Jump to content

Recommended Posts

large.143201268_Amphiprionsebae.jpg.2b386a8e1d8a78d88ad13be15291186f.jpg

 

 

Amphiprion sebae

 

Ένα από τα πιο ήσυχα ανεμωνόψαρα, που δεν δημιουργεί προβλήματα σε άλλα ψάρια παρά μόνο -και σπάνια- σε άλλα ανεμωνόψαρα. Δυστυχώς όμως δεν εγκλιματίζεται πάντα εύκολα στο ενυδρείο και είναι ευαίσθητο σε διάφορα παράσιτα, κυρίως στο Brooklynella hostilis.

 

Όταν εγκλιματιστεί θα φάει όλες τις τροφές που θα του προσφερθούν. Στη φύση τρέφεται με νηματοειδείς άλγες και μικρά καρκινοειδή και σε μικρότερο βαθμό με αυγά ψαριών, πολυχαίτες και κωπήποδα.

 

Ζει σε κοραλλιογενείς υφάλους σε βάθη από 2 έως 35 μέτρα και περνά τον περισσότερο χρόνο κοντά στην ανεμώνη από την οποία εξαρτάται απόλυτα η προστασία του. Τα αυγά του είναι πορτοκαλί.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Aquazone Project Team
   Amblygobius hectori 
    
       Το Hector’s Goby έχει ένα κοκκινόμαύρο σώμα με φωτεινές κίτρινες οριζόντιες ρίγες και ένα σχήμα σαν τεράστιο μάτι στο ραχιαίο πτερύγιο. Τα χρώματα ποικίλλουν ανάλογα με τις περιοχές περισυλλογής του και της ηλικίας του ψαριού. Είναι ιδανικό για ενυδρεία τα οποία διαθέτουν επαρκείς κρυψώνες στο βράχους σε συνδυασμό με λεπτόκοκκη άμμο και ταυτόχρονα με μεγάλο χώρο για να κολυμπάει. Σπάνια θα γίνει επιθετικό απέναντι σε άλλα ψάρια, αλλά θα γίνει επιθετικό με το δικό του είδος για αυτό θα ήταν καλό να διατηρείται μόνο ένα στο ενυδρείο.
    
   Η διατροφή του Hector’s Goby θα πρέπει να αποτελείται από μια ποικιλία από φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά, brine shrimp, mysis shrimp και τροφές που περιέχουν άλγη, ειδικότερα σπιρουλίνα, θα φάει και ξηρά τροφή. Θα ήταν καλό να τρέφεται δύο φορές την ημέρα.
    
   Γενικά το Hector’s Goby είναι ειρηνικό και θεωρείται μια καλή προσθήκη για το ενυδρείο, οπότε πρέπει να αποφεύγεται να βρίσκεται σε ενυδρείο με πολύ επιθετικά ψάρια. Επιπλέον χαρακτηρίζεται ως ανθεκτικό ψάρι που θα αντέξει εύκολα ακόμα και σε ένα μικρό ενυδρείο, καθώς και σε διάφορες ασθένειες. Επίσης μπορεί να καθαρίσει το ενυδρείο από άλγες, διότι βρίσκονται στη βασική διατροφή του.
  • By Aquazone Project Team
   Amblygobius phalaena
    
   Το Sleeper Banded Goby έχει ένα πράσινο-κίτρινο κεφάλι με μπλε και πορτοκαλί κουκκίδες και γραμμές, ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι κίτρινο με καφέ ρίγες. Είναι ιδανικό για ενυδρεία τα οποία διαθέτουν επαρκείς κρυψώνες σε συνδυασμό με λεπτόκοκκη άμμο και ταυτόχρονα με μεγάλο χώρο για να κολυμπάει. Σπάνια θα γίνει επιθετικό απέναντι σε άλλα ψάρια, αλλά θα γίνει επιθετικό με το δικό του είδος για την περιοχή του, εκτός αν πρόκειται για ζευγάρι. Πρόκειται για ένα ψάρι το οποίο τρέφεται στο βυθό, μαζεύοντας μεγάλες ποσότητες άμμου και εκδιώγνοντάς τα μέσα από τα βράγχια του, τα οποία συγκρατούν οτιδήποτε είναι βρώσιμο.
    
   Η διατροφή του Sleeper Banded Goby θα πρέπει να αποτελείται από μια ποικιλία από φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά, brine shrimp, mysis shrimp, καθώς και οι λωρίδες nori ειδικότερα σε ενυδρεία στα οποία δεν υπάρχει η ανάπτυξη μακροάλγης. Θα ήταν καλό να τρέφεται τρεις φορές την ημέρα.
    
