Jump to content

Recommended Posts

large.1735110731_Amblygobiusphalaena.jpg.d2134656ac78e183e868ee48715145ec.jpg

 

Amblygobius phalaena

 

Το Sleeper Banded Goby έχει ένα πράσινο-κίτρινο κεφάλι με μπλε και πορτοκαλί κουκκίδες και γραμμές, ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι κίτρινο με καφέ ρίγες. Είναι ιδανικό για ενυδρεία τα οποία διαθέτουν επαρκείς κρυψώνες σε συνδυασμό με λεπτόκοκκη άμμο και ταυτόχρονα με μεγάλο χώρο για να κολυμπάει. Σπάνια θα γίνει επιθετικό απέναντι σε άλλα ψάρια, αλλά θα γίνει επιθετικό με το δικό του είδος για την περιοχή του, εκτός αν πρόκειται για ζευγάρι. Πρόκειται για ένα ψάρι το οποίο τρέφεται στο βυθό, μαζεύοντας μεγάλες ποσότητες άμμου και εκδιώγνοντάς τα μέσα από τα βράγχια του, τα οποία συγκρατούν οτιδήποτε είναι βρώσιμο.

 

Η διατροφή του Sleeper Banded Goby θα πρέπει να αποτελείται από μια ποικιλία από φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά, brine shrimp, mysis shrimp, καθώς και οι λωρίδες nori ειδικότερα σε ενυδρεία στα οποία δεν υπάρχει η ανάπτυξη μακροάλγης. Θα ήταν καλό να τρέφεται τρεις φορές την ημέρα.

 

Γενικά το Rainford’s Goby είναι αρκετά δειλό, άρα και ειρηνικό και είναι μια όμορφη προσθήκη για το ενυδρείο, οπότε πρέπει να αποφεύγεται να βρίσκεται σε ενυδρείο με πολύ επιθετικά ψάρια. Επιπλέον χαρακτηρίζεται ως ανθεκτικό ψάρι που θα αντέξει εύκολα ακόμα και σε ένα μικρό ενυδρείο, καθώς και σε διάφορες ασθένειες. Επίσης μπορεί να καθαρίσει το ενυδρείο από άλγες, διότι βρίσκονται στη βασική διατροφή του. Επιπλέον θα οργώσει καλά την άμμο για την ανεύρεση τροφής με αποτέλεσμα να είναι πάντα καθαρή.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...