Jump to content

Νέο Ενυδρείο - Παρουσίαση


nickall13

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους :busted_cop: .Σας παρουσιάζω το νέο ενυδρείο μου που είναι και η πρώτη μου απόπειρα με κιχλίδες.Είναι ένα Cayman 110~200 με 230 lt.Το φιλτράρισμα γίνεται με δύο ΕΗΕΙΜ (2213 και 2224).Φιλοξενεί 5 pseudotropheus acei, 4 aulonocara nyassae (1m-3f), 3 labidochromis mbamba (1m-2f,θα προστεθούν άλλα 2 female),4 ψάρια που μου έφεραν δώρο (δυστυχώς) που στο μαγαζί τα έλεγαν pseudotropheus αλλά εμένα μου κάνουν για metriaclima estherae, 2 synodontis featherfin και 2 peckoltia L205 (όπως μου είπε ο Husky Jim :busted_cop: .Για φωτισμό έχω 1 arcadia marine white 30w και 1 arcadia marine blue actinic 30w για 12 ώρες. Οι πέτρες έχουν κολληθεί με σιλικόνη (Logo 1000) π;aνω σε φελιζόλ και μεταξύ τους.Άμμος και πέτρες είναι από παραλία (καθαρισμένες με χλωρίνη και βράσιμο).Αν ξέχασα κάποια πληροφορία, ευχαρίστως να επανέλθω.Ακούω σχόλια και παρατηρήσεις αλλά σας παρακαλώ να είστε λίγο ευγενικοί :thumbup::lmao::lmao: γιατί ξόδεψα πολύ χρόνο και μεράκι για να το φτιάξω!!!Ευχαριστώ.

Φιλικά, Νίκος

post-112-1134417158_thumb.jpgpost-112-1134417213_thumb.jpgpost-112-1134417266_thumb.jpgpost-112-1134417320_thumb.jpg

post-112-1134417385_thumb.jpgpost-112-1134417538_thumb.jpgpost-112-1134417591_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο!Φένεται πολύ ωραίο το ενυδρείο!!!!

Βέβαια για τις πέτρες θα σου απαντήσουν οι αφρικάνοι καθότι εγώ είμαι από άλλη ήπειρο!!!

Link to comment
Share on other sites

Πολυ ομορφο ειναι το ενυδρειο σου.ΜΠΡΑΒΟ!!

Να σου πω την αληθεια εγω θα το σκεφτομουν παρα πολυ να βαλω πετρες και χαλικια απο παραλια,την εχω πατησει ετσι πριν χρονια στο πρωτο μου ενυδρειο.

Έγινε επεξεργασία - AquaBoy
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο Νίκο πολύ καλή προσπάθεια, καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

μπραβο νικο!!!το εκανες αγνωριστο το ενυδρειο!!!ειναι πολυ ομορφο!!!

Link to comment
Share on other sites

Δε χρησιμοποιεις το εσωτερικο φιλτρο ;Tα εξωτερικα φιλτρα πως συνδεθηκαν στο Cayman;Τι εχεις χρησιμοποιησει για background;Αν θελεις αφησε λιγο ελευθερο χωρο στο κεντρο και καλυψε το θερμοστατη με λιγο κερατοφυλλο.Οντως τα πορτοκαλι ψαρια σου ειναι M.estherae.Ωραιο ενυδρειο!!Ζηλευω!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα παιδιά.Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια :busted_cop::busted_cop::thumbup: .Ανδρέα, το εσωτερικό φίλτρο το έβγαλα για να κερδίσω λίτρα και γιατί δεν μου αρέσει αισθητικά.Τα εξωτερικά φίλτρα συνδέονται με τα σωστά κοψίματα από πίσω. Στον θερμοστάτη είχα βάλει Valisneria αλλά έγινε σαλάτα :lmao: από τα ψαράκια μου...οπότε, με το πρώτο κλάδεμα θα μπει κερατόφυλλο που μεγαλώνει πιο γρήγορα απ'όσο το τρώνε!!!

Φιλικά, Νίκος

Link to comment
Share on other sites

nickall13 καλώς ήρθες στις Αφρικάνικες Κιχλίδες

Το ενυδρείο σου 230 lt είναι ότι πρέπει για ένα Malawi mbuna tank.

To setup σου είναι αρκετά καλό για τα συγκεκριμένα ψάρια, θα μπορούσες βέβαια κατά τη γνώμη μου να προσθέσεις μερικές πέτρες ακόμα σε ύψος (πάνω από αυτές που ήδη έχεις).

Μια "ανορθογραφία" βέβαια που οφείλω να σημειώσω είναι τα 4 aulonocara που ανήκουν στα Haps και καλύτερα θα ήταν αν δεν υπήρχαν στο συγκεκριμένο ενυδρείο.

Κάτι άλλο επίσης που εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα είναι τα κοχύλια-πεταλίδες που σε αποπροσανατολίζουν από το Αφρικάνικο περιβάλλον.

Τέλος από τις φωτογραφίες σου βλέπω πολύ έντονο τον μπλε φωτισμό που και αυτό είναι λίγο εξωπραγματικό. Τα ψάρια σου έχουν από μόνα τους ωραίους χρωματισμούς και δεν χρειάζονται κάποιο επιπλέον φωτισμό με χρώμα (που τους αλλάζει ίσως και τα πραγματικά τους χρώματα εν μέρη).

