Jump to content

Recommended Posts

large.1364700930_Scolopsislineata.jpg.0df201882bc4458e6cc3478025a58eab.jpg

 

Scolopsis lineata

 

Το είδος αυτό είναι ανθεκτικό και πολύ ενδιαφέρον να το παρακολουθείς, αφού παίρνει μπουκιές άμμου για να βρει μικρά σαλιγκάρια, σκουλήκια και καρκινοειδή με τα οποία και τρέφεται, φτύνοντας τους κόκκους  δεξιά και αριστερά. Είναι απαραίτητο λοιπόν να έχουμε λεπτόκοκκο υπόστρωμα βάθους τουλάχιστον 5 εκατοστών. Καλό είναι να κρατάμε μόνο ένα στο ενυδρείο και με ήσυχους συγκατοίκους. 

 

Στη φύση τρέφεται με σαλιγκάρια, σκουλήκια και καρκινοειδή που βρίσκει στην άμμο. Στο ενυδρείο θα δεχτεί διάφορα είδη κατεψυγμένης ή φρέσκιας τροφής, όπως γαρίδες, μύδια και κομμάτια ψαριών. Αν κάποιο αρνείται να φάει, καλό είναι να του προσφέρουμε ζωντανές γαρίδες ή σκουλήκια. Αν και κάποια στιγμή θα μάθει να πιάνει την τροφή του από τη στήλη του νερού, συνήθως προτιμά να τρέφεται από το βυθό. Έτσι θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως κάποια κομμάτια θα φτάνουν στον πάτο, πριν να καταναλωθούν από άλλα ψάρια. Πρέπει να τρέφεται τουλάχιστον 3 φορές τη μέρα. 

 

Ζει σε βάθη από 1 μέχρι 20 μέτρα. Τα μικρά απαντώνται συνήθως μόνα, ενώ τα ενήλικα συχνά σχηματίζουν ζευγάρια και σπανιότερα μικρά κοπάδια. Συχνά ακολουθούνται από wrasses που εκμεταλλεύονται το ανακάτεμα του βυθού για να κλέψουν τροφή (το ίδιο κάνουν και αυτά, ακολουθώντας μπαρμπούνια με τον ίδιο στόχο).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...