Jump to content

Βοήθεια για τις πρώτες μέρες..


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι πρωτάρης στον υπέροχο κόσμο των ενυδρείων αλλά και οπλισμένος με υπομονή για να μάθω. Πριν 6 ημέρες αγόρασα ένα JEWEL RECORD 110 (φίλτρο εσωτερικό με τα 4 σφουγγάρια+τον άσπρο υαλοβάμβακα) το οποιο και έβαλα αμέσως σε λειτουργία αφού πρώτα διάβασα όλα τα απαραίτητα άρθρα που αφορούν το στρώσιμο ενός νέου ενυδρείου μέσα στο Forum. Το μόνο που έχει αυτή την στιγμή το ενυδρείο είναι το υπόστρωμα (λίπασμα, 2 στρώσεις από χοντρό χαλίκι και 1 από λεπτότερο) και ένα βράχο (ψεύτικο, διακοσμητικό). Εννοείται ότι τα πάντα πλύθηκαν πριν τοποθετηθούν.΄Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι το νερό είναι λίγο θολό και έχει σαν βρώμα στην επιφάνεια αλλά μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό να συμβαίνει τις πρώτες μέρες.Τον άσπρο υαλοβάμβακα τον αλλάζω κάθε μέρα γιατί βρωμίζει αρκετά. Εχτές έκανα και τα test και όλα τα νιτρώδη ήταν 0 και όλα τα υπόλοιπα καλά εκτός του PH που ήταν γύρω στο 8 - 8,6. Σκέφτομαι σήμερα να αγοράσω 2 ρίζες - κορμό γιατί μου είπαν ότι θα επισπεύσει την ελάττωση του ph καθώς και ένα φυσικό βράχο για διακόσμηση. Μου είπαν ότι τις ρίζες θα πρέπει να τις βράσω για 1 ώρα περίπου πριν τις βάλω είναι σωστό;; Επίσης το Σάββατο που θα μας έρθει (9η μέρα) σκέφτομαι να πάρω να βάλω τα πρώτα μου 2 φυτά - 1 anubia σε ρίζα δεμένο και 1 microsorium pteropus επίσης δεμένο σε ρίζα. Επίσης λέω να βάλω μαζί με τα φυτά και 2 ψάρια για τα οποία θα ήθελα την έμπειρη συμβουλή σας για το πια θα έπρεπε να βάλω όσον αφορά την ανθεκτικότητα τους τώρα που είναι αρχή ακόμα ώστε να μην αντιμετωπίσω προβλήματα. Μήπως να περιμένω κι άλλο;Επίσης θα ήθελα να ξέρω πότε πρέπει να κάνω την πρώτη αλλαγή νερού και σε ποια ποσότητα και μετά κάθε πόσο συχνά; Πιστεύετε πως προχωράω πολύ γρήγορα γενικά σε ότι αφορά το στρώσιμο του ενυδρείου ή ότι κάνω κάτι λάθος; Κάτι που ίσως θα επρεπε να έχω κάνει και δεν το χω κάνει ακόμα;Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας , η βοήθεια σας θα είναι πολύτιμη και συγνώμη αν έγινα κουραστικός με το μεγάλο topic.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε netgod καλώς ήρθες στην παρέα,

Εφόσον δεν έχεις μετρήσιμα Νιτρώδη, Νιτρικά και Αμμωνία σημαίνει ότι το στρώσιμο σου δεν έχει καν αρχίσει, άρα μάλλον πρέπει να καθυστερήσεις τα ψάρια προς το παρόν :hysterical: . Ρίχνεις καθόλου τροφή στο ενυδρείο??? Χρησιμοποιείς κάποιο σκεύασμα βακτηρίων???

Τα ξύλα όντως καλό είναι να βραστούν, κάτι που θα μειώσει και τον χρωματισμό του νερού σου από αυτά στην συνέχεια. Βέβαια μην περιμένεις να κάνουν θαύματα με την πτώση του PH (για αυτό υπάρχουν άλλες μέθοδοι), αλλά αυτό άστο να σε απασχολήσει εφόσον ολοκληρώσεις το στρώσιμο σου :hysterical: .

Οι πέτρες φρόντισε να μην είναι ασβεστολιθικές, εφόσον θέλεις να πέσει το ph σου στην συνέχεια.

Με τα φυτά μπορείς να ξεκινήσεις :hysterical: .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...