Jump to content

νεο 350λ


thess

Recommended Posts

Γεια χαρά, σε όλους!!! Ετοιμάζω ένα ενυδρείο 350λ γλυκού νερού μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να κάνω ένα sump για 350λ έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα κ για reef .Τι υλικά μου προτείνετε να βάλω μέσα για γλυκό νερό? Θα ήταν χρήσιμο να βάλω skimmer η μονό για reef είναι ?Ποσό θα μου βγει να βάλω 2 λάμπες Τ5 ? Tι αντλία θα βάλω στο sump ?

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν, καλωσόρισες στο Forum μας αγαπητέ thess.

Πληροφοριες για την κατασκευή του sump, μπορείς να βρεις στους διαλόγους μας και στα άρθρα μας. Ότι απορίες προκύψουν, μπορείς κατόπιν να τις θέσεις, για να έχεις περισσότερες επεξηγήσεις.

Συγκεκριμένο μέγεθος sump, για ενυδρείο 350 λίτρων δεν υπάρχει. Απλά φροντίζουμε να εκμεταλευτούμε το χώρο που διαθέτουμε, ώστε να κατασκευάσουμε το μεγαλύτερο και λειτουργικότερο, δυνατόν.

Το sump θα περιέχει όλα τα απαραίτητα υλικά, που πρέπει να έχει ένα φίλτρο μηχανικό, χημικό και βιολογικό.

Skimmer δεν απαιτείται στο γλυκό νερό, αλλά θα πρέπει να προβλέψεις χώρο, για μελλοντική χρήση του, όταν θα μετατρέψεις το ενυδρείο σου σε θαλασσινό.

Το μέγεθος, σε παραγωγή λίτρων ανά ώρα, της αντλίας επιστροφής θα εξαρτηθεί από τον όγκο νερού που στέλνει προς το sump, η υπερχείλιση. Θα πρέπει να να είναι μεγαλύτερη σε παραγωγή, από αυτή που θεωρητικά χρειάζεσαι, ώστε να καλυφθεί και ή μείωση της απόδοσης, λόγω της υψομετρικής διαφοράς.

Οι τιμές των προιόντων που χρειάζεσαι, εξαρτώνται από τις μάρκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Μια έρευνα αγοράς και αναζήτηση προιόνταν στις ειδικές κατηγορίες μας, θα σε βοηθήσουν.

Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες στην παρεα μας.

Οπως ειπε και ο κ. Νικος Ψαλτης ξεκινα να διαβαζεις αρθρα. Θα βρεις πολλες χρησιμες πληροφοριες και σιγουρα θα σου δημιουργησουν και αλλες αποριες.

Το πιο σωστο κατα την γνωμη μου αφου διαβασεις καποια πραγματα, ειναι να θεσεις τα ερωτηματα σου στην αναλογη κατηγορια.

Link to comment
Share on other sites

:hysterical:

Καλώς ήρθες!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...