Jump to content

ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ


Recommended Posts

:hysterical: ΚΑΤΑΡΧΙΝ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣTHΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 120Λ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΕΧΩ ΣΤΡΩΣΕΙ ΛΕΥΚΗ ΑΜMΟ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΡΑΛΙΑ ΝΕΚΡΑ ΔΥΟ ΦΥΛΤΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ (ΕΝΑ ΕΗΕΙΜ 8,3) ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΙΜΕΡ PRIZIN 400 KAI EΝΑΝ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ KORAN ANGELFISH ENA BLUE TANG ENA ROYAL DOTTYBACK ENA FOUR STRIPED DAMSEL ΚΑΙ ΕΝΑ FAUR PARCUIA CLOWNFISH Η ΑΛΑΤΟΤΗΤΑ 1019-20 ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ DAMSEL ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΜΜΟ Η'ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΒΟΗΘΕΙΑ
Link to comment
Share on other sites

νομιζω φιλε μου οτι εχεις πολλα ψαρια σε λιγα λιτρα,και μαλιστα αυτο τα κανει και αρκετα επιθετικα.....

Link to comment
Share on other sites

Τα νεκρα κοραλια τη θεση εχουν στο συστημα και ποια η λειτουργεια τους,αν ειναι ευκολο γραψε μας και τις υπολοιπες παραμετρους.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ φίλε

το ενυδρείο σου μπορεί να τρέχει επί δέκα μήνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι βιολογικά ώριμο να δεχθεί τόσα ψάρια.

Καλό είναι να μας αναφέρεις το μέγεθος των ψαριών, καθώς και τον τρόπο που τα βάζεις. Θα πρέπει να γνωρίζεις, πως ο εμπλουτισμός σε ψάρια, θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και με αργούς ρυθμούς και αναμονή, ώστε να δίνεις την ευκαιρία στο βιολογικό σου σύστημα, να αναβαθμίζεται και να μπορεί να αντεπεξέλθει στην επόμενη προσθήκη οργανικού φορτίου.

Έτσι, για παράδειγμα, αν αποφασίσεις κάποια στιγμή, να προσθέσεις στο ενυδρείο σου τρία επί πλέον ψάρια, είναι πολύ πιθανό, να μην αντέξει και να χαθούν τα πάντα σε διάστημα λίγων ωρών.

Το ίδιο ισχύει όταν μπει ένα μεγάλο ψάρι, σε ένα σχετικά μικρό ενυδρείο. Στην περίπτωση αυτή, μια καλή λύση, είναι να βάλεις σταδιακά τρία ενήλικα damsel και όταν προσαρμοστούν και διαπιστώσεις ότι όλα τρέχουν σωστά, τότε τα αφαιρείς και στη θέση τους βάζεις το ψάρι που επιθυμείς.

Θα συμφωνήσω και εγώ, ότι τα λίτρα σου είναι λίγα για φιλοξενία μεγάλων ή απαιτητικών ψαριών.

Τα ψάρια που έχασες κατά καιρούς, παρουσίασαν συμπτώματα ασθένειας, ή ξαφνικά πέθαναν?

Συνέβησαν αυτά μετά από προσθήκη νέων ψαριών, ή ενώ τα ψάρια είχαν προσαρμοστεί, για μήνες και ενώ όλα έδειχνα τέλεια, ξαφνικά άρχισαν να χάνονται?

Οι παράμετροι του νερού σου πως είναι? Τα επίπεδα των νιτρικών??

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς, αν θέλεις, να κάνεις μια παρουσίαση του ενυδρείου σου με τις ανάλογες πληροφορίες, καθώς και κάποιες φωτογραφίες, που θα βοηθήσουν αρκετά.

Link to comment
Share on other sites

ΣΥΝΗΘΩΣ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΘΩΛΩΜΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΤΑ ΝΙΤΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΩΣ ΣΤΕΛΝΩ

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Φίλε,

το ενυδρείο σου δείχνει πολύ όμορφο, αλλά κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να γίνει ακόμα περισσότερο, με προσθήκη φυσικών διακοσμητικών στοιχείων.

Λίγα βράχια θα δημιουργούσαν πιο φυσική εικόνα, αλλά και ιδανικό μέρος για κρυψώνες των ψαριών.

Το βιολογικό σου φίλτρο, χωρίς να γνωρίζω τι υλικά χρησιμοποιείς και τι ποσότητα, νομίζω ότι δεν θα καλύψει τις πραγματικές ανάγκες του συστήματός σου και θα σε περιορίσει αρκετά στις επιλογές των ψαριών και τον αριθμό τους και επιπλέον θα είναι μόνιμα σε μια "εύθραυστη" κατάσταση ισορροπίας.

Κατά τη γνώμη μου, εφόσον θέλεις να διατηρείς απαιτητικά ψάρια και τεχνητή βιολογία, η χρήση ενός μεγάλου εξωτερικού φίλτρου ή και περισσότερων, είναι επιβεβλημένη.

Στην παρούσα κατάσταση, μόνο είδη damsel, μπορεί να φιλοξενήσει και ίσως το blue tang. Αν επιθυμείς κάτι περισσότερο, πρέπει να γίνει αναβάθμιση.

Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...