Jump to content

Recommended Posts

large.1569004054_Valencienneastrigata.jpg.8936cb43205d7166737cfe72cb9fa8e1.jpg

 

Valenciennea strigata

 

Το Sleeper Gold Head Goby έχει λευκό σώμα και το κεφάλι του είναι κίτρινο-χρυσό με μια έντονη ζαφείρι-μπλε λωρίδα κάτω από τα μάτια. Πρέπει να αποφεύγεται να βρίσκεται σε ενυδρείο με πολύ επιθετικά ψάρια. Είναι καλό να διατηρούνται σε καλά στρωμένα Fish only ή Reef ενυδρεία, στα οποία να υπάρχει λεπτόκοκκη άμμος ως υπόστρωμα με αρκετές κρυψώνες στο βράχο. Το  Sleeper Gold Head Goby φωλιάζει κυρίως στα βράχια, συχνά όμως θα αναζητήσουν προστασία κάτω από το βράχο, ακόμα και μέσα στην άμμο. Πρόκειται για ένα ψάρι το οποίο τρέφεται στο βυθό, μαζεύοντας μεγάλες ποσότητες άμμου και εκδιώγνοντάς τα μέσα από τα βράγχια του, τα οποία συγκρατούν οτιδήποτε είναι βρώσιμο.Σπάνια θα γίνει επιθετικό απέναντι σε άλλα ψάρια, αλλά ορισμένες φορές θα γίνει επιθετικό ειδικά με το δικό του είδος για την περιοχή, εκτός αν πρόκειται ζευγάρι.

 

Η διατροφή του Sleeper Gold Head Goby θα πρέπει να αποτελείται από μια ποικιλία από φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά, brine shrimp, mysis shrimp αλλά θα φάει και ξηρά τροφή. Θα ήταν καλό να τρέφεται τέσσερις φορές την ημέρα.

 

Γενικά το Sleeper Gold Head Goby είναι μια αρκετά όμορφη προσθήκη στο ενυδρείο, ειδικά σαν ζευγάρι και πρόκειται για ψάρι που θα προσαρμοστεί σχετικά εύκολα σε ένα ενυδρείο, αν και στην αρχή θα κρύβεται για μέρες και σε είναι αρκετά ανθεκτικό σε ασθένειες. Επιπλέον θα οργώσει καλά την άμμο για την ανεύρεση τροφής με αποτέλεσμα να είναι πάντα καθαρή.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...