Jump to content

Αλλαγές με αποιονισμενο νερο εμποριου


Recommended Posts

καλησπερα καταρχην σε ολους.θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με τις αλλαγες με αποιονισμενο νερο.εχω ενα ενυδρειο ριο240 και κανω αλλαγες νερου κατα 30% εβδομαδιαιος μισο νερο βρυσης μισο αποιονισμενο νερο εμποριου.αυτο που εχω καταφερει ειναι να μειωσω την ΚΗ σε 4 και GΗ 5 χωρις να εχει μεταβληθει ουσιαστικα το ph που ειναι περιπου 7,5-8,0.τελικα με τις παραπανω αλλαγες που κανω εδω και περιπου 1 μηνα πετυχαινεις μειωση του ph;

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται τι pH έχει το νερό που ρίχνεις. Για να ρίξεις το pH, προσωπικά πιστεύω ο καλύτερος τρόπος είναι η χρήση CO2.

Μια ερώτηση όμως: γιατί δε παίρνεις μια μηχανή αντίστροφης όσμωσης; Το απιονισμένο νερό δεν έρχεται πανάκριβα; :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται τι pH έχει το νερό που ρίχνεις. Για να ρίξεις το pH, προσωπικά πιστεύω ο καλύτερος τρόπος είναι η χρήση CO2.

Μια ερώτηση όμως: γιατί δε παίρνεις μια μηχανή αντίστροφης όσμωσης; Το απιονισμένο νερό δεν έρχεται πανάκριβα; :blush:

Φαντάζομαι πως του ρχετε πιο ακριβά η μηχανή :buttrock: εγώ μόλις άκουσα την τιμή της έπαθα εγγεφαλικό.

Link to comment
Share on other sites

Με μια μηχανή αντίστροφης όσμωσης θα έχεις σίγουρα μείωση του PH. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο ΡΗ ΜΙΝUS για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Το απιονισμένο νερό που ρίχνεις μπορεί να έχει υψηλό ΡΗ οπότε να μην μπορείς να το κατεβάσεις με αυτόν τον τρόπο. Το ίδιο θα συμβεί αν χρησιμοποιήσεις και εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού. Πρέπει να δεις τι ΡΗ έχει το νερό που χρησιμοποιείς γιατί από εταιρεία σε εταιρεία τα χαρακτηριστικά του νερού παίζουν. Επίσης το απιονισμένο νερό ουσιαστικά είναι νερό που έχει βράσει, έχει μαζευτεί ο ατμός και με ψύξη του ατμού ξανάγινε νερό. Το μόνο που αφαιρείται ουσιαστικά είναι η περιεκτικότητα του σε αλάτι. Γι' αυτό και έχεις μόνο αλλαγές στην σκληρότητα του νερού σου.

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη το αποιονισμενο νερο δεν εχει ph 7,0; αυτο νομιζα οτι εχει.θα το μετρησω και θα δω.το νερο της βρυσης ειναι κι αυτο περιπου στα 7,5 με 8.οσο για αγορα αντιστροφης οσμωσης ,τα λεφτα ειναι πολλα,

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να μειώσεις το ΡΗ με χρήση CO2 καθώς και με την προσθήκη τύρφης στο νερό σου. Σαφώς είναι πιο οικονομική λύση. Βέβαια προτείνω ανεπιφύλακτα την αγορά αντίστροφης όσμωσης. (Σιγά - Σιγά). Δοκίμασε αρχικά με την τύρφη και βλέπεις.

Link to comment
Share on other sites

μαλλον θα δοκιμασω με τυρφη και θα δουμε.ευχαριστω για την βοηθεια παιδια

Link to comment
Share on other sites

Δεν κάνει τίποτα. Εύχομαι καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Τι ψαρια εχεις και θελεις να κατεβασεις το ΡΗ;

Link to comment
Share on other sites

Έχεις το ρίο 240 λίτρα δηλαδή καθαρά θα έχεις περίπου 200 λίτρα άρα σε κάθε αλλαγή νερού αλαλάζεις 60 λίτρα, 30 από την βρύση και 30 αποιονισμένο. Με απλά λόγια το αποιονισμένο νερό κοστίζει 70 λεπτά τα 4 λίτρα, εσύ χρειάζεσαι 8 μπιντονάκια των τεσσάρων λίτρων (8Χ0,70=5,60) δηλαδή χρειάζεσαι στην καλλίτερη περίπτωση 5 ευρώ την εβδομάδα τον μήνα 22 ευρώ. Σε 6 μήνες 132 ευρώ, τόσο κοστίζει και μια αντίστροφή όσμωση. Αν σκοπεύεις να κρατήσεις το ενυδρείο σου 6 μήνες σε συμφέρει το αποοιονισμένο αν όμως σκοπεύεις να το κρατήσεις παραπάνω τότε είναι προφανές τη σε συμφέρει.

