Jump to content

Αλγοφάγα αλλά τι;


Recommended Posts

Γεία σας. Πρόσφατα αποχωρίστικα τον μικρό μου πλέκο και μάλλον σήμερα και τον μεγάλο μου λόγω πρόβλημα χώρου. :thumbdown: Δεν ξέρω όμως με τι πρέπει να τα αντικαταστήσω. Μου χάρισαν Apple snail αλλα τα πλάτυ μου (είναι λίγο ζωηρά και αχόρταγα) άρχισαν να τσιμπάνε τα μικρότερα apple snail. Τα έβαλα αμέσως στο 40 lt με τα μικρά μου γκάπυ. Τι άλλο μου προτείνετε να βάλω για την καταπολέμηση της άλγης, μιας και το ενυδρείο μου είναι αρκετά φυτεμένο; Πρόκειται για 1 96lt με guppies, platties kai mollies.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Γαρίδες. :thumbdown:

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

Οκ Ευχαριστώ πολύ Ντίνο αλλά πόσες περίπου μπορώ να βάλω και ποιό είδος προτίνεις;

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς άνετα να βάλεις μια ομάδα από 8 γαρίδες Αμάνο (caridina japonica) που και ενδιαφέρουσες είναι σαν είδος, αλλά και κάποιες άλγες (+ υπολείμματα τροφής) θα σου καθαρίζουν. Προσοχή μόνο να είναι καλά στρωμένο το ενυδρείο, γιατί δεν αντέχουν και πολύ παράγωγα του κύκλου του αζώτου...

Link to comment
Share on other sites

Μόλις έδωσα και τον μεγάλο πλέκο. :thumbdown::)

Πήγα σήμερα το απόγευμα σε διάφορα pet-shop προς αναζήτηση γαριδών. Βρήκα 2 μόνο amano σε ένα από αυτά αλλά δεν τις πήρα. Ήθελα όπως με συμβούλεψε ο filoxenos να πάρω 8-10. Για να σας πω την αλήθεια όμως δεν μου άρεσαν καθόλου. Συγνώμη που θα το πω αλλά μου μοίαζανε λίγο σαν "κατσαριδούλες" ;) Επίσης διάβασα σε αρκετά post ότι δεν κάνουν και τόσο καλή δουλειά και ότι από μόνες τους δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της άλγης.

Έχω 1 SAE στα Kribensis μου που έιναι πολύ ησυχούλης. Μπορώ να βάλω 1-2 τέτοιους μαζί με τα ζωοτόκα. Αν όχι καμία άλλη ιδέα γιατί ωκεανώθηκα; (υπερθετικός του πελάγωσα). :)

Link to comment
Share on other sites

up

Link to comment
Share on other sites

Τα SAE είναι τρομερά στο να τρώνε άλγη. Έχω 5 και μου χουνε κουρέψει τα πάντα στο στύλ της άλγης, μέχρι και τη λίγη java moss που είχα μου την άφησαν μόνο κοτσάνι...

Απλά έχε στο νού σου ότι μπορεί να φτάσουνε μέχρι 10 εκατοστά και είναι αρκετά νευρικά στον τρόπο που κινούνται σε σχέση με τα ζωωτόκα, ενώ είναι καλύτερα να κρατούνται σε ομάδες μεγαλύτερες των τεσσάρων μιας και κοπαδιάζουνε.

Είναι τρομερά ενδιαφέροντα και όμορφα πλασματάκια.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως νομίζω ότι πρέπει να λύσης το πρόβλημα της άλγης (δημιουργόντας ένα θέμα στην σχετική κατηγορία) και να μην περιμένεις απο τα ψάρια σου να καταπολεμήσουν την άλγη αποτελεσματικά!

:thumbdown:

Σίγουρα τα φυτοφάγα ψαρια καθαρίζουν την ελάχιστη άλγη που συνήθως υπάρχει σε ένα ενυδρείο αλλα δεν μπορούν να εξαφανίσουν μια άλγη που αναπτύσετε ραγδαία απο λάθοι δικά μας!

Η σωστή συντήρηση και λίπανση δεν επιτρέπουν στην άλγη να πάρει το πάνω χέρι!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...