Jump to content

Από Guppy σε γαρίδες


Recommended Posts

Έχω ένα ενυδρείο ~35 καθαρών λίτρων, στο οποίο κατοικούν τρία θηλυκά Guppies με καμιά δεκαριά μωρά 2 εβδομάδων. Το ενυδρείο τρέχει δύο μήνες περίπου. Λόγω οικονομικών, δεν δύναμαι να πάρω μεγαλύτερο ενυδρείο και ηθικά δεν θέλω να ταλαιπωρώ αυτές τις ψυχές ( η πρόσφατη απώλεια του χρυσόψαρού μου με ταρακούνησε) ,οπότε θα τα χαρίσω.
 Το ερώτημα μου είναι επειδή τα έξοδα για το υπάρχον ενυδρείο έχουν ήδη γίνει, έχω μέσα φυτά (κερατόφυλλο,
vallisneria, bacopa caroliana, τοματιά, anubia, java moss & marsilea hirsuta), ξύλα, πέτρες (2 ασβεστολιθικές), σκούρο χαλίκι κοκκομετρίας 1-3mm , θα μπορούσε να φιλοξενήσει κάτι άλλο που να είναι άνετο σε αυτά τα λίτρα; Εκτός από μονομάχο ή γαρίδες, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές από ό,τι κατάλαβα. Τείνω προς τις γαρίδες, που δεν είναι τόσο διαδραστικές με τον άνθρωπο (διορθώστε με αν κάνω λάθος) αλλά από ό,τι διάβασα και oι red cherry , ως πιο εύκολο είδος, αναπαράγονται και αυτές σαν τρελές. Η αναπαραγωγή αυτή δημιουργεί τα ίδια προβλήματα όπως στα Guppies, δηλαδή λόγω αιμομιξίας ύπαρξη δυσμορφίας κ.α.; θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις -παρατηρήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι εχω καταλαβει ολες οι "ευκολες" γαριδες αναπαραγονται σαν τρελες. Και νομιζω λεγονται neocaridina και μετα συνηθως με το χρωμα που θελουμε. Δεν ξερω αν υπαρχει ενα οριο κορεσμου. Αλλα αν υπαρχει πιστευω θα ειναι πολυ μεγαλο καθως δεν πρεπει να νοιαζονται για τα ποσα λιτρα αντιστοιχει στην καθεμια και επισης δεν εχω δει να βαζει κανεις καμια ιδιαιτερη φιλτρανση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...