Jump to content

Recommended Posts

large.534914686_Chaetodonmelannotus.jpg.fb084ce1116d9515aebb6c91da9977f1.jpg

 

Chaetodon melannotus

 

Είναι μια από τις ευκολότερες πεταλούδες, αν και από τις πιο επιθετικές, κυνηγώντας συνήθως άλλες πεταλούδες με παραπλήσιο σχήμα και χρώμα. Αν θέλουμε να κρατήσουμε περισσότερες από μία, οι πιθανότητες επιτυχίας θα αυξηθούν εάν τις τοποθετήσουμε σε μεγαλύτερο ενυδρείο ταυτόχρονα. Αυτό το είδος δεν είναι κατάλληλο για το ενυδρείο υφάλου.

 

Σε ορισμένες περιοχές τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με πολύποδες μαλακών κοραλλιών, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων αλκυοναρίων που άλλα είδη της οικογένειας αποφεύγουν. Σκληρά κοράλλια, θαλάσσιες ανεμώνες και άλγες παίζουν μικρότερο ρόλο στη διατροφή του. Θα μάθει να δέχεται και “τροφές ενυδρείου”, ακόμη και flakes, αλλά μπορεί να απαιτηθεί ιδιαίτερη προσοχή και χρήση ζωντανών τροφών για να διασφαλιστεί ότι τρέφεται καλά, ιδίως όταν πρωτοεισάγεται στο ενυδρείο. Δεν πρέπει να το εμπιστευόμαστε σε ένα ενυδρείο ύφαλου.

 

Ζει σε κοραλλιογενείς υφάλους σε βάθη από 1 μέχρι 30 μέτρα και είναι συνήθως μοναχικό ψάρι, αν και απαντάται ορισμένες φορές σε ζευγάρια ή σε ομάδες. Τη νύχτα επιστρέφει στην ίδια κρυψώνα για να κοιμηθεί. Το Chaetodon melannotus μοιάζει πολύ με το Ch. ocellicaudus (Cuvier, 1831), με την διαφορά πως στη βάση της ουράς του έχει μια μαύρη “μουτζούρα”, ενώ το δεύτερο μια μαύρη βούλα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...