Jump to content

Θολη Λιμνη


Recommended Posts

Καλησπέρα σας και κάλο καλοκαίρι,

Έχω μια λίμνη γλυκού νερού με Κοι, με χωρητικότητα περίπου 30κυβικων. Είναι χωρίς φίλτρο έτσι την αδειάζω και την ξαναγεμίζω κάθε 2 εβδομάδες περίπου. Έχω 2 σιφώνια αποχέτευσης που τα χρησιμοποιώ  για άδειασμα του νερού,με ρήση , η για τον καταρράκτη με μια αντλία 3 ίππων.

Τι φίλτρο πρέπει να χρησιμοποιήσω στην περίπτωση μου?

Τι άλλο μπορώ να προσθέσω στο νερό για να αποφεύγω θολούρα και άλγη?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Τι ειδος φιλτρου θα σου πουν οι "ειδικοι" στα κοι.Παντως για να μειωσεις κατα πολυ τις αλγες κ τη διαυγεια του βαλε ενα σκίαστρο απο πανω ωστε να την βλεπει ο ηλιος οσο το δυνατον λιγοτερο.

Link to comment
Share on other sites

Αν θελεις, ριξε μια ματια εδω -

@Aliens!!!!!!!!!!!! Μπορεις να βοηθησεις;

Link to comment
Share on other sites

Αλλάζεις 30 κυβικά ανά 2 εβδομάδες? Πολλά λίτρα νερό!!! Λογικά κάπου κοντά σου θα έχεις πηγή με νερό :)

Συνήθως σε μια λίμνη θες φίλτρο ίσα με το 10% της λίμνης σου. Δηλαδή φίλτρο κοντά στα 3 κυβικά. Ο giannis_koi έχει ίδια λίμνη με φίλτρο γύρο στα 2 κυβικά αλλά με πολύ καλά υλικά φίλτρων, όπως crystal bio και ιαπωνική Ψαθά. Εκτός από μια δυνατή φιλτρανση θα χρειαστείς και δυνατή αεραντλία. Τα κοι ειδικά όσο μεγαλώνουν έχουν ολοένα και περισσότερες ανάγκες από οξυγόνο. Για την άλγη σίγουρα θα βοηθήσει και μια λάμπα UV.  Πόσες ώρες την βλέπει ο ήλιος την λίμνη σου? Είναι εκτεθειμένη? Η σκίαση παίζει ρόλο όπως προειπαν. Από φυτά πως τα πάς? Είναι μεγάλοι ανταγωνιστές της αλγης. Ο πάπυρος κάνει πολύ καλή δουλειά και εξαπλώνεται εύκολα.

 

Μπορείς να κάνεις μια περιγραφή ) παρουσίαση από την λίμνη σου για να έχουμε μια εικόνα με το τι έχουμε να κάνουμε ώστε να δώσουμε και καλύτερες συμβουλές?

 

Υ.Γ. Σε ποια περιοχή έχεις την λίμνη σου?

 

Ο giannhs_koi έχει μια λίμνη 30 κυβικά με ΚΟΙ. Δες τον από κάτω σύνδεσμο.

 

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν συγχαρητήρια για τη λίμνη σου και το μεράκι σου!

Σωστά, παίρνω νερό από ένα πηγάδι με καλό νερό και όταν αδειάζω ρίχνω σε ένα πηγάδι εφαλμυρο που ποτίζει καλλωπιστικά .

Έχω μιλήσει με ένα συνεργάτη μου, πισινά, περί φίλτρων κτλ και αυτός μου είπε περίπου το ίδιο νούμερο, ο ίδιος μου είπε να κοιτάξω για υλικά διαφορετικά από των ενυδρείων και ετσι σας βρηκα .

Δυστυχώς τη χτυπάει όλη μέρα ο ήλιος.

Ναξο.

 Τις επόμενες ημέρες θα σας κάνω μια πιο αναλυτική περιγραφή, τι αλλαγές έχω κάνει και τι θέλω να κάνω ακόμα.Ίσως βρω και παλιές φωτογραφίες πως ήταν.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Συνέχεια προσπαθούμε να εξελιχθουμε και να μάθουμε.

Σε πισίνες έχω δει που χρησιμοποιούνε χαλαζιακη άμμο σαν φίλτρο. Σε λίμνες πλέον αυτό δεν ακολουθείτε. Είναι διαφορετικές απαιτήσεις σε σχέση με ένα ενυδρείο γιατί έχεις σκόνες και άλλους εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να σου επηρεάσουν τις συνθήκες στην λίμνη. Για προφιλτρο κατέληξα στην ιαπωνική Ψαθά και στο ελαιόλαδο ( που γράφω και στην λίμνη μου). Πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λίμνη. Για κύριος φιλτρανση με το Κ1 δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος.

Αν μπορούσες να βάλεις και ένα δυχτη σκίασης θα βοηθούσε.... Το λέω για να μην καταξοδευτης. Έχεις μεγάλη λίμνη και θα χρειαστείς μεγάλη φιλτρανση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...