Jump to content

Recommended Posts

large.1059547543_Parupeneuscyclostomus.jpg.51974da5d635616e15284ce9e0982577.jpg

 

Parupeneus cyclostomus

 

Τα μπαρμπούνια του γένους Parupeneus είναι νευρικά ψαριά που χρειάζονται μεγάλους ανοιχτούς χώρους για κολύμπι, μερικές καλές κρυψώνες και ήσυχους συγκατοίκους. Το συγκεκριμένο είδος μπαρμπουνιού δεν είναι κατάλληλο για να αναδεύει το υπόστρωμα του ενυδρείου, αφού χρησιμοποιεί τα μουστάκια του για να εντοπίζει και να οδηγεί μικρά ψάρια έξω από την κρυψώνα τους. Τα μικρά περνούν τον περισσότερο χρόνο τους κολυμπώντας κάτω από άλλα ψάρια κυνηγώντας παρέα, ιδίως είδη που είναι μακρόστενα (όπως π.χ. τα wrasses της οικογένειας Labridae), όπως άλλωστε κάνουν και στη φύση. Προσοχή γιατί συνηθίζουν να πηδούν έξω από το ενυδρείο όταν φοβηθούν.  

 

Στη φύση τρέφεται με  μικρά ψάρια (damsel, blennies, dragonets, gobies) καβούρια, γαρίδες και αμφίποδα. Στο ενυδρείο δέχεται συνήθως όλα τα είδη τροφής, αλλά μετά από μερικούς μήνες συχνά αρχίζει να χάνει βάρος και πεθαίνει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα νεότερα ψάρια, τα οποία πρέπει να καταναλώνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά για να καλύψουν τις μεταβολικές τους ανάγκες καθώς και για την ανάπτυξή τους. Επομένως, είναι σημαντικό να ταΐζεται τουλάχιστον τέσσερις με πέντε φορές την ημέρα.

 

Ζει σε βάθη από 1 μέχρι 123 μέτρα και απαντάται μόνο ή σε μικρά κοπάδια 2-12 ατόμων. Τα μικρά είναι πιο μακρόστενα από τα μεγάλα και τα άτομα που ζουν σε βαθύτερα νερά είναι πιο ροζ. Αυτό το είδος περνά μια κίτρινη χρωματική φάση καθώς μεγαλώνει. Έχει την ίδια ιδιοσυγκρασία και τις ίδιες διατροφικές απαιτήσεις με άλλα είδη του γένους, όπως το Parupeneus macronema και Parupeneus rubescens.  

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...