Jump to content

Recommended Posts

large.1765679936_Ctenogobiopsferoculus.jpg.18f1666be508302f38a21a80ff223c71.jpg

 

Ctenogobiops feroculus 

 

Το Sandy prawn-goby έχει λευκό χρώμα στο σώμα, με τρεις σειρές μεγάλων καφέ κηλίδων κατά μήκος των πλευρών του και μια μεγάλη μαύρη κηλίδα πίσω από το μάτι. Επιπλέον έχει μικρές μαύρες κηλίδες και ραβδώσεις στο κεφάλι και ένα λευκό χρώμα, σαν σημάδι, στο θωρακικό πτερύγιο. Είναι καλό να διατηρείται σε καλά στρωμένα Fish Only ή Reef ενυδρεία, με μεγάλες ανοιχτές αμμώδεις περιοχές, για να μπορέσει να φτιάξει ένα λαγούμι για φωλιά. Έχει την ικανότητα να σχηματίζει συμβιωτικές σχέσεις με τις γαρίδες Pistol Shrimp. Είναι ιδανικό για ενυδρεία τα οποία διαθέτουν επαρκείς κρυψώνες και ταυτόχρονα με μεγάλο χώρο για να κολυμπάει. Το Sandy prawn-goby προσαρμόζεται εύκολα στα ενυδρεία, Είναι αρκετά ήρεμο προς άλλα gobies και μικρά ψάρια. Με το ίδιο του το είδος είναι τρομερά επιθετικό, ειδικά αν βρίσκονται σε μικρό χώρο, εκτός και αν πρόκειται για ζευγάρι.

 

Η διατροφή του Sandy prawn-goby θα πρέπει να αποτελείται από μια ποικιλία από φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά, brine shrimp, mysis shrimp αλλά θα φάει και ξηρά τροφή. Θα ήταν καλό να τρέφεται δύο φορές την ημέρα.

 

Γενικά το Sandy Prawn-Goby είναι αρκετά ανθεκτικό ψάρι που θα αντέξει εύκολα ακόμα και σε ένα μικρό ενυδρείο, αλλά θα είναι και πιο επιθετικό λόγω χώρου προς άλλους κατοίκους. Είναι επίσης ανθεκτικό και σε διάφορες ασθένειες.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...