Jump to content

ριζες


Recommended Posts

καλησπερα σε ολους!εχω ακουσει οτι οι ριζες που βαζουμε εχτος απο διακοσμιση κ φυσικο τοπιο ριχνει το PΗ.ισχυει αυτο!κ οτι τισ βραζουν πριν τις βαλουν στο ενυδρειο.εγω εχω παρει 2 μικρες κ τισ εχω βαλει σ ενα κουβα κανοντας αλαγες μα ζεστο νερο για να μην τισ βαλω στο ενυδρειο κ αλαξει χρωμα.τι αλλο μπορω να κανω?και πρατω σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Φίλε,

οι χρωστικές που βγάζουν τα ξύλα οφείλονται στα διάφορα οξέα, που αποβάλλουν, τα οποία ανήκουν στις κατηγορίες των ουμινών και τανινών. Σε αυτά τα διαλύματα ανήκουν και οι ιδιότητές τους να μαλακώνουν και να οξύνουν το νερού του ενυδρείου μας.

Το βράσιμο επιβάλλεται για να καταστραφούν τυχών ανεπιθύμητοι μικροοργανισμοί, που μεταφέρουν από τη φύση ή αποκτούν κατά τη διάρκεια της φύλαξής τους.

Μπορείς να τις κρατήσεις σε ένα κουβά ή βαρέλα για κάποιο διάστημα, ώστε να αποβάλλουν τα πολλά οξέα και να μην έχεις αισθητικό πρόβλημα έντονου χρωματισμού του νερού σου, κατά τις πρώτες μέρες.

Κατόπιν πρέπει να τα βράσεις και μετά να τα τοποθετήσεις στο ενυδρείο σου. Ο λόγος είναι πως η παρατεταμένη παραμονή σε αναερόβιες συνθήκες στον κουβά, θα βοηθήσουν στην καλλιέργεια και ανάπτυξη ανεπιθύμητων αναερόβιων μικροοργανισμών, όπως για παράδειγμα μυκήτων. Για να είσαι σίγουρος, μπορείς να τοποθετήσεις στον κουβά ή την βαρέλα, ένα μικρό κυκλοφορητή και μια αερόπετρα, συνδεδεμένη με μια αεραντλία. Αλλάζεις συχνά τα νερά, όχι απαραίτητα με ζεστό νερό, ώστε να βοηθήσεις στο να ξεθυμάνουν κάπως τα ξύλα.

Μόλις έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορείς να τα μεταφέρεις στο ενυδρείο σου, στο οποίο δεν πρέπει να έχεις ενεργό άνθρακα, για τους λόγους που καταλαβαίνεις.

Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

α οκ!καταλαβα οχι ανθρακα δεν βαζω γιατι εχω φυτα!σ ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...