   Γενικά το Rainford’s Goby είναι αρκετά δειλό, άρα και ειρηνικό και είναι μια όμορφη προσθήκη για το ενυδρείο, οπότε πρέπει να αποφεύγεται να βρίσκεται σε ενυδρείο με πολύ επιθετικά ψάρια. Επιπλέον χαρακτηρίζεται ως ανθεκτικό ψάρι που θα αντέξει εύκολα ακόμα και σε ένα μικρό ενυδρείο, καθώς και σε διάφορες ασθένειες. Επίσης μπορεί να καθαρίσει το ενυδρείο από άλγες, διότι βρίσκονται στη βασική διατροφή του. Επιπλέον θα οργώσει καλά την άμμο για την ανεύρεση τροφής με αποτέλεσμα να είναι πάντα καθαρή.
  • By Aquazone Project Team
   Cryptocentrus caeruleopunctatus     
    
   Το Harlequin Prawn Goby έχει ένα λευκό σώμα, το οποίο όσο προχωράει κατά μήκος αρχίζει να μαυρίζει  με αποτέλεσμα η ουρά του να είναι τελείως μαύρη. Σε όλο του το σώμα διακρίνονται λευκές και πράσινες κηλίδες . Έχει επίσης  μερικές πορτοκαλο-καφέ κηλίδες πάνω στο κεφάλι του, οι οποίες περιβάλλονται από ένα πράσινο χρώμα. Τέλος στο ραχιαίο πτερύγιο έχει μπλε κηλίδες  οι οποίες περιβάλλονται από γαλαζοπράσινο χρώμα. Είναι καλό να διατηρείται σε καλά στρωμένα Fish Only ή Reef ενυδρεία, με μεγάλες ανοιχτές αμμώδεις περιοχές, για να μπορέσει να φτιάξει ένα λαγούμι για φωλιά. Είναι ιδανικό για ενυδρεία τα οποία διαθέτουν επαρκείς κρυψώνες και ταυτόχρονα με μεγάλο χώρο για να κολυμπάει. Το Harlequin Prawn Goby αποτελεί σημαντική απειλή για μικρές γαρίδες και καβούρια που κατοικούν στο ενυδρείο.
    
   Η διατροφή Harlequin Prawn Goby θα πρέπει να αποτελείται από μια ποικιλία από φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά, brine shrimp, mysis shrimp αλλά θα φάει και ξηρά τροφή. Θα ήταν καλό να τρέφεται δύο φορές την ημέρα.
    
   Γενικά για  το Harlequin Prawn Goby δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες που να αναφέρονται σε αυτό ως κάτοικο ενυδρείου. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι όπως όλα τα είδη του γένους Cryptocentrus  είναι αρκετά ανθεκτικό ψάρι σε διάφορες ασθένειες.
    
    
  • By Aquazone Project Team
   Cryptocentrus cinctus 
   Το Yellow prawn-goby έχει ένα κιτρινωπό σώμα με λευκές, μερικές φορές μπλε κηλίδες πάνω στο κεφάλι και ως επί το πλείστον στο πάνω μέρος του σώματος του και στο ραχιαίο πτερύγιο. Είναι καλό να διατηρείται σε καλά στρωμένα Fish Only ή Reef ενυδρεία, με μεγάλες ανοιχτές αμμώδεις περιοχές, για να μπορέσει να φτιάξει ένα λαγούμι για φωλιά. Είναι ιδανικό για ενυδρεία τα οποία διαθέτουν επαρκείς κρυψώνες και ταυτόχρονα με μεγάλο χώρο για να κολυμπάει. Το Yellow prawn-goby προσαρμόζεται εύκολα στα ενυδρεία, αν και αποτελεί σημαντική απειλή για μικρές γαρίδες και καβούρια που κατοικούν στο ενυδρείο. Είναι αρκετά επιθετικό προς άλλα gobies και μικρά ψάρια και ειδικά με το ίδιο του το είδος, εκτός και αν είναι ζευγάρι.
    
   Η διατροφή του Yellow prawn-goby θα πρέπει να αποτελείται από μια ποικιλία από φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά, brine shrimp, mysis shrimp αλλά θα φάει και ξηρά τροφή. Θα ήταν καλό να τρέφεται δύο φορές την ημέρα.
    
   Γενικά το Yellow prawn-goby είναι αρκετά ανθεκτικό ψάρι που θα αντέξει εύκολα ακόμα και σε ένα μικρό ενυδρείο, καθώς και σε διάφορες ασθένειες. Ένα παράξενο που έχει παρατηρηθεί είναι ότι στο Yellow prawn-goby κάθε ένα από τα μάτια του κινείται ανεξάρτητα, επιτρέποντάς του να παρακολουθεί διάφορες κατευθύνσεις την ίδια στιγμή.
×