Jump to content

Αναγνώριση αρσενικών - θηλυκών ψαριών


Recommended Posts

εχω ψαρακια που δεν ξερω πωσ θα ξεχωρισω αν ειναι αρσενικα η θηλυκα....κι ετσι βρηκα αφορμη για να ανοιξω αυτο το θεμα...αν ο καθενασ γραφει τισ διαφορεσ που θα μασ κανουν να ξεχωρισουμε τα ψαρακια μας,θα βοηθουσαμε αρκετα ολουσ οσους απ το foroum δεν γνωριζουν..εγω απ τα μονα ψαρακια που ξερω τισ διαφορες ειναι τα galaher (η αλλιωσ siamese shark)....το αρσενικο εχει μεγαλυτερο ραχιαιο πτερυγιο απ το θηλυκο και πιο τοξοτο..(ειχα παλια galaher)....ο καθενας μπορει να γραφει για τα ψαρακια που εχει η αν γνωριζει και κατι παραπανω ακομα καλυτερα!!!!καλη αρχη!

Link to comment
Share on other sites

Ας κανω και εγω την αρχη ... :wootwoot:

Στα Archocentrus nigrofasciatum (convict ή zebra cichlid) οι θηλυκια ειναι μικροτερη απο τον αρσενικο και εχει ενα κοκκινοπο χρωμα στη κοιλια της . Τα αρσενικα εχουν μικροτερα πτερυγια σε αντιθεση με το μεγαλητερο του μεγεθους τους και συνηθως εχουν ενα κυρτωμα στο κεφαλι ...

Ειναι πολυ ευκολα ψαρακια για αναπαραγωγη και για ενα ζευγαρι απαιτουντε το λιγοτερο 80λιτρα ...

Link to comment
Share on other sites

μηπως ξερεισ για ramirezi και για clown(γλυκου νερου)???

Link to comment
Share on other sites

Τα αρσενικά ramirezi έχουν μακρια κοιλιακά πτερύγια που ξεπερνουν τη βάση της ουράς που δεν συμβαίνει στα θηλυκά. Επίσης τα θηλυκά έχουν συνήθως κόκκινη κοιλιά όταν έιναι ενήλικα

Link to comment
Share on other sites

Να αναφέρω και εγώ δυο ψάρια τα σκαλάρια και δίσκους

1 Σκαλάρια: Η αναγνώριση μπορεί να γίνει μόνο σε ενήλικα σε ανήλικα άτομα είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε το φύλο. Κατά διαστήματα ακούω από κάποιος ότι ξεχώρισαν το φύλο των ψαριών από νεαρή ηλικία το θεωρό τυχαίο γεγονός.

Στα ενήλικα έχουμε τρία σημάδια.

Ένα είναι το καρούμπαλο που έχουν τα αρσενικά στην ‘’μύτη’’ σε σχέση με τα θηλυκά που δεν έχουν ή είναι υποτυπώδες, σπάνια δε μπορεί και το θηλυκό να έχει κάπως αυξημένο καρούμπαλο στην μύτη αλλά δεν είναι ο κανόνας.

Το δεύτερο σημάδι είναι: η γωνία που σχηματίζετε μεταξύ της ράχης, στόμα ψαριού, και κοιλιά. Είναι στα αρσενικά πιο μεγάλη ενώ στα θηλυκά μικρότερη.

Το τρίτο σημάδι και το πιο αβέβαιο είναι το μέγεθος, τα αρσενικά είναι πιο μεγάλα.

Βασική προϋπόθεση είναι να ανήκουν τα ψάρια στο ίδιο είδος π.χ. να είναι όλα ζέβρα ή όλα κόι, και αυτό γιατί ανάλογα με το είδος διαφοροποιείτε και το σχήμα. Παράδειγμα εάν συγκρίνουμε ένα κόι θηλυκό και ένα ζέβρα θηλυκό θα διαπιστώσουμε ότι η γωνία που σχηματίζετε (ράχη, μύτη, καλιά) είναι πιο μεγάλη στο κόι. Λανθασμένα λοιπόν εάν δεν γνωρίζαμε εκ τον προτέρων ότι τα ψάρια είναι θηλυκά θα βαφτίζαμε το θηλυκό κόι αρσενικό.

Και τέλος μπορούμε να καταλάβουμε το φίλο από την συμπεριφορά των ψαριών όταν δημιουργήσουν ζευγάρι η οποία είναι όμοια όπως σε όλες η κηχλήδες, άσε που φαίνετε και η φουσκωμένη καλιά του θηλυκού.

2 Δισκοι: Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν και η αναγνώριση γίνετε σε ενήλικα άτομα.

Πρώτο σημάδι, τα αρσενικά έχουν πιο φαρδιά ζυγωματικά δηλαδή η περιοχή του κεφαλιού είναι πιο φαρδιά σε σχέση με τα θηλυκά.

Το δεύτερο σημάδι είναι το ραχιαίο πτερύγιο είναι στα αρσενικά λίγο πιο μυτερό από τα θηλυκά.

Και τρίτον και το πιο αβέβαιο το μέγεθος, κατά κανόνα τα αρσενικά είναι πιο μεγάλα από τα θηλυκά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Το θέμα το θεωρώ εποικοδομητικό για αυτό το επαναφέρω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...