Jump to content

Αντίστροφη όσμωση


Recommended Posts

Καλημέρα σας. Παιδιά μια βοήθεια. επειδή τώρα το νερό σκληραίνει με τις εξατμίσεις από την ψύξη κλπ κλπ λέω να πάρω μια αντίστροφη όσμωση για προετοιμασία νερού και για αναπλήρωση. Έχω μπερδευτεί όμως και δεν κατάλαβα πολλά τι παίζει με τις μεμβράνες, με τα GPD κλπ. Επίσης από ότι έπιασα, αν δεν κάνω λάθος να γεμίσεις ένα βαρέλι 50lt με νερό όσμωσης παίρνει ώρα. Γιατί;; Το ενυδρείο είναι 120lt αν βοηθάει σε κάτι αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα φίλε μην μπερδεύεσαι δεν είναι τπτ λοιπόν άκου όσο πιο μεγάλη είναι η μεβρρανη σου σε GPD τόσο περισσότερα λίτρα βγάζει την ημέρα. Τώρα πέρνει ώρα για να γεμησει τρέχει σαν μια βρύση που έχεις ξεχάσει λίγο ανοιχτεί επειδει πέρναει το νερό μέσα από τα προφίλ τώρα και την μεβρανη και αργή .

Link to comment
Share on other sites

πριν 3 ώρες, το μέλος GVC έγραψε:

 Επίσης από ότι έπιασα, αν δεν κάνω λάθος να γεμίσεις ένα βαρέλι 50lt με νερό όσμωσης παίρνει ώρα. Γιατί;; Το ενυδρείο είναι 120lt αν βοηθάει σε κάτι αυτό.

Το συστημα απο φιλτρα που θα αγορασεις (και ονομαζουμε αντιστροφη οσμωση) εχει μια είσοδο(απο την βρυση) και δύο έξοδους που η μια έξοδος θα σου δώσει το νερό που θα βάλεις στο ενυδρειο και η άλλη το "βρωμικο" νερό που θα πετάξεις ή θα ποτίσεις κάνα λουλούδι.

Για να γίνει το νερό τόσο καθαρό ομως περνάει από μια μεμβράνη που το διαχωρίζει αφού πρώτα περάσει από τα προφιλτρα(στερεών και ανθρακα)..

Έτσι η πίεση είναι στην ουσία μικρότερη οταν βγαινει το νερο και η διαδικασία γίνεται πιο χρονοβόρα.

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας. Οκ ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...