Jump to content

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ


Recommended Posts

post-5174-1196283043_thumb.jpgΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ :hysterical: ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΣΤΗΣΙΜΟ ΝΕΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΧΡΙΑΣΤΕΙ ΠΑΛΥ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΒΡΑΧΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΠΩΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ :hysterical:
Link to comment
Share on other sites

Νερό δεν παίρνουμε από παραλία, αλλά από κάποιο βάθος.

Θα βοηθήσει αυτό, όπως και άλλα παρόμοια θέματα.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=14013

Αν το νερό και βράχος μεταφερθούν ζωντανά στο ενυδρείο και ο βράχος εγκατασταθεί σωστά, σύμφωνα με τους κανόνες, ώστε να διατηρηθεί ζωντανός και λειτουργικός, τότε θεωρητικά μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, σαν φυσικό βιολογικό μέσο. Στην πράξη όμως θα πάρει μερικές μέρες για να ξεπεράσει το σοκ και να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, όπως και στην ανάγκη αναδιάταξης που οφείλεται, συνήθως, στην αναστροφή της προσήλιας και της σκοτεινής πλευράς.

Link to comment
Share on other sites

μιλάς για βράχο που θα μαζέψεις εσύ από τη θάλασσα?

NAI EKANA MIA YΠΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΒΡΑΧΟΣ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ

Link to comment
Share on other sites

Από προσωπική μου εμπειρία, έχω να σου πω, πως θα πρέπει να γίνει σωστή επιλογή, περισσότερο πορώδους βράχου. Αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις σε τροπικό σύστημα, τότε καλό είναι να διαλέξεις ασβεστιακό. Σίγουρα θα λειτουργήσει, αλλά θα χρειαστείς μεγαλύτερη ποσότητα σε όγκο και βάρος, για να έχει την ίδια απόδοση με τον τροπικό.

Το αποτέλεσμα βέβαια δεν θα μπορεί να λέγεται " ενυδρείο τροπικού υφάλου" αλλά....?

Το ίδιο ισχύει και για τη ζωντανή Μεσογειακή άμμο, η οποία λειτουργεί τέλεια, αφού οι κύριοι πρωταγωνιστές, είναι τα σκουλήκια, τα οποία σε όλες τις θάλασσες είναι τα ίδια.

Αξίζει να ασχοληθείς, αρκεί να ξέρεις τι κάνεις, γνωρίζοντας καλά τη λειτουργία των φυσικών συστημάτων, ώστε να μην αποδόσεις κάποιες αποτυχίες, στην ακαταλληλότητα των φυσικών υλικών και οδηγηθείς σε λάθος συμπεράσματα.

Τέλος, να σου αναφέρω, ότι πολλοί θιασώτες των Μεσογειακών φυσικών συστημάτων, θεωρούν εντελώς λάθος την ανάμειξη μεσογειακών και τροπικών ειδών. Ακόμα θεωρούν έγκλημα την απ' ευθείας απόρριψη του τροπικού νερού της αλλαγής, των τροπικών ενυδρείων, στη Μεσόγειο.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω απόλυτα Νίκο μαζί σου…Είναι έγκλημα!!!

Απελευθερώνοντας έναν οργανισμό που δεν κατοικεί σε μία περιοχή τότε έχουμε δύο εκδοχές…

1. Να πεθάνει

2. Να επιβιώσει

Αν επιβιώσει τα πράγματα μπορεί να γίνουν δύσκολα για τους κατοίκους της περιοχής καθώς μπορεί να τους εκτοπίσει από την περιοχή εκείνη. Θα έχουμε τη λεγόμενη γενετική ρύπανση.

Όσο για το φίλο μας θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με το σκεπτικό σου άσχετα αν τελικά θα έχει ή όχι επιτυχία

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...