Σίγουρα πάντως φαίνεται ότι έχεις μεράκι και σου αρέσει αυτό που κάνεις (και πιάνουν και τα χέρια σου), οπότε θα τα πάς καλά. Να είσαι σίγουρος ότι τα ψάρια που διάλεξες θα σε ανταμείψουν και με το παραπάνω για την επιλογή σου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις συμβουλές iliova.Ήξερα πως τα haps είναι λίγο αταίριαστα αλλά όταν είδα τον αρσενικό τον ερωτεύτηκα :busted_cop: και δεν μπόρεσα να του αντισταθώ....Τα κοχύλια στην αρχή μου αρέσανε αλλά μαλλον θα τα βγάλω.Η αλήθεια για το φως είναι πως στην φώτο φαίνεται πολύ πιο μπλε απ'ότι είναι.Ευχαριστώ και πάλι.

Φιλικά, Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας.Το πρωί έγραφα κάπως βιαστικά λόγω πίεσης χρόνου.Καταρχάς να πω πως θα προσθέσω πέτρες για να αυξηθεί το ύψος καθώς φαίνεται κοντό το εσωτερικό.Το background είναι αφίσα με πέτρες κάπως σκουρόχρωμη.Δοκίμασα και το μαύρο φόντο αλλά νομίζω πως αυτό δείχνει περισσότερο.Θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να περιμένω να προκύψει κάποιο πρόβλημα από τα nyassae, αν είναι να τα δώσω και να πάρω τα demasoni που ήταν στο αρχικό σχέδιο πριν δω τα nyassae.Ακόμα σκεφτόμουνα να χαρίσω τα metriaclima καθώς θα προτιμούσα κάποιο πιο ήρεμο είδος αλλά η αλήθεια είναι πως τα συνήθισα τα άτιμα και δεν μου κάνει καρδιά να τα δώσω.Υπάρχει κάποιο είδος που μου προτείνετε να προσθέσω;Αν και μου αρέσει ήδη όπως είναι και θα πρόσθετα μόνο κάτι που θα μου αρέσει πάρα πάρα πάρα πολυ.Δέχομαι κάθε συμβουλή-υπόδειξη για να βελτιώσω την αρχική μου προσπάθεια.

Ευχαριστώ πολύ.Φιλικά, Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Aγαπητέ φίλε,νομίζω ότι βρίσκεσαι σε καλό δρόμο και είναι αντιληπτή η προσπάθεια και το μεράκι σου.Στη θέση σου θα έβγαζα τις πέτρες από το κέντρο του ενυδρείου και θα τις τοποθετούσα στις άκρες ώστε να δημιουργηθούν 2 μεγάλοι όγκοι αλλά και να έχουν τα ψάρια ελεύθερο χώρο για κολύμπι στο κέντρο.

Αν αυτό που φαίνεται στο κέντρο είναι αεραντλία, μάλλον θα ήταν προτιμότερο να την αφαιρέσεις, γιατί δε θα αφήνει και το κερατόφυλλο σε ησυχία και αν επιθυμείς να έχεις ανατάραξη του νερού σου για καλύτερη οξυγόνωση βάλε το spraybar λίγο ψηλότερα από την επιφάνεια του νερού σου. :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Αφού ξαναρωτάς για τα aulonacara θα σε συμβούλευα να τα βγάλεις τώρα που είναι νωρίς ( αργότερα θα σου φανεί πολύ πιο δύσκολο). Το σωστό είναι να φύγουν ... εσύ αποφασίζεις.

Θα σε απογοητέψω μάλλον και για την επιλογή σου για τα ps. demasoni (που είναι από τα πλέον αγαπημένα μου είδη).

Επειδή έχεις ήδη στο ενυδρείο σου τα lab. mbamba που έχουν παρόμοιους χρωματισμούς το πιθανότερο είναι ότι θα συναντήσεις μεγάλο πρόβλημα τσαμπουκάδων έως και θανάτων μεταξύ τους, όπως επίσης κι πιθανό πρόβλημα υβριδισμού.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω απολυτα με τον iliovas για πετρες-κοχυλια-Haps.Μπορεις να αντικαταστησεις τα Haps με socolofi η saulosi.Eπειδη κοιταζω κι εγω για το cayman αν σου ειναι ευκολο πες μου απο που το αγορασες και ποσο σου κοστισε.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας και ευχαριστώ για τις συμβουλες :busted_cop: .Το φοβόμουν ότι μπορει να έχω πρόβλημα με τα demasoni - mbamba αλλά τα mbamba μ'αρέσουν πολύ οπότε ξεχνάω τα demasoni κι ας ήταν ο λόγος που ξεκίνησα κιχλιδοενυδρείο :busted_cop: .Αφού θα έχω πρόβλημα με τα haps, μάλλον θα τα δώσω για να γλυτώσω τις αναποδιές αλλά έτσι για να μαθαίνω κιόλας, τι πρόβλημα θα προκύψει;Οι πέτρες θα ψηλώσουν και τα κοχύλια έφυγαν ήδη.

Όσον αφορά το ενυδρείο, το αγόρασα μεταχειρισμένο από τον Vasilis.Πολύ καλό ενυδρείο.Το μειονέκτημά του είναι ότι δεν παίρνει extra λάμπες αλλά και πως μαζεύει πολύ νερό μέσα από το καπάκι του.Γι' αυτό και τα spray - βαρ τα έβαλα κάτω από την επιφάνεια του νερού και έβαλα αεραντλία.Και μια τελευταία ερώτηση: εισάγωνται saulosi στην Ελλάδα;Δεν έχω δει πουθενά...

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων

Φιλικά, Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Νικο,saulosi εισαγονται αλλα αυτη τη στιγμη δεν εχω βρει καπου.Κι εγω τα ψαχνω.Αν βρω κατι θα σε ενημερωσω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...