Jump to content

SOS!!! ΣΚΑΛΑΡΙΑ ΜΕ ΣΠΑΣΜΟΥΣ!


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα κάναμε κάποιες αλλαγές στο ενυδρείο. Προσθέσαμε 2 αγγελόψαρα, 1 ρίζα, κάποια φυτά (αγορασμένα συσκευασμένα) και κάποια φυτά που μας χάρισε μία φίλη συνχομπίστρια. Από εχθές τα αγγελόψαρα (και τα 6) κάθονται χαμηλά και έχουν σαν σπασμούς. Τρώνε κανονικά όταν ταΐσω αλλά όλη την υπόλοιπη μέρα είναι εκεί χαμηλά και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις. Καμία ιδέα τι μπορεί να είναι (παράσιτα ίσως?) και τι θεραπεία μπορεί να χρειάζονται?
 
Λεπτομέριες Ενυδρείου:
260Lit
Θερμοκρασία: 27
6 αγγελόψαρα
20 cardinal tetra
2 ancistrus
Mετρήσεις σήμερα το πρωί:
Αμμωνία 0
PH 7
NO2: 0
NO3 ±5
Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος VforVictory έγραψε:

Προσθέσαμε 2 αγγελόψαρα

Ερωτηση 1

Πότε προσθέσατε(μερες);

2- καραντινα περασαν τα ψαρια και φυτα;

3- με τι τεστ μετρατε NO2, NO3, ph;

4- μετα το φυτεμα κανατε αλλαγη νερου;

Υπαρχει πιθανοτητα να εχουν και παρασιτα (πχ πρωτοζωα κ.α.)

To ph στην Θεσσαλονικη ειναι απο 7.4 μεχρι και 8....συμφωνα με ΕΥΑΘ.... πχ

https://www.eyath.gr/elegchos-poiotita-neroy/to-nero-stin-periochi-moy/#1549887314565-afe7ee15-646e

 

 

Link to comment
Share on other sites

@natateo Η ρίζα και τα ψάρια προστέθηκαν την Τρίτη (αν θυμάμαι σωστά).

 

Τη ρίζα την έβρασα περίπου 4 ώρες γυρνώντας την από όλες τις μεριές. Ομολογουμένως, επειδή έχει αρκετές διακλαδώσεις μπορεί κάποια σημεία να μην έβρασαν πολύ καλά.

 

Στα ψάρια έγινε μόνο προσαρμογή με προσθήκη νερού του ενυδρείου μέσα στη σακούλα τους. Πρόσφατα ο δικός μου βρήκε μία γαρίδα στο φίλτρο μέσα και την έβαλε σε ένα μικρό που έχουμε με το μικρό μας φίλτρο, οπότε δεν είχα φίλτρο για καραντίνα.

 

Όλα τεστ είναι υγρά της Sera, εκτός από το αμμωνίας που είναι υγρό της Tetra.

 

Μετά το φύτεμα δεν κάναμε αλλαγή γιατί περιμένουμε αύριο κάποια φυτά ακόμη και είπαμε να κάνουμε αλλαγή με την προσθήκη και των νέων φυτών. (είναι ψηλό το ενυδρείο και μας δυσκολεύει στο φύτεμα οπότε σκεφτήκαμε να αδειάσουμε κλασσικά το 30% να φυτέψουμε τα καινούρια που θα έρθουν και να συμπληρώσουμε)

 

Κι εγώ για παράσιτα σκέφτομαι. Χτες επικοινώνησα με το petshop (πραγματικά απαντάνε ακόμη και τις Κυριακές στο messenger!!!)  και με βάση ένα μικρό βίντεο που έστειλα μου είπαν και έριξα shera. Σήμερα φαίνονται καλύτερα, έβαλα και τη 2η δόση shera, αλλά είδα σε 2 αγγελόψαρα κακά "μακαρόνι" μετά το τάισμα. Όχι πολύ έντονο (δεν ήταν κανένα τεράστιο μακρινάρι) αλλά δεν ήταν και τα κλασσικά κακά τους.

 

Για το PH έχεις δίκιο, από βιασύνη δεν έβαλα το ",5".  Η μέτρηση 7,5 έδειξε. Θα το διορθώσω και πάνω στο αρχικό ποστ. Σκεφτόμαστε για CO2 και Α/Ο αλλά επειδή δεν έχουμε καταλήξει ακόμη και δεν έχουμε δυνατότητα και για τα 2, δεν έχουμε προχωρήσει στην αγορά ακόμη. Ευελπιστώ όμως οτι θα γίνει σύντομα. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μετα το φυτεμα πρεπει να κανουμε αλλαγη νερου, γιατι θελουμε δεν θελουμε - αναταραζουμε να ανακατευουμε τον βυθο, με αποτελεσμα αυξηση αμμωνιας στο νερο του ενυδρειου.

Καλα εκανες, που εβαλες το φαρμακο (μαλλον Esha ειναι). Αλλα δεν ειναι πιο καλα να εχουμε κανα μεγαλο κουτι αποθηκευσης για καραντινα+ ενα μικρο φιλτρακι;

Μετα την θεραπεια να προσεχεις αμμωνια και νιτρωδη(πιο συχνες αλλαγες νερου+τεστακια) για 1-2 εβδομαδες.

Για τα κακακια :) - ριξε μια ματια για hexamita εδω- https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_GR.pdf

 

Ασπρα νηματωδη κοπρανα δεν σημαινουν απαραιτητα hexamita.Μπορει να ειναι δυσκοιλιοτητα.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω ΙΚΕΑ πλαστικό αλλά μου έχει καβατζωσει ο άλλος το φίλτρο για τη γαρίδα του [emoji19] Θα τα παρακολουθήσω και σήμερα... Δε μπορώ να πω ότι είδα τρομερή βελτίωση από χτες.. Συνεχίζουν σα μικρούς σπασμούς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...