Αλλά ακόμη και νερό από ΑΟ να βάλεις στο ενυδρείο σου εάν έχεις έλλειψη CO2 και το ΚΗ να το κατεβάσεις στο 3 πάλη ανεβασμένο Ph θα έχεις.

Link to comment
Share on other sites

εχεις δικιο φιλε μου αλλα δεν ξερω τιποτα σχετικα με co2.ειναι καποιο μηχανημα που πρεπει να εχεις,ποσο κοστιζει,ειναι ευκολος τροπος χρησιμοποιησης του;καταλαβαινεις δεν γνωριζω πολλα σχετικα.οποιος μπορει ας μου πει κατι παραπανω σχετικα με co2.ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

οσο για αγορα αντιστροφης οσμωσης ,τα λεφτα ειναι πολλα

100-150 ευρο για την αντιστροφη οσμωση ειναι πολλα ??? :blink:

μαλλον, δεν ειναι και τοσο πολλα :buttrock: Για να παιρνεις νερο ποιο πολλα να δοσεις :blush:

Έγινε επεξεργασία - RAIN
Link to comment
Share on other sites

φίλε μην πανικοβάλλεσαι με το co2. τελευταία κυκλοφορούν κιτ co2 που είναι εύκολα στην χρήση και είναι και οικονομικά. ένα από αυτά τα κιτ είναι της τέτρα, συγκεκριμένα το Tetra CO2 Optimat. Πρόκειται για μία μικρή φιάλη Co2 με ένα σωλήνα με μία διαπερατή μεμβράνη. Η χρήση του είναι πραγματικά πολύ απλή ενώ η τιμή του κυμαίνεται από 13 έως 25€. Αν θέλεις ψάξ' το λίγο στο ίντερνετ και θα δεις ότι πράγματι είναι κάτι απλό. Εύχομαι καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπε και ο φίλος Χρήστος, μακροπρόθεσμα το μηχάνημα ΑΟ είναι κατά πολύ οικονομικότερο του απιονισμένου. Και μπορείς να παράγεις και όσο νερό θέλεις... απ' την άλλη, μπρείς να κουβαλήσεις 80L απιονισμένο (δηλαδή 20 μπετόνια απ' το supermarket; κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί -χτύπα ξύλο- να κάνεις καμιά μεγάλη αλλαγή νερού);

Για σύστημα CO2 προτείνω να μην ασχοληθείς καν με τις έτοιμες λύσεις των διάφορων εταιρειών, παρά να στραφείς σε μπουκάλα και pH controller. Αρχικό κόστος υψηλότερο, αλλά στην πορεία βγαίνει πιο οικονιμικό (και απείρως καλύτερο).

Link to comment
Share on other sites

Αν και κάπως καθυστερημένα

Με μια μηχανή αντίστροφης όσμωσης θα έχεις σίγουρα μείωση του ρH.

Γνωρίζεις τι τιμή pH έχει το νερό της αντίστροφης ώσμωσης?

Το απιονισμένο νερό που ρίχνεις μπορεί να έχει υψηλό ρΗ οπότε να μην μπορείς να το κατεβάσεις με αυτόν τον τρόπο

Γνωρίζεις τι τιμή pH έχει το απιονισμένο νερό? (χωρίς να λάβουμε υπόψη μας ότι με την πάροδο του χρόνου έχουμε και μερική διάλυση του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα)

Επίσης το απιονισμένο νερό ουσιαστικά είναι νερό που έχει βράσει, έχει μαζευτεί ο ατμός και με ψύξη του ατμού ξανάγινε νερό. Το μόνο που αφαιρείται ουσιαστικά είναι η περιεκτικότητα του σε αλάτι. Γι' αυτό και έχεις μόνο αλλαγές στην σκληρότητα του νερού σου.

Έδωσες εν μερει το ορισμό του απεσταγμένου νερού με την μόνη διόρθωση ότι δεν αφαιρείται η περιεκτικότητα του σε αλάτι αλλά τα πάντα (στην ουσία παίρνεις σκέτο νερό (Η2Ο)) με συνέπεια να αλλάζουν όλοι οι παράμετροι του

Εν αντιθέσει με το απιονισμένο νερό που προέρχεται με το πέρασμα του νερού από ιοντοανταλλακτική ρητίνη που κρατάει τα περισσοτέρα (εδώ σηκώνει μεγάλη κουβέντα) εν διαλύση ιόντα ή κατιόντα

'Ολα τα παραπάνω τα λέω εντελώς φιλικά και πάντα με το πνεύμα ότι μέσα σε κάθε ομάδα μαθαίνουμε συνέχεια

'Εχεις σκεφτεί καθόλου την λύση του excel?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...