Jump to content

Φιλανθρωπικά βαφτίσια


Recommended Posts

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...mp;lngDtrID=252

Δεκάδες νέα είδη, ανακαλύφθηκαν πέρυσι στην Ινδονησία

Λονδίνο

Αν είστε πλούσιος, λάτρης της φύσης και αγαπάτε την υστεροφημία, σύντομα θα έχετε την ευκαιρία να δώσετε το όνομά σας επισήμως σε ένα ψάρι: Τα ονόματα δέκα νέων ειδών βγαίνουν σε πλειστηριασμό, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Η «Γαλάζια Δημοπρασία» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ωκεανογραφικό Μουσείο του Μονακό, παρουσία του πρίγκιπα Αλβέρτου Β' και υπό την επίβλεψη του γνωστού οίκου Christie's. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική οργάνωση Monaco-Asia Society και από την αμερικανική περιβαλλοντική οργάνωση Conservation International, η οποία ανακάλυψε τα δέκα είδη, μαζί με δεκάδες άλλα, στους υφάλους της Ινδονησίας το 2006.

Όπως αναφέρει το Nature.com, θα είναι η πρώτη φορά που τα ονόματα πολλών νέων ειδών δημοπρατούνται ταυτόχρονα. Δεν είναι όμως ο πρώτος πλειστηριασμός για τα βαφτίσια νέου είδους. Το 2005, για παράδειγμα, ένας ανώνυμος πλειοδότης απέκτησε για 650.000 δολάρια το δικαίωμα να ονομάσει ένα νέο είδος πιθήκου στη Βολιβία.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Διεθνούς Επιτροπής Ζωολογικής Ονοματολογίας, το όνομα κάθε είδους πρέπει να αποτελείται από δύο λέξεις, όπως τα ονοματεπώνυμα των ανθρώπων. Η πρώτη λέξη αφορά το γένος, η δεύτερη το συγκεκριμένο είδος.

Η Monaco-Asia Society ελπίζει ότι η δημοπρασία θα αποφέρει 1,2-1,4 εκατ. δολάρια.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι περίεργος να δώ τις τελικές ονομασίες.

Προσωπικά είμαι αντίθετος με αυτήν την λογική μιάς και η τελική ονομασία κατά πάσα πιθανότητα δέν θα έχει καμία σχέση με την περιγραφή του ψαριού....

Επίσης δείτε και αυτό.....Σολομοί γεννούν πέστροφες σε πρωτοποριακό πείραμα

:thumbup:

Πόσο ακόμα θα καταστρέφουμε την φύση......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...