Jump to content

Ξεκινημα aqua project .


Recommended Posts

Γεια σας και παλι.  Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με το στησιμο ενος ενυδρειου μιας και που ειμαι καινουργιος στο χωρο.  

 

1) Το ενυδρειο που θα στησω θανε 80 λιτρα 72 καθαρα. 40χ40χ50, ποσα ψαρια μπορω να εχω μεσα ? 

 

2) εχω ειδη ενα μικρο στο οποιο εχω εναν μονομαχο , με τι αλα ψαρια μπορω να τον βαλω ? 

 

3) θελω να κανω μια κατασκευη ενος υφαλου μεσα, τι υλικα μπορω να χρησημοποιησω? Π.χ πλαστικο, σιλικονη κ οτι αλο υπαρχει το οποιο νανε καταλληλο για να χρησημοποιηθει σε ενυδρειο.

 

4) τι ηλεκτρονικο εξοπλισμο χρειαζομαι ? Π.χ φιλτρα θερμοστατες κτλπ. 

 

5) μπορω να χρησημοποιησω καποια πετρα απο ποταμι μεσα στο ενυδρειο ? 

 

6)υπαρχουν φυτα ζωντανα τα οποια θα μπορουσα να βαλω μεσα ? 

 

Αυτα για αρχη  εχουμε δρομο μπροστα μας. Ευχαριστω εκ τον προτερον.? Και πραγματικα παιδια, προτιμω να ρωτησω εσας παρα το πετ σοπ που πηρα το ενυδρειο γτ δεν ξεραν τι τους γινοταν μαυτα που μεδωσαν. Γιαυτο και οι πολλες ερωτησεις. Ελπιζω να μην σας κουρασα.

Link to comment
Share on other sites

:)Καλή σου μέρα,

 

1. Τα λίτρα δεν είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει πόσα ψαράκια μπορείς να βάλεις. Ο χαρακτήρας και οι ανάγκες τους είναι επίσης παράμετροι που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου πχ κάποια ειναι επιθετικά, κάποια θέλουν κοπάδι κλπ. Επίσης, εξαρτάται τί θέλεις και σου αρέσει πχ θέλεις ζευγάρι ή κοπαδόψαρα? Τί θα σου άρεσε να βλέπεις στο ενυδρείο σου? Μπες https://www.aquazone.gr/forums/forums/forum/272-προφίλ-ψαριών-γλυκού-νερού/ ώστε να έχεις μια εικόνα απαιτήσεων των ψαριών που μπορεί να δεις και να σου αρέσουν. Μέχρι να στρώσει το ενυδρείο ψάξε και χάζεψέ τα και σε petshop/φωτο και βίντεο από εδώ/utube ώστε να σχηματίσεις γνώμη.

2. Πόσο μικρό είναι? Ο μονομάχος είναι υπέροχο ψαράκι αλλά δεν πολυσυμπαθεί την παρέα. Στα λίτρα σου βέβαια μπορείς να τον βάλεις με βυθόψαρα (κάποια corydoras) ή μικρά κοπαδόψαρα που τις περισσότερες φορές δεν τον απασχολούν. Πολύ θα το εκτιμούσε...

3. Δεν θα σου το πρότεινα, παίξε με φυσικά υλικά (ξύλα, πετρες).

4. Φίλτρο και θερμοστάτης απαιτείται να αγοραστούν οπωσδήποτε. Μπορείς να αφήσεις τον θερμοστάτη για αργότερα. Θα χρειαστείς επίσης χρονοδιακόπτη για να ρυθμίζεις την φωτοπερίοδο. Φιλτρα υπάρχουν εξωτερικά και εσωτερικά, εγώ χρησιμοποιούσα πάντα εσωτερικά λόγω προσωπικών κολλημάτων (δεν συμπαθώ σωλήνες κλπ). Στα λίτρα σου πάντως μπορεί να σε καλύψει και εσωτερικό. Θα σου πουν και οι υπόλοιποι.

5. Μπορείς αλλά θα πρέπει να ελέγξεις αν είναι ασβεστολιθική, θα εξαρτηθεί και από τα ψαράκια που θα θελήσεις να βάλεις.

6. Φυσικά και υπάρχουν και μάλιστα προτείνεται να βάλεις αληθινά φυτά. Κάποια είναι εξαιρετικά εύκολα στην συντήρησή τους. Δες https://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/86082-φυτά-με-βάση-το-βαθμό-δυσκολίας/

 

Καλή επιτυχία!!

  • love 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...