Jump to content

Recommended Posts

large.892767637_Heniochusvarius.jpg.3395f017883a8a3ce8191fca16f5024e.jpg

 

Heniochus varius

 

Είναι ένα είδος που μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο στον εγκλιματισμό σε ενυδρείο, αν και όταν εγκλιματιστεί γίνεται αρκετά ανθεκτικό. Θα τα πάει καλύτερα σε ένα ενυδρείο με μικρούς και ήσυχους συγκατοίκους. Τα ανήλικα τα καταφέρνουν καλύτερα από τα ενήλικα και για να είναι πραγματικά ευτυχισμένα χρειάζονται ένα ενυδρείο με αρκετές κρυψώνες. Αυτό το είδος δεν είναι κατάλληλο για το ενυδρείο υφάλου.

 

Στη φύση τρέφεται με σφουγγάρια, κοράλλια και ασκίδια. Μαθαίνει να δέχεται και “τροφές ενυδρείου” αλλά μπορεί να απαιτηθεί ιδιαίτερη προσοχή και χρήση ζωντανών τροφών για να διασφαλιστεί ότι τρέφεται καλά, ιδίως όταν πρωτοεισάγεται στο ενυδρείο. Δεν πρέπει να το εμπιστευόμαστε σε ένα ενυδρείο ύφαλου.

 

Ζει σε υφάλους σε βάθη από 2 έως 30 μέτρα. Τα ενήλικα ζουν συνήθως σε ζευγάρια, αλλά σχηματίζουν και μικρές ομάδες. Τα μικρά είναι μοναχικά και ντροπαλά και σπάνια απομακρύνονται από τις τρύπες που κρύβονται. Το είδος αυτό μοιάζει πολύ, τόσο εξωτερικά όσο και στις προτιμήσεις του, με το Heniochus pleurotaenia που ζει στον Ινδικό Ωκεανό.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...