Jump to content

Recommended Posts

large.164215701_Heniochusacuminatus.jpg.27e4668481f4f21f0f2d4b7d20dcd2a4.jpg

 

Heniochus acuminatus

 

Είναι ένα από τα ανθεκτικότερα είδη της οικογένειας και εγκλιματίζεται εύκολα στο ενυδρείο. Ζει άνετα με άλλα πεταλουδόψαρα, συμπεριλαμβανομένου του είδους του, αρκεί να τα τοποθετήσουμε στο ενυδρείο ταυτόχρονα. Με τα ομοειδή του θα σχηματίσει ομάδα ιεραρχίας και οι επίδοξοι αρχηγοί θα σπρώχνουν με το κούτελο τους αντιπάλους τους για να εγκαθιδρύσουν την εξουσία τους. Αυτό το είδος δεν είναι κατάλληλο για το ενυδρείο υφάλου.

 

Στη φύση τρέφεται με ζωοπλαγκτόν, άλγες και διάφορα ασπόνδυλα, συμπεριλαμβανομένων των σκληρών και μαλακών κοραλλιών. Μαθαίνει εύκολα να δέχεται “τροφές ενυδρείου” αλλά μπορεί να απαιτηθεί ιδιαίτερη προσοχή και χρήση ζωντανών τροφών για να διασφαλιστεί ότι τρέφεται καλά, ιδίως όταν πρωτοεισάγεται στο ενυδρείο. Δεν πρέπει να το εμπιστευόμαστε σε ένα ενυδρείο ύφαλου.

 

Ζει σε υφάλους σε βάθη από 2 έως 75 μέτρα. Τα ενήλικα απαντώνται μόνα, σε ζευγάρια ή σε μικρές ομάδες, αλλά ποτέ σε μεγάλα κοπάδια. Τα μικρά λειτουργούν περιστασιακά και ως καθαριστές παράσιτων (ιδίως των τρηματωδών). Το είδος αυτό μοιάζει πολύ με το Heniochus diphreutes, τόσο εξωτερικά όσο και σε απαιτήσεις και ιδιοσυγκρασία. Η μόνη διαφορά είναι πως το H. diphreutes δημιουργεί τεράστια κοπάδια που μπορούν να αποτελούνται και πάνω από 1000 άτομα!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...