Jump to content

νεο ξεκινημα στο θαλασσινό κοσμο


fisherman2

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.. ύστερα απο καποιους μηνες που ειχα το ενυδρείο.. αγορασα σήμερα το βραχο.. και εκανα ενα πρόχειρο στήσιμο του βράχου.. θα ηθελα την αποψη σας πανω σε αυτό.. πως σας φαίνεται.. ο ενδιασμος μου μου είναι για το πανω δεξια κομμάτι αν πρέπει να το αφησω έτσι.. σκεφτηκα θα εχει επιφάνεια για να τοποθετηθουν φραγκακια ή μήπως θα κρυβει φως??βέβαια μπορεί να έρθει πιο μπροστά το φωτιστικό.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. με την βοήθεια σας στις πολλές απορίες που θα επακολουθησουν σε αυτό το νεο ξεκινημα ισως καταφερω να κανω ενα όνειρο μου πραγματικότητα.. 

IMG_20190420_204342.jpg

IMG_20190420_204404.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλή αρχή φίλε μου :)

 

Πρεπει οπωσδήποτε να βγάλεις λίγο βράχο η να αλλάξεις το στήσιμο του . Δώσε χώρο στις πλευρές δεξιά αριστερά και πισω. Μην κολλάς στα τζάμια. Προσπάθησε να μειώσεις την επαφή με τον αραγωνιτη όσο είναι ναι εφικτό. Κάνε μια αναζήτηση και εδώ αλλά και στο internet (bonsai reef aquascape) για να πάρεις ιδέες. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλή αρχή και από μένα, όπως είπε και ο @salamander 100%συμφωνο και να προσθέσω ότι επιλέξεις θα το φτιάξεις και θα κάνεις συμπαγεί 100% με σπηλιές και κρυψώνες. Ένα eggrate θα σε βοηθούσε για βάση στον αραγωνιτη πχ ένα τελάρο με πόδια που θα μπουν στην άμμο τόσο όσο θα έχει κενό από κάτω να περνάει το νερό και εκεί επάνω να πατήσει ο βράχος. 

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη πιστευεις οτι ειναι πολυς ο βραχος??παντως σε καμια απο τισ πλευρες του δεν ακουμπαει στα τζαμια..και ειδικα στην πισω πλευρα..νομιζω οτι θα εχει μια καλη κυκλοφορια το νερο..οπτικα μου αρεσει να σου πω την αληθεια,,ποιος ο λογος που μου το προτεινεις??θα δημιουργηθει καποιο θεμα στην πορεια??παντως ενημερωτικα 

προκειται για κυβο 45χ45χ45 με φιλτρο πλατης..υπολογιζω καμια 80ρια κιλα καθαρο..και απο βραχο αυτος ειναι 7 κιλα..περιμενω την γνωμη σας.. 

Link to comment
Share on other sites

φιλε nik nik..μπερδευτικα λιγο με το eggrate και πως θα γινει κατι τετοιο..μηπως υπαρχουν καποιες φωτογραφιες καποιου παιδιου,μηπως καταλαβω περιπου τι εννοεις??πως θα κρυψω μετα το κομματι αυτο??του πλαστικου??

Link to comment
Share on other sites

Ο βράχος δεν είναι απαραίτητα πολύς. Με ένα σωστότερο στήσιμο μπορεί να τον χρησιμοποιήσεις άνετα . Τώρα όσο αφορά το στήσιμο δεν είναι λειτουργικό για κοράλλια και δε θα έχεις καλή κυκλοφορία (αρκετά νεκρά σημεία). Αφού έχεις αυτές τις διαστάσεις ρίξε μια ματιά σε στησίματα με αυτήν την αναζήτηση που σου είπα και νομίζω θα σου αρέσει περισσότερο. Αν όχι και θες να δοκιμάσεις με αυτό το στήσιμο κάντο αλλά εμπειρικά σου λέω ότι δεν θα δουλέψει. 

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι οτι αμφισβητω την αποψη σας απλα δεν εχω την εμπειρια να φτιαξω ισως κατι σαν το bonsai..εχω μπερδευτει τωρα..πως να το εστηνα..δεν θα δουλεψει τι σημαινει??δεν θα αποκτησει βιολογια ο βραχος??δε θα ζωντανεψει η δε θα ειναι τοσο καλο για τα ψαρακια??

Link to comment
Share on other sites

Ο βράχος για να "δουλέψει" πρέπει να αερίζεται σωστά (να υπάρχει κυκλοφορία του νερού γύρω του).  Με το στήσιμο αυτό που είναι κάπως πακτωμενος δε θα το πετύχεις. Επίσης όπως και να τον στήσεις θα πρέπει τα βράχια να κολληθούν. Υπάρχουν κόλλες διάφορες για αυτό. Από την στιγμή που είναι νεκρός μπορείς ν ψάξεις για τσιμέντο (π.χ stone fix aquaforest). Με κόλλα και φαντασία λοιπόν μπορείς να φτιάξεις διάφορα πράγματα . 

Link to comment
Share on other sites

πιστευα οτι και με τα δυο κυκλοφοριτακια των 2000λτ και την κυκλοφορια της αντλιας 1300λτ/ωρα θα ειχα καλη κυκλοφορια..θα το δω βεβαια..ειναι νωρις ακομα και δεν βιαζομαι..

 

Link to comment
Share on other sites

Καλή αρχή φίλε!

Ο βράχος δεν είναι πολύς. 

Ίσως λίγο περισσότερο παιχνίδι θα έκανα με αυτά τα κομμάτια άλλα από ότι βλέπω τα έχεις κολλήσει.  Δεν πειράζει... να ήξερες πόσες φορές έχουμε στήσει ξεστησει βράχια :hehe:....!!!

Βάλε νεράκι και κυκλοφορία και εδώ είμαστε!!!

Link to comment
Share on other sites

Για το aquascape σου είπαν τα παιδιά πριν.

Εγώ θέλω να ρωτήσω ο βράχος είναι νεκρός live rock; Σαν πολύ συμπαγής μου φαίνεται ή σαν τεχνητός. Μπορεί να μπερδεύει και η φωτογραφία βέβαια. 

Έχει μικρές τρυπούλες, σχισμές;  Αν μπορείς βάλε μια φωτογραφία πιο κοντινή και όσο πιο καθαρή γίνεται. 

Έγινε επεξεργασία - thediscusman
Link to comment
Share on other sites

καλή αρχή φίλε μου..να ξέρεις ότι η ταλαιπωρία που θα τραβήξεις τώρα για το στήσιμο θα σου γλυτώσει πολλαπλάσιους προβληματισμούς και πιθανότατα rescape στο άμεσο μέλλον όταν θα αρχίσεις το στοκάρισμα...παίξε όσο περισσότερο μπορείς με τον βράχο για να δημιουργηθεί κάτι πιο πρακτικό απ όλες τις απόψεις...ξεκινάς με τελείως νεκρό βράχο να υποθέσω ε? 

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα παιδί.. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.. ο βραχος ειναι ολος νεκρος.. 5κιλα aquaroche και 2κιλα συνθετικος της aquaforest.. εχω μαζέψει τον εξοπλισμό μου. θελω να κλεισω τη βαση τις επόμενες μερες και να ριξω νερο.. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, fisherman2 said:

 ο βραχος ειναι ολος νεκρος.. 5κιλα aquaroche και 2κιλα συνθετικος της aquaforest.. εχω μαζέψει τον εξοπλισμό μου. θελω να κλεισω τη βαση τις επόμενες μερες και να ριξω νερο.. 

οκ, γιατί όντως δε μου φαινόταν για αληθινός βράχος. Από τη στιγμή όμως που είναι ταχνητός αλλά φτιαγμένος από εταιρείες για αυτό το σκοπό είσαι οκ.

 

Για το aquascape δούλεψε το λίγο να θυμίζει πιο φυσικό. Δες εικόνες από άλλα aquascape και video από βυθό reef να πάρεις ιδέες. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πως πάει το ενυδρείο φίλε;; Είσαι στο στρώσιμο; Αλλαξες κάτι;Για δώσε φωτορεπορτάζ!!:)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...