Jump to content

Στραβό ξεκίνημα,στραβή πορεία, στραβό τέλος?


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά και συγνωμη εκ των προτέρων για το μεγάλο μου post. Ολα ξεκινησαν κανα διμηνο περίπου οταν αγορασα το ενυδρείο μου (rio 180). Συμφωνα με τις οδηγίες του εμπειρου και γνωστού μαγαζιου που το αγορασα εβαλα βακτηρια και περιμενα να ξεκινησει ο κυκλος του αζωτου κατα τα λεγομενα τους (πως ομως να ξεκινησει ο ατιμος εαν δεν ριξεις λιγη τροφη η σκετη αμμωνια μεσα?). Anyway περασε κανας μηνας η και λιγο παραπάνω χωρις βεβαια να γινει το παραμικρο απο κύκλο και παρά την επικοινωνια που είχα με το μαγαζι που το αγορασα (κανε υπομονη μου ελεγαν) συμβουλευτηκα εναν γειτονικο petshoπα και πηρα δυο πανεμοραφα χρυσοψαρα. μου ειπε να τα βαλω μεσα, να ξεχασω μετρησεις και τετοιες βλακειες και πως σε τρεις εβδομαδες θα ειναι ετοιμο το ενυδρειο (αποτομα θολωμα και ξεθόλωμα=ετοιμο).μαλιστα μου ειπε πως ειναι αδυνατον να ξεκινουσε ο κυκλος απο μόνος του(δικιο δεν ειχε?). Πανε κοντα 5 εβδομαδες, η αμμωνια χτυπάει φουλ και δεν λεει να κατέβει (τι αλλαγες νερου, τι toxivec) ετσι αποφασισα να τα βγαλω τα ερμα (θα τα δωσω σε μια φιλη μου) για να μην ταλαιπωρουνται αλλο. το ερωτημα ειναι τωρα τικανω? Αμμωνια εχει το νερο τωρα που ειναι αδειο.να κανω αλλαγη νερου? να τα ξαναβαλω μεσα τα χρυσοψαρα?να το στησω απο την αρχη?ρωταω εσας γιατι τα μαγαζια πλεον δεν θελω ουτε να τα βλεπω. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

αφου μετρας αμμωνια,καλο θα ειναι να αγορασεις αξιοπιστα υγρα τεστ,και να μετρας επισης νο2=νιτρωδη,και νο3=νιτρικα αλατα.

παραλληλα ταιζεις λιγη τροφη καθημερινα σαν να εχεις ψαρακια μεσα,και περιμενεις να δεις τις ενδειξεις.....

Link to comment
Share on other sites

Αγόρασε έτοιμα βακτήρια για να επιταχύνεις το κύκλο, αν δες θέλεις να περιμένεις πολύ ακόμα. Αλλαγή νερού μη κάνεις, αφού βγήκαν τα ψάρια, δεν υπάρχει λόγος.

Δεν ξεκίνησες καλά, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Τα ψαράκια καλά έκανες και τα έβγαλες, δε φταίνε αυτά που ο «πετσοπάς της γειτονιάς» είναι ολίγον τι ***... (συγνώμη κιόλας- αλλά αυτή την άποψη έχω για όσους βλέπουν τα ψάρια σαν «εργαλεία»). Πάντως είχε δίκιο σε ένα σημείο, τα βακτήρια χωρίς τροφή δε πολλαπλασιάζονται.

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Link to comment
Share on other sites

Ή το φίλτρο σου δεν δουλεύει σωστά, ή δεν έχεις βιολογικά υλικά και δουλεύει με σφουγγάρια και υαλοβάμβακα, ή έχεις βάλει κάποια πρόσθετα στο ενυδρείο σου σε μεγαλύτερη δόση και εμποδίζουν την ανάπτυξη στα βακτήρια ή τέλος βάζεις πολύ τροφή .

Δεν μας είπες οι τιμές που μετράς ποιες είναι.

Link to comment
Share on other sites

το φιλτρο ειναι απο την μανα του και δεν το εχω πειραξει (μπλε σφουγγαρια, ενα ανθρακα και ενα υαλοβάμβακα το οποιο εχω αλλαξει γιατι εχει βρωμισει). στο ενυδρειο εχω και δυο φυτα (ανουμπια και εχινοδερο) και περιοδικα τα ειχα λιπανει με sera florena.οι μετρησεις που κανω (οχι με χαρτινα stick αλλα με υγρα) ειναι: αμμωνια >1 mg, νιτριτης νιτρικα μηδεν. τι μου συμβουλευετε, να το αφησω μονο του και θα στρωσει, να αλλαξω νερο, να προσθετω βακτηρια, λιγο απο όλα?ευχαριστω παιδια και παλι

Link to comment
Share on other sites

Βγαλε τον ανθρακα,στην θεση του βαλε αλλο βιολογικο υλικο,ριχνε ετοιμα βακτηριδια συμφωνα με

τις οδηγιες του κατασκευαστη,μην κανεις αλλαγη νερου,ριχνε καθημερινα λιγη τριμμενη τροφη και

κανε τακτικες μετρησεις αυτες θα σου δειξουν ποτε το ενυδρειο σου θα ειναι ετοιμο.

Καλη επιτυχια.

Link to comment
Share on other sites

ΟΧΙ ΤΡΟΦΗ...!!!!

Τα υπόλοιπα οκ .

Πως θα συντηρουνται τα βακτηριδια;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ναι αλλα δεν λεει να πεσει.

τοσες μερες εχει κολλησει στο 0,5

μετρησα και το νερο της βρυσης μηπψς φταιει αυτο αλλα το δειχνει 0.

καμια ιδεα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...