Jump to content

Επειγον στρωσιμο σε καραντινα


Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.Απο την κυριακη στρωνω το ενυδρειο καραντινα (54λιτρα,καινουριο).

Θα φιλοξενησει ενα τιγρακι στο οποιο εχουν φαγωθει το πτερυγιο και η ουρα του.

Το στρωσιμο γινεται λιγο βιαστικα με χαπι bactozym kai nitrivec (ΛΑΘΟΣ).

Οι μετρησεις που πηρα σημερα ειναι Ph=8, Gh=14,Kh=10.Αμμωνια και νιτρωδη ειναι στο μηδεν (μαλλον λογικο αφου ειναι κενο)..

ΟΙ μετρησεις του κανονικου ενυδρειου ειναι Ph=7,5,Gh=19, Kh=14

θα ηθελα να ακουσω συμβουλες για το αν θα πρεπει να κανω τη μεταφορα αμεσα και τι να προσεξω λογω διαφορετικων συνθηκων καραντινας με κανονικο ενυδρειο .

Σε 5 λεπτα ανεβαζω και φωτο

Link to comment
Share on other sites

Καλο θα ηταν να γεμισεις το ενυδρειο καραντινας με οσο περισσοτερο νερο μπορεις απο το κυριως ενυδρειο και στο φιλτρο του να βαλεις στρωμενα υλικα απο το παλιο!Απο εκει και περα το προβλημα που εχει το ψαρακι εχει προελθει απο τσακωμους ή υπαρχει και σε καποιο αλλο ψαρακι? Επισης απο μετρησεις αμμωνιας και νιτρωδων στο κυριως ενυδρειο τι γινεται?

Link to comment
Share on other sites

Το τιγρακι δεχεται μερικες επιθεσεις απο ομοια του.Ειναι το μοναδικο που ειναι σε τετοια κατασταση.Μπορεί να είναι απο ασθενεια??? (Για αυτο δε θελω να μεταφερω νερο απο το κυριως στη καραντινα). Απο αμμωνια και νιτρωδη στο κυριως ειμαι στο μηδεν.

Link to comment
Share on other sites

Και να υπαρχει ασθενεια θα καταπολεμηθει με το φαρμακο που θα χρησιμοποιησεις!!! Αν ολα τα υπολοιπα ειναι καθαρα, βαλε το ψαρακι μονο του στην καραντινα και ξεκινα για 7 μερες Melafix!

Link to comment
Share on other sites

Oποτε αυριο βγαζω το μισα λιτρα απο τη καραντινα και το συμπληρωνω απο το κυριως.Σημερα δεν μπορεσα να κανω τη μεταφορα διοτι η θερμοκρασια στη καραντινα ηταν στους 30-31!!Στο κυριως την κραταω στους 28 με μεγαλο ανεμιστηρα.Δυστυχως ομως δεν εχω αλλον οποτε αυριο παω να παρω.(Ειναι σε διαφορετικα δωματια η καραντινα και το κυριως)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...