύ σκληρό ψάρι που θα δεχθεί τις περισσότερες τροφές. Προσοχή όμως γιατί αυτό το είδος τρώει και ζωανθίδες!

Ζει σε παράκτιους βραχώδεις υφάλους και σε περιοχές μαγκρόβιων. Έχει καταγραφεί και σε υφάλμυρο νερό και συχνά απαντάται σε περιοχές με έντονο κύμα. Εμφανίζεται σε βάθος από 1 έως 20 μ. Τα αρσενικά υπερασπίζονται τα προσωρινά εδάφη αναπαραγωγής. Καλούν τα θηλυκά για να τα επισκεφτούν με ένα “άλμα” για σινιάλο. Ένα αρσενικό θα προσπαθήσει να προσελκύσει κάθε θηλυκό που πλησιάζει και μπορεί να έχει υπό την προστασία του τα αυγά μέχρι και τεσσάρων διαφορετικών θηλυκών. Τα θηλυκά μπορούν να γεννάνε περίπου 20.000 αυγά τη φορά.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...