Jump to content

Πως τα ξεφορτώνομαι;


macblack

Recommended Posts

Στην anubia και στο tenellus έχει πιάσει αυτή η μαυρίλα που δε φεύγει με τίποτα παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες του οτο και του ΣΑΕ. Επίσης στο microsorum υπάρχουν καφέ και πράσινες κηλίδες. Πως μπορώ να τα ξεφορτωθώ άμεσα; Οξυζενέ ή κάτι άλλο; Θέλω να φύγουν το ταχύτερο δυνατό.

post-5349-1195759273_thumb.jpg

post-5349-1195759292_thumb.jpg

post-5349-1195759315_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η πληροφορίες που μας δίνεις είναι ανύπαρκτες και έτσι δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε ώστε να δούμε που οφείλεται η αιτία. Διότι και να της ξεφορτωθείς με κάποιο χημικό μέσον αν δεν διώξεις την αιτία αυτές πάλη θα έρθουν για αυτό σε παρακαλώ δώσε όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορείς από αυτές εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Μέτρηση PO4 (φωσφορικά):ανάμεσα στο 1 και το 3 (τεστ SALIFERT)

Μέτρηση Fe (σιδήρος):25

Μέτρηση ΝΟ3 (νιτρικά):

Μέτρηση kH (ανθρακική σκληρότητα): 8

Έχεις τύρφη στα φίλτρα σου (ΝΑΙ/ΟΧΙ): ΟΧΙ

Έχεις CO2 (DIY/μπουκάλα): ΟΧΙ

Πόσο CO2 υπάρχει διαλυμένο στο νερό σου (ppm):

Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου:20 (περίπου 17 καθαρά)

Τι λάμπες έχεις (μάρκα, Watt, Kelvin):11 Watt Dulux (μανίσια TETRA)

Πόσες ώρες ανάβουν οι λάμπες:11

Τι υπόστρωμα και χαλίκι έχεις:λεπτό ουδέτερο χαλαζιακό

Τι λιπάσματα χρησιμοποιείς και κάθε πότε: SEACHEM EXCEL 2 ml καθημερινά, SEACHEM POTASSIUM 3ml καθημερινά, SEACHEM IRON 0.15 ml μια φορά την εβδομάδα. Χρησιοποιούσα επιπλέον SEACHEM TRACE 0,2 ml μια φορά την εβδομάδα αλλά το έκοψα

Τι φυτά έχεις και πόσα: anubia nana πάνω σε μια ρίζα mopani, microsorum pteropus πάνω σε λάβα, echinodorus tenellus

Link to comment
Share on other sites

Έχεις στο ενυδρείο σου δυο διαφορετικές αλγεης από ότι μπορώ να διακρίνω από της φωτογραφίες. Η μια είναι η πράσινη αλγεί που εμφανίζεται και στα καλλίτερα ενυδρεία αλλά δεν παίρνει ποτές το πάνω χέρι. Αν αυτή η άλγη έχει γρήγορη ανάπτυξη τότε οφείλεται στη μεγάλη συσσώρευση των θρεπτικών συστατικών είτε αυτά είναι υπό μορφή λιπάσματος είτε είναι νιτρικά.

Η δεύτερη άλγη είναι κόκκινη άλγη (Rhodoplantae). Ακούγετε παράξενο αλλά η αγλης αυτές έχουν έναν χρωματισμό από ανοιχτό κόκκινο μέχρι σχεδόν μαύρο. Η αιτίες εμφανίσεως δεν είναι πλήρως διευκρινισμένες. Η ανάπτυξη τους είναι αργή για αυτό και της συναντάμε σε διακοσμητικά και σε φυτά αργής ανάπτυξης. Πιθανές αιτίες είναι μετατοπισμένο φάσμα φωτός από παλιές λάμπες, φορτωμένο βιολογικά ενυδρείο, κακή συντήρηση. Έλλειψη CO2 και μη τακτικές αλλαγές νερού. Καταπολέμηση της αγλης αυτής είναι πολύ δύσκολη. Συνήθως βελτιώνουμε της παραπάνω αναφερόμενες αιτίες, με αυτόν τον τρόπο δεν επιτρέπουμε να δημιουργηθούν νέες αλγες και η παλιές εξαφανίζονται με πολύ αργούς ρυθμούς.

1 Αν έχεις την λάμπα σου πάνω από έναν χρόνο άλλαξε την.

2 Επειδή το ενυδρείο σου είναι πολύ μικρό θα ευνοούσε θετικά αν η αλλαγές του νερού γίνονταν 2 φορές την εβδομάδα από 20% κάθε φορά.

3 μείωσε την λίπανση το EXCEL μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αλλά το POTASSIUM 3ml καθημερινά είναι πολύ. Γενικά τα φυτά που έχεις δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε λίπανση με εξαίρεση το τενέλους και αν δεν διακρίνω λάθος έχεις και κρυπτοκορινες. Στην θέση σου θα έπαιρνα ένα απλό λίπασμα γενικής χρήσης.

4 Έλεγξε και το ΝΟ3. Το ΡΟ4 είναι ανεβασμένο προσπάθησε να το έχεις κάτω από το 1. Το PO4 ευνοεί πολύ της αλγη. θα έλεγα με είναι μια από της αγαπημένες τους τροφές.

5 γράφεις ότι έχεις σίδηρο 25 σίγουρα δεν κάνεις λάθος διότι είναι υπερβολικά πολύ, ιδανικό είναι 0,05 - 0,1 mg/lit.

Γενικά η αγλης έρχονται πάντα όταν υπάρχει μια ανισορροπία στο ενυδρείο μας συνήθως όταν έχουμε πολλά θρεπτικά συστατικά. Είτε από λάθος λίπανση είτε από υπερβολικό τάισμα είτε από κακή συντήρηση.

Προσπάθησε να ισορροπήσεις τα παραπάνω και η αγλη θα φύγει σιγά σιγά από μόνη της θαύματα δεν γίνονται ώστε να εξαφανιστεί άμεσα.

Link to comment
Share on other sites

οι αλλαγές νερού γίνονται ότνως 2 φορές την βδομάδα από 20-30 % κάθε φορά. Η λίπανση είναι ίσως υπερβολική. Θα παίξει σύντομα co2. Όσο για λίπασμα γενικής χρήσης θα το δω. Τάισμα 1 φορά τη μέρα και αυτό φειδωλά, 1 μέρα τη βδομάδα νηστεία. Η λάμπα τρέχει πέντε μήνες. Το 25 πήγαινε στα νιτρικά (καταχωρήθηκε κατά λάθος στο σίδηρο). Νόμιζα ότι νιτρικά / φωσφωρικά πάνε σε αναλογία 1 / 12 (οπότε σε αυτή τη περίπτωση είμαι μέσα στα όρια). Τι προτείνεις για γενικό λίπασμα; Τι μπορώ να κάνω για να φύγει άμεσα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...