Jump to content

DIY CO2


nithom

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

όταν πρωτοχρησιμοποίησα την DIY CO2 κατασκευή μου, συνέδεσα την έξοδό της στην έξοδο από το σωληνάκι της αντλίας του εσωτερικού φίλτρου με Τ, όπου είναι 1m μετά την αντλία.

Η πίεση του νερού έσπαγε την φυσαλίδα σε πολλές μικρές οι οποίες διαχέονταν στο ενυδρείο. Οι περισσότερες από αυτές όμως ανέβαιναν στην επιφάνεια και έσκαγαν!!!

Αποφάσισα λοιπόν να εφαρμόσω την ίδια μέθοδο, αμέσως μετά την αντλία, ώστε οι μικρές φυσαλίδες να αναμιγνύονται ακόμα καλύτερα με το νερό κατά μήκος του 1m στο σωλήνα, μέχρι να εισέλθουν στο νερό του ενυδρείου.

Έβλεπα λοιπόν πιο μικρές ακόμα φυσαλίδες, αλλά όχι πάρα πολλές.

:thumbdown: 1η απορία: αυτό σήμαινε ότι πραγματικά γινόταν καλύτερη διάχυση, οπότε υπήρχαν και ακόμα πιο μικρές φυσαλίδες μη ορατές;;;

Στο ενδιάμεσο και μετά από περιπλάνηση στο forum, έμαθα περί διάχυσης εντός του φίλτρου.

Έτσι έβαλα το σωληνάκι να αφήνει την φυσαλίδα του εντός του φίλτρου, ανάμεσα στο μπλέ σφουγγάρι και το μακαρόνι. Παρακολουθώ εξωτερικά ότι η φυσαλίδα-ες μαζεύονται κάτω από το σφουγγάρι και σιγά-σιγά διασπώνται. Προφανώς αναμιγνύονται και με την σειρά τους μέσω της αντλίας περνούν στο ενυδρείο.

:) 2η απορία: επειδή πλέον στο ενυδρείο δεν βλέπω καθόλου μικροσκοπικές φυσαλίδες CO2 να βγαίνουν από τον σωλήνα εξόδου του φίλτρου, σημαίνει ότι έχει διαχυθεί τόσο καλά το CO2 ή ότι κάτι δεν πάει καλά και το CO2 χάνεται κάπου στο ενδιάμεσο (δηλ. εντός του φίλτρου και πριν το τραβήξει η αντλία);

Παρακαλώ για τα σχόλιά σας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...