Jump to content

Τι ειναι αυτο παιδιά?


Recommended Posts

Καλησπέρα στην ομάδα! Παιδιά παρατηρούσα τα ψαράκια μου και είδα κάτι πολύ κουλό. Ένα από τα νέον μου έχει στην εξωτερική του στιβάδα κατι σαν άσπρο αυγό! Κολλημένο επάνω του? Όχι. Είναι μέσα του ,κάτω από την επιφαν3ια του,μα είναι ορατό! Τι είναι αυτό ρε παιδιά?έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία?

20191208_200718.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Δυστυχώς δεν γνωρίζω να σου πω αν πρόκειται για κάτι συγκεκριμένο (όπως πχ neon tetra disease που την ξέρω καλά) απλά με ψάξιμο στο ιντερνετ βρήκα ότι ίσως πρόκειται για λεμφοκυστιτίδα. 

 

Λεμφοκυστίτιδα ψαριών

Η λεμφοκυστίτιδα, είναι μια ιογενής λοίμωξη που επηρεάζει τα κύτταρα των ψαριών. Το πιο κοινό σύμπτωμα είμαι μεγάλα λευκά εξογκώματα πάνω στο σώμα τους. Παρότι αυτή η λοίμωξη είναι κοινή, παρουσιάζεται σπάνια. Δεν υπάρχει θεραπεία αλλά πρέπει να απομονωθεί το ψάρι που θα την παρουσιάσει, για να υπάρξει ύφεση της νόσου.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ! Αυτό πρέπει να είναι σίγουρα! Το ψάρι αυτό θα πεθάνει δηλαδή?θα το απομονωσω σήμερα μα θα μου πεθάνει το καημένο..ευχαριστω και πάλι! Έψαχνα κι εγώ πληροφοριες Αλλά δεν βρήκα τίποτε σχετικό. Να σαι καλά.

Link to comment
Share on other sites

Ναι πρέπει να το απομονώσεις και αν πούμε ότι όντως είναι αυτό και άρα σύμφωνα με ότι γράφεται εκεί που το βρήκα δεν υπάρχει θεραπεία τότε ίσως θα πρέπει να του κάνεις ευθανασία. 

Link to comment
Share on other sites

https://fishlab.com/freshwater-ich/

☝️☝️☝️

Τελικά βρήκα τι είναι ευτυχώς πριν το αφήσω να πεθάνει. Ήδη πήρα το απαραίτητο φάρμακο. Τις επόμενες μέρες θα ενημερώσω για την κατασταση.

Ευχαριστώ πολύ φίλε Παναγιώτη που ασχολήθηκες πάντως!??

Link to comment
Share on other sites

Δεν κάνει τίποτα αλλά δεν είναι ich. Ένα ψάρι με ich είναι κάπως έτσι. Μικρές άσπρες τελείες δηλαδή. Στην δική σου περίπτωση κάνει πιο πολύ για κύστη παρά για για κάτι τέτοιο. Ότι και να είναι πάντως κάνε την θεραπεία δεν έχεις να χάσεις κάτι απλά το ψάρι να είναι εκτός ενυδρείου για να αποφύγεις εξάπλωση.

white-spot_ich_1.jpg.a5d747b44c0a6e28d379c44452184d0c.jpg

Έγινε επεξεργασία - panagiotis_dms
Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα δεν ειναι ich..

Τι είναι και ποιά θεραπεία θα χρειαστεί (αν χρειαστεί)Θα φανεί τις επόμενες μέρες..

Πάντως θα πρέπει να απομονωθεί. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...