Jump to content

ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ


Recommended Posts

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ, θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τις αλλαγές νερού. Τι είναι καλύτερο όταν έχουμε βγάλει νερό από το ενυδρείο, να ρίχνουμε πρώτα το ρυθμιστικό νερού (agutan, strees coat...) στο ενυδρείο και μετά το νερό από τη βρύση ή σε κάποιο δοχείο να φτιάχνουμε το νερό και μετά να το ρίχνουμε στο ενυδρείο? και πιο πολύ ρωτάω διότι όταν κάνω αλλαγή 30-50 λίτρων και προετοιμάζω το νερό πρώτα σε δοχεία των 4 λίτρων που έχω, ταλαιπωρούμαι, μήπως το κάνω τζάμπα? έχεται καμμιά άλλη ιδέα? Επίσης πιό είναι το ασφαλές όριο ΝΟ3 σε μη φυτεμένο ενυδρείο?

Link to comment
Share on other sites

Θα ηταν καλο να παρεις μια λεκανη 30-35 λτ και να βαζεις νερο απο την βρυση σε θερμοκρασια ιδια με αυτην του ενυδρειου ,αυτο ειναι καλο γιατι αν το νερο (η θερμοκρασια) που θα αλλαξεις ειναι στις ιδιες παραμετρους θα αποφυγεις τις πιθανοτητες να παθουν σοκ τα ψαρακια απο την ξαφνικη αλλαγη.

Επισης μεσα στην λεκανη αφου βαλεις το νερο που θες να αντικαταστησεις ριχνεις μεσα αντιχλωριο,βακτιρια και οτι αλλο βαζεις σε καθε αλλαγη.Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο και αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος απο τους παλαιοτερους. :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Από τη μεγάλη λεκάνη πως το ρίχνεις στο ενυδρείο, διότι εδώ είναι το πρόβλημα για να το κάνεις ήσυχα και ωραία, ή γεμίζεις μπουκάλια ας πούμε και έτσι το ρίχνεις στο ενυδρείο?

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε αυτό, θα σε βοηθήσει.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...ost&p=86557

Μπορείς να πάρεις μια μικρή αντλία (που να μπορεί όμως να στέλνει το νερό μέχρι το ενυδρείο) και με ένα αλφαδολάστιχο να το στέλνεις από το δοχείο προετοιμασίας, στο ενυδρείο.

Τα νιτρικά να φροντίζεις να είναι όσο γίνεται πιο χαμηλά. Καλό είναι να μην ξεφεύγουν πάνω από το 25 περίπου.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

εγώ πήρα ένα μεγάλο ποτιστήρι (15 λίτρα) και κάνω με αυτό τις αλλαγές νερού.

Και το νερό προετοιμάζεις και το ρίχνεις ήσυχα και ωραία χωρίς να κανείς το ενυδρείο και το υπόστρωμα άνω κάτω!

αλλαγή 30 λίτρων νερού σε 5 λεπτάκια!

μια λύση είναι αυτή...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ χρησιμοποιω 2 κουβάδες των 13 λιτρων ο καθένας αλλά επειδή τα λίτρα μου έχουν αρχίσει και ανεβαίνουν θα προχωρήσω στο σύστημα του Ντίνου...

Link to comment
Share on other sites

...αλλά επειδή τα λίτρα μου έχουν αρχίσει και ανεβαίνουν θα προχωρήσω στο σύστημα του Ντίνου...

Υπ' όψιν ότι όποιος έχει περισσότερα του ενός ενυδρεία, πρέπει οπωσδήποτε να μην χρησιμοποιεί το ίδιο δοχείο για το παλιό νερό που βγάζει και το νέο που φτιάχνει. Εγώ ας πούμε, έχω 3 βαρελάκια: στο ένα βάζω το νερό που βγαίνει από τα ενυδρεία (και μετά το πετάω) και στο άλλο ΜΟΝΟ το νερό που φτιάχνω για τις αλλαγές. Ετσι δεν υπάρχει περίπτωση από το βαρέλι να περάσουν τυχόν παθογόνα από το ένα ενυδρείο στο άλλο. Το τρίτο που είναι και μικρότερο, το έχω μόνο για να πετάω το νερό από τις καραντίνες, που το θεωρώ και πιο "επικίνδυνο" σχετικά...

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...