Jump to content

Το ενυδρείο μου


Recommended Posts

Μπράβο Άρη!Χαιρομαι να βλέπω χρυσόψαρο σε ενυδρείο και όχι σε γυάλα!

Πόσο καιρό τον έχεις τον χρυσόψαρα?

Ξανά μπράβο! :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος ο Σπόρος!!! Εχει και αρκετό χώρο για να βολτάρει.

Έχεις δύο φίλτρα; βυθού και εσωτερικό;

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο πολύ ωραίο. Αν του βάλεις και μερικά αληθινά φυτά θα νιώθει ακόμα καλύτερα ο "σπόρος". Κάτι σε anubia ίσως

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου και ο Σπόρος, το Fan Tail σου. Ερώτηση είναι η φώτο ή έχει κάτι άσπρο στην βάση της ουράς του ;

Τα λίτρα είναι λίγα για τον ψάρο, το χρυσόψαρα χρειάζονται λίτρα, βέβαια δεν το συζητώ πως είναι άρχοντας στο ενυδρείο απ ότι αν ήταν σε γυάλα :busted_cop: Επειδή δεν έχεις λίτρα θα σου έλεγα να τον αφήσεις μόνο του τον κούκλο και θα είναι οκ. Τώρα για τα φυτά όπως σου είπε και ο ΓΙάννης καλό θα ήταν να του βάλεις κάποια ανούμπια που είναι ανθεκτικές και δεν μπορεί να τις φάει. Τι τροφή του δίνεις; Μπορείς να του δίνεις φυτά αν είχεις απο άλλο ενυδρείο σου ή να του βράζεις μαρουλάκι να του το κόβεις σε λεπτές λωρίδες και αφού κρυώσει να του το δίνεις θα κάνει πάρτυ ο μικρός. Εγώ στα δικά μου δίνω μαρούλι, σπιρουλίνα πελετς, είδικη τροφή σε φυλαράκια για χρυσόψαρα ( όχι τροφή για τροπίκά γιατί έχουν περισσότερες προτεϊνες πράγμα που δεν χρειάζονται τα χρυσόψαρα) διάφορα κλαδέματα απο το μεