Jump to content

Απορίες για SUMP


christos efthimiou

Recommended Posts

Θα δοκιμάσω να δουλέψω πρώτη φορά ενυδρείο με sump και θα ήθελα την βοήθειά σας.

Για να δω λίγο τις διαστάσεις του ενυδρείου που θα είναι περίπου στα 120 με 140 λίτρα, ήθελα να ρωτήσω από την εμπειρία σας πόσο περίπου χώρο πρέπει να αφήσω πίσω από το ενυδρείο για τους σωλήνες?

Επίσης υπάρχει κάποια αναλογία στην ροή της αντλίας επιστροφής σε σχέση με την τρύπα στο κυρίως ενυδρείο ώστε να υπάρχει ομαλή ροή.Έλεγα να γλυτώσω κάποια χρήματα από τα να πάρω ρυθμιζόμενη αντλία. Π.Χ. αντλία 1000lt/h θέλει διάσταση τρύπας Φ16?

 

Έχω και άλλες απορίες αλλά ας μου απαντήσετε αυτές για αρχή ☺️

Link to comment
Share on other sites

ποσα λιτρα ειναι το κυριως ενυδρειο και ποσα λιτρα σκεφτεσαι να ναι το σαμπ?

ο χωρος απο πισω εξαρταται απο τα υλικα που θα χρησιμοποιησεις για τις κατεβασιες...

καλο ειναι να κανεις 2 τρυπες , ωστε να μην εισαι τσιμα τσιμα στην επιλογη της αντλιας κι εχεις προβληματα απο τυχον μπουκωμα της τρυπας, ουτως η αλλως ,οτι ανεβαζει η αντλια , θα κατεβαινει απο τις τρυπες.

φ16 ειναι μικρη διατομη (αν δεν κανω λαθος ειναι μιση ιντσα) ... στο δικο μου εχω 2 τρυπες 1 ιντσας σε 300 λιτρα ενυδρειο και δεν εχω ρυθμιζομενη αντλια(εχω μια 1800l/h).

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρείο θα εξαρτηθεί και από το πόσο θα αφήσω πίσω γιατί θα μπεί σε ράφι dexon (το άλλο θέμα που άνοιξα με τον φωτισμό). Σκεφτόμουν στα 120 με 140 λίτρα και με 30 λίτρα sump. Ωραία η ιδέα σου με τις 2 τρύπες. Βάζεις και καμιά σίτα για να μην κατεβάζει βρωμίες ή βάζεις βαμβάκι πρώτο υλικό στο sump?Άρα εσύ περίπου έχεις 15 εκατ. απόσταση από το τοίχο?

Link to comment
Share on other sites

καμια 10ρια cm θα ελεγα εχω κενο... εχω κανει κατι diy καλαθακια που τα εβαλα στις γωνιες οπου ειναι οι τρυπες και στο πρωτο διαμερισμα του sump εχω τους σωληνες μεσα σε καλτσες, τετοιες

 

εγω στις τρυπες εβαλα πλαστικους συνδεσμους δεξαμενης , σαν αυτον με τις καταλληλες γωνιες και μεσα και εξω απο το ενυδρειο

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...