Jump to content

Νέο Νάνο


tazz

Recommended Posts

Καλημέρα. Πρόσφατα μου έκαναν δώρο ενα nanoreef μια και ξέρουν την τρέλλα μου με τα ενυδρία. Απο κει που το πήραν ήταν στημένο και το ενυδρίο λειτουργούσε άρα είναι στρωμένο. Στα χαρακτηριστηκα τώρα. Το ενυδρίο είναι περίπου 40λτ με 3 κιλα βράχο και γύρω στα 5 κιλά άμμο. Έχει μέσα μια clavularia (που είπαν οτι είναι ανεμώνη???), Zoanthids πράσινη, 2 oceallaris, 1 μπλε και ενα κόκκινο ερημίτη και κάπου πρέπει να υπάρχει και μια monkey shrimp (την οποία εγώ δεν έχω δει εδώ και 2 μέρες που το έχω). Το όλο σύστημα έχει ένα κρεμαστό φίλτρο το οποίο έχει ένα σφουγγάρι και βαμβάκι μέσα και ένα φωτιστικό βιδωτό στη μια μερια του ενυδρείου (το οποίο δεν έχει καπάκι. Χρειάζομαι καπάκι? υπάρχει περίπτωση να βγεί κάποιο ζωντανό έξω?).... Έκανα μετρήσεις και όλα είναι μια χαρά. Αλατότητα είναι 1.024 (είναι οκ???) Πάμε τώρα στις ερωτήσεις. Κάθε πότε πρέπει να κάνω αλλαγές και πόσο??? Το φιλτρο χρειάζεται κάτι άλλο μέσα? Μπορώ να βάλω άλλα "ζωντανά"??? Skimmer χρειάζομαι??? Υπάρχει τόσο μικρό για τα λίτρα μου??? έχετε κάτι να προτείνετε??? Ένας γνωστός δίνει ένα Red Sea Prizm Deluxe Protein Skimmer το οποίο είναι κρεμαστό. Μπορώ να βάλω αυτό??? Είναι καλό??? το έχει δοκιμάσει κανείς σε τόσα λίγα λίτρα???

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ tazz

Νομίζω πως τα ψαράκια σου είναι αρκετά για τα λίτρα του ενυδρείου σου. Θα μπορούσες να προσθέσεις ίσως κάποιο gobby ή σαλιάρα ή έστω κάποιο πολύ μικρό tang, με σκοπό να το απομακρύνεις όταν θα μεγαλώσει.

Θα σου πρότεινα να προσθέσεις ένα μικρό κυκλοφορητή που θα κάνει καλύτερη κυκλοφορία νερού σε συνδυασμό με τον κυκλοφορητή του φίλτρου.

Κάποια σαλιγκάρια επίσης θα βοηθούσαν στην ομάδα καθαρισμού.

Καπάκι δεν χρειάζεται, για να υπάρχει καλύτερη οξυγόνωση και καλύτερος έλεγχος της θερμοκρασίας το καλοκαίρι. Ο κίνδυνος να πηδήξει ψάρι έξω, πάντα υπάρχει, αλλά δεν είναι συνηθισμένο για τα ψάρια που έχεις.

Στο φιλτράκι, μπορείς να βάλεις λίγο ενεργό άνθρακα και αντιφώσφορο καθώς και λίγο μπαμπάκι. Αν χωράνε βέβαια.

Αλατότητα περίπου στο 1025 είναι ότι πρέπει από τη στιγμή που έχεις κοράλλια και ασπόνδυλα.

Το skimmer δεν είναι απαραίτητο, από τη στιγμή που κάνεις εβδομαδιαίες αλλαγές 20-25% του νερού.

Αν αυτό που βρήκες, σου ταιριάζει και μπορείς να το στερεώσεις, θα έλεγα να το πάρεις.

Περιμένω φωτογραφίες καθώς και τις παραμέτρους του νερού. Προτείνω για ένα light σύστημα ΚΗ κοντά στο 7 και ασβέστιο κοντά στα 300ppm, για να μην αγχώνεσαι πολύ.

Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Νίκο ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Όταν έγραψα ποιο πάνω οτι "δίνει" εννοούσα μου πρότεινε όχι οτι πουλάει. Αυτό ρωτάω αν το ξέρετε σαν σκιμμερ, αν κάνει για τα λίτρα μου και αν μπορώ να το κρεμάσω μια και η πλάτη του ενυδρείου είναι γύρω στα 40cm. Αν ξέρει κάποιος ας μου πει ή αν έχει να προτείνει κάτι άλλο... :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...