Jump to content

Recommended Posts

large.338458938_AmblyeleotrisYanoi.jpg.e5778051cf8906cddde784626f0a8470.jpg

 

Amblyeleotris Yanoi 

 

Το Flagtail Shrimp Goby έχει σώμα ασημένιο με έντονες πορτοκαλί λωρίδες, μαζί με ένα φανταχτερό πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα στην ουρά του, η οποία έχει το σχήμα φτυαριού και μοιάζει με σημαία. Το ραχιαίο, της ουράς και του πρωκτού πτερύγια μπορεί να εμφανίσουν, σε ορισμένες καταστάσεις, ένα ζωντανό γαλαζοπράσινο χρώμα. Έχει την ικανότητα να σχηματίζει συμβιωτικές σχέσεις με τις γαρίδες Pistol Shrimp. Παρέχει προστασία στις γαρίδες ως φρουρός, όσο αυτές με τη σειρά τους σκάβουν ένα λαγούμι για να το μοιραστούν στη συνέχεια. Πρέπει να αποφεύγεται να βρίσκεται σε ενυδρείο με πολύ επιθετικά ψάρια. Επομένως, συνιστάται το ενυδρείο με άφθονο ζωντανό βράχο και ένα αμμώδες υπόστρωμα για να μπορεί να σκάβει τα λαγούμια του για να κρύβεται. Σπάνια θα γίνει επιθετικό απέναντι σε άλλα ψάρια, αλλά θα γίνει επιθετικό με το δικό του είδος, εκτός και αν είναι ζευγάρι.

 

Η διατροφή του Flagtail Shrimp Goby θα πρέπει να αποτελείται από μια ποικιλία από φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά, brine shrimp, mysis shrimp αλλά θα φάει και ξηρά τροφή. Θα ήταν καλό να τρέφεται δύο φορές την ημέρα.

 

Γενικά το Flagtail Shrimp Goby είναι μια αρκετά όμορφη προσθήκη στο ενυδρείο, ειδικά σαν ζευγάρι και πρόκειται για ψάρι που θα προσαρμοστεί σχετικά εύκολα σε ένα ειρηνικό ενυδρείο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...