Jump to content

Ερωτησεις αρχαριου!


Recommended Posts

Γεια σας και πάλι! Το φόρουμ είναι ανεξάντλητο και άκρως ενδιαφέρον!Ως αρχάρια στο χόμπι όλα αυτά που διαβάζω με αγχώνουν λιγάκι αλλά... κάθε αρχή και δύσκολη ή μήπως όχι;;;;!

Το ενυδρείο μας δεν είναι καινούργιο. Μας το έδωσε ένας φίλος μας που το'χε ήδη δυο χρόνια και λόγω συχνών ταξιδιών μας το...κληρονόμησε!

Οι διαστάσεις του είναι 120x40x50, 240 lt. Εχει εξωτερικό φίλτρο EHEIM 2215. Δυο λάμπες x 30W ( 1 λευκου χρωματος και 1 γαλάζιου - δεν ξέρω αν εχει σημασία αυτο, αλλα εγώ σας το αναφέρω!). Σχετικά χοντρό χαλίκι, 3 διακοσμητικοί ξύλινοι κορμοί, και πλαστικά διακοσμητικά μικρά κοράλλια. Δεν έχουμε βάλει αληθινά φυτά, απλά έχουμε τοποθετήσει 4 υφασμάτινα φυτά.

Χθες μόλις το γεμισαμε με νερό και του προσθέσαμε ετοιμα βακτηρια και βελτιωτικό νερου απο σκευασματα του εμπορίου( sera aquatan- βελτιωτικό νερου και sera morena- εκχυλίσματα τυρφης) . Σήμερα μας είπαν απο το pet shop να προσθέσουμε και sera nitrivec- biostarter.

Ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις μας;Τι πρέπει να προσέξουμε( ίσως και τι να αποφύγουμε;;:blush: απο εδω και πέρα; Και θα ήθελα να σας ρωτήσω, επίσης, τι συνδυασμό ψαριών και πόσα προτείνετε να βάλουμε στο ενυδρείο μας;

Ευχαριστώ!!! :buttrock:

Ελπίζω να μην σας κούρασα!

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες στην ομορφη παρεα μας.. :buttrock::blush:

ξεκινησε το διαβασμα αποΕΔΩκαι ΕΔΩ

καλη συνεχεια..!! :blink:

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα μας είπαν απο το pet shop να προσθέσουμε και sera nitrivec- biostarter.

Επίσης για το στρώσιμο του ενυδρείου με τον τρόπο που αναφέρεις διάβασε και εδώ και αφού φουσκώσει το κεφάλι σου από το πολύ διάβασμα τότε μας ξαναρωτάς. :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Καλωςηρθες στο forum και καλη συνεχεια!!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σας. Διαβασα τα σχετικα αρθρα που μου υποδειξατε και μου ελεισαν αρκετες απο τις αποριες μου.Ηταν κατατοπιστικα! Σε λιγες μερες θα βαλουμε τα πρωτα ψαρακια στο ενυδρειο μας και θα θελα τα φωτα σας σχετικα με αυτο!Τι ψαρακια να επιλεξουμε; Ποια ειναι η ιδανικη αναλογια και τι συνδυασμους να κανουμε;Εχω μπερδευτει λιγο με το αν θα κανουμε τη σωστη επιλογη και θα θελα να με βοηθησετε. Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...