Jump to content

Recommended Posts

large.587429022_Amblyeleotriswheeleri.jpg.9fb738d787a6deb33855bdc8271617c2.jpg

 

Amblyeleotris wheeleri

 

Το Bumblebee Goby (Amblyeleotris wheeleri) είναι επίσης γνωστό ως Bumble Bee Goby, και Bumble Bee Shrimp Goby. Έχει λευκό σώμα με φαρδιές πορτοκαλί-κόκκινες γραμμές και μπλε κηλίδες. Το ραχιαίο πτερύγιο έχει κόκκινες και μπλε κουκκίδες.  Όπως και άλλα είδη Goby, το Bumble bee Goby θα δημιουργήσει συχνά τη δική του κρυψώνα στην άμμο. Μερικές φορές αυτές οι κρυψώνες μοιράζονται με βάση μια συμβιωτική σχέση με τη Pistol Shrimp. Επομένως, συνιστάται το ενυδρείο με άφθονο ζωντανό βράχο, ένα αμμώδες υπόστρωμα και ένα καλά σφραγισμένο καπάκι για την αποφυγή να πηδήξουν έξω από το ενυδρείο.

 

Η διατροφή του Bumblebee Goby θα πρέπει να αποτελείται από μια ποικιλία από φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά, brine shrimp, mysis shrimp αλλά θα φάει και ξηρά τροφή. Θα ήταν καλό να τρέφεται δύο φορές την ημέρα.

 

Γενικά το Bumblebee Goby είναι αρκετά ανθεκτικό ψάρι που θα αντέξει εύκολα σε ένα ενυδρείο, καθώς και σε διάφορες ασθένειες. Μικρές ομάδες ή ζευγάρια τείνουν να κάνουν καλύτερα σε ένα ενυδρείο, αλλά πρέπει να εισάγονται στο ενυδρείο ταυτόχρονα. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...