Jump to content

Recommended Posts

large.1361270672_Pomacanthusparu.jpg.f1fc186a90ea912976a881cd25b14642.jpg

 

 

Pomacanthus paru

 

Είναι ανθεκτικό είδος. Μπορεί να είναι ντροπαλό όταν εισάγεται για πρώτη φορά στο ενυδρείο, αλλά θα γίνει σύντομα ένα τολμηρό μέλος της κοινότητας. Τα νεαρά μπορεί να είναι επιθετικά, ειδικά απέναντι σε ψάρια που εισάγονται αφού έχουν τα ίδια πλήρως εγκατασταθεί. Τα μικρότερα καθαρίζουν παράσιτα και νεκρωτικό ιστό από άλλα ψάρια, αλλά πολλές φορές είναι τόσο επίμονα που γίνονται ενοχλητικά ιδίως για τα πιο ήσυχα. Τα ενήλικα είναι συνήθως ειρηνικά, αν και η διατήρηση περισσότερων από ένα είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα. Σε ενυδρεία υφάλου υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τσιμπολογά ορισμένα μαλακά κοράλλια, κυρίως γοργόνιες.

 

Ζωντανές τροφές (brine shrimp) και φρέσκα, ψιλοκομμένα θαλασσινά (π.χ. σουπιά, χτένια, γαρίδες) αποτελούν ένα καλό πρώτο φαγητό ώστε να πείσετε τα πιο δύσκολα να ξεκινήσουν να τρώνε. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, θα δεχτούν κατεψυγμένα παρασκευάσματα και τροφή σε νιφάδες. Θα πρέπει να τους προσφέρετε επίσης τροφές που να περιέχουν Spirulina και αποξηραμένα φύλλα μακροφυκών (nori). Στη φύση τρέφονται κυρίως με σφουγγάρια και άλγες, αλλά και με χιτωνόζωα, ζωανθίδες και γοργονίες.

 

Ζει σε κοραλλιογενείς υφάλους σε βάθος από 5 έως 25 μέτρα. Σε περιοχές που αυτό το είδος δεν είναι άφθονο τα ενήλικα δημιουργούν σταθερά ζευγάρια, ενώ σε περιοχές που είναι πολυάριθμα δημιουργούν ομάδες από ένα αρσενικό και το χαρέμι του. Τα σχέδια και τα χρώματά του αλλάζουν δραματικά καθώς το ψάρι περνά από την ανήλικη στην ενήλικη ζωή. Τα  μικρά μοιάζουν με το Pomacanthus arcuatus αλλά μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε παρατηρώντας το ουραίο πτερύγιο: στο P. arcuatus είναι τριγωνικό και λευκό ή διάφανο στο τελείωμά του, ενώ στο P. paru είναι κυκλικό με κίτρινη μπορντούρα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...