Jump to content

Κουκουλι λεπιδοπτερου


Recommended Posts

Βρηκα αυτο το κουκουλι λεπιδοπτερου. Τι μπορει να ειναι? Daphnis nerii? Επισης τι μπορω να κανω για να βγει καποια στιγμη απο το κουκουλι της?

 

 

 

20190507_192730_Richtone(HDR).jpg

20190507_192804_RichtoneHDR_50.jpg

Έγινε επεξεργασία - Oresths_S
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα ..

 

εχω βρει κ εγω στην αυλη μου τετοια κουκουλια φιλαρακι πανω στον καναπε  , αλλα δυστυχως ΠΟΤΕ δεν τα χω δει να σκανε .. αυτο που κανω ειναι τα βαζω σε μια ακρουλα πανω σενα τραπεζι με χραμι ( δε ξερω γιατι εχω την εντυπωση οτι θελουν υφασμα ) κ απλα αυτα οταν ερθει η ωρα τους εξαφανιζονται .. τωρα τι ειδος ειναι οεο ?? 

 

ελπιζω να σε βοηθησα!! ημουνα κατατοπιστικοτατος δε μπορεις να πεις:hehe:.. δε ξερω τι ειδος ειναι - απο που ερχονται - που πανε !!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

οι χρυσαλλίδες θα εκκολαφτούν όταν η περιβαλλοντικές συνθήκες είναι κατάλληλες η φύση ξέρη πότε, για αυτό ποτέ δεν της τοποθετούμε μέσα στο σπίτι κτλ.

Αν είναι εκτεθειμένες ένα μεγάλο ποσοστό πεθαίνει από μολύνσεις ή από άλλα παράσιτα έντομα.

Αν είναι Daphnis nerii  (μοιάζει αρκετά λόγο σχήματος και μεγέθους αλλά χωρίς μια ποιο λεπτομερή παρατήρηση της χρυσαλλίδας δεν μπορούμε να πούμε ποιο είδος είναι) θα εκκολαφτεί μετά το σούρουπο και θα παραμένει να πετάξει το επόμενο σούρουπο, αν στο σημείο που εκκολαφτεί δεν νιώθει σιγουριά μπορεί να μετακομίσει σε κάποιο ασφαλές μέρος αλλά περπατώντας δεν θα πετάξει.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Δευτερα θα παω να ρωτησω εναν παλιο καθηγητη μου στη σχολη που εχει βρει κατα καιρους κουκουλια και κανει μαθηματα εντομολογιας, κτλ. Να δουμε μηπως βγαλουμε καμια ακρη. Εγω το κουκουλι το βρηκα κυριολεκτικοτατα στη γωνια του σαλονιου μου κοντα στο παραθυρο διπλα απο το ενυδρειο :hehe:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σημερα βγηκε απο το κουκουλι του. Θεωρω πως ειναι Theretra alecto (levant hawkmoth). Το αφησα στον κηπο να στεγνωσει και να ανοιξει τα φτερα του

Έγινε επεξεργασία - Oresths_S
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...