Jump to content

Diy chihiros doctor


Recommended Posts

Καλησπέρα στην ομάδα! Σαν παιδί και γω μου άρεσε να ασχολούμαι με πατέντες και κατασκευές diy... εδώ και καιρό είχα θέμα με τις άλγες και ασθένειες και προσπαθούσα να βρω μια λύση πάνω σ αυτό.. αρχικά σκέφτηκα για λάμπα UVσε κάποιο εσωτερικό φίλτρο αλλά το κόστος έβγαινε αρκετά υψηλό και απ' ότι έβλεπα σε κριτικές χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.. έψαξα λοιπόν και βρήκα αυτο

 

Επειδή βδεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο βάτα ελληνικά θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ.. Είναι το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης όπου τα μόρια του νερού διαιρούνται στα πρωταρχικά..δλδ οξυγόνο και υδρογόνο.. ουσιαστικά αποστειρώνει το νερό. Στο ενυδρείο απ' ότι διάβασα αυτό το αποτέλεσμα ανεβάζει τα επίπεδα co2 αλλά και καταστρέφει βακτήρια και μικροοργανισμούς. Επειδή όμως καταστρέφει και τα καλά βακτήρια μέσα στο ενυδρείο δε πρέπει να χρησιμοποιείται συνέχεια γιατί θα διαταραχθεί η βιολογία του ενυδρείου. Αυτό που έκανα εγώ ήταν να αγοράσω μια μπαταρία 6volt 4αμπερ με κόστος τα 7 ευρώ.. έπειτα πήρα ένα καλώδιο τυχαίο..αυτό που χρησιμοποίησα ήταν καλώδιο για σύνδεση ίντερνετ. Αρχικά είχα χρησιμοποιήσει καλώδιο απο ακουστικά κινητού αλλά δεν άντεξε τη τάση επειδή ήταν πολύ λεπτό και ξεκίνησε να το λιώνει.. οπότε πρέπει να βάλουμε ένα πιο χοντρό για να αντέξει.

Στη συνέχεια χρειάζεται να πάρουμε 2 μεταλλικά σουρωτηρια τα οποία χρειαζόμαστε μόνο το εσωτερικό του μεταλλικό "δίχτυ" και το κόβουμε από τη βάση του.

Μετά πρέπει να βρούμε μια πλαστική βάση για να κολλήσουμε τα σουρωτηρια.ο τύπος στο βίντεο χρησιμοπει σωλήνα pvc.. κολλάμε τα σουρωτηρια μέσα στο σωλήνα pvc ,η απόσταση που πρέπει να έχουν τα σουρωτηρια πρέπει να είναι όχι μεγαλύτερη από ένα εκατοστό και να Μν ακουμπάνε μεταξύ τους,(εγώ χρησιμοποίησα σιλικόνη για το κόλλημα και δούλεψε μια χαρά).

Παίρνουμε το καλώδιο, βγάζουμε τα πλαστικά μέρη, χωρίζουμε το καλώδιο σε δύο μέρη και ενώνουμε το κάθε καλώδιο με ένα σουρωτηρι..και στην άλλη άκρη ενώνουμε τις άλλες δύο άκρες με τους πόλους της μπαταρίας..και ιδού το αποτέλεσμα.. ξεκινάει να βγάζει μπουρμπουλιθρες..

Είναι η πρώτη απόπειρα με μπαταρία..απ' ότι ψάχνω μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μπαταρία με έναν παλιό φορτιστή από κινητό ή λάπτοπ. Αυτά λοιπόν! Δε ξέρω αν έγινα κατανοητός! Κάθε παρατήρηση δεκτή! 

 

 

IMG_20200327_143249.jpg

1585313404973..jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν εχει τυχει να χρησιμοποιησω ποτε οποτε δεν εχω και αποψη για το αν λειτουργει ή οχι :(

Ευχαριστουμε που το μοιραζεσαι μαζι μας και φυσικα περιμενουμε εντυπωσεις αλλα και ενημερωση για την λειτουργια του ...

Λιγες αισθητικες βελτιωσεις ισως χρειαζεται αλλα ειμαι σιγουρος οτι στην ver.2 θα τις επιμεληθεις ;)

Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον φαίνεται.  Αλλά πρέπει να κατεχεις από ηλεκτρολογικά για να το κάνεις τελείως μόνος. ...

Περιμένουμε εμπειρία από τη χρήση. 

Link to comment
Share on other sites

Είχα φτιάξει κάποτε ένα τέτοιο (φυσικά από ιδέα που πήρα από YouTube). Ίδια φιλοσοφία, διαφορετική κατασκευή. Το δούλευα με ένα τροφοδοτικό 12V 500mA πάνω σε χρονοδιακοπτη, 15 λεπτά ανά 3 η 4 ώρες αν θυμάμαι καλά. 

Όπως όλοι το είχα φτιάξει για καταπολέμηση της αλγης. 

Το δούλεψα καμία 20ρια μέρες χωρίς να δω καμία διαφορά στο ενυδρείο. Μέχρι που τα ανοξείδωτα κομμάτια που είχα κόψει από ένα σουρωτήρι σκουριασαν(!!!!) και δεν ξαναασχοληθηκα. 

@ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ είναι πολύ απλό να το φτιάξεις. Εγώ δεν είχα χρησιμοποιήσει καν κολλητηρι γιατι και η κολληση  και η αλοιφή είναι λίγο τοξικές.

Φωτο δυστυχως δεν βρήκα από την κατασκευή. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδια, αν δεν υπαρχει ισορροπία στο ενυδρειο, δεν θα βοηθησει τιποτα. 10000%

Πρεπει να πολεμησουμε την αίτια, οχι το συμπτωμα!

Μετα απο 10 χρονια με φυτεμενα, μπορω να σας πω, οτι δεν υπαρχει πανάκεια για αλγες.

Link to comment
Share on other sites

αν υπάρχει χρήση για οξυζενέ... τότε και αυτό, ενα παρόμοιο πράγμα αλλα πιο ηπιο είναι.

κατα καιρούς έχω δοκιμάσει και οζονιστή και UV... σκεφτωμαι να παρω ενα τετοιο απο κινα, καμια 12αρια ευρά στην πόρτα σου...

μην καθομαι να φτιάχνω τα πλαστκά...

τελευταία εβαλα ενα redox μετρητή, ο οζονιστης δεν ανεβάζει και πολύ, ενω το υπεροξείδιο, του μαμαει τα ράματα, το φτανει 350-400eV

και μετα σιγα σιγα υποχωρεί ξανα...

οποιος ενδιαφερεται ας διαβασει τι κανει το ενεργο οξυγόνο στα λύματα....τεσπα, αυτα

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασμενο και απο εμενα σαν diy πατεντα για κανα μηνα για ενα τεταρτο καθε βραδυ αλλα παρατηρησα τροφοπενειες μαλλον μαγνησιου οποτε και βγηκε καποια στιγμη απο την μπριζα και δεν ξανασχοληθηκα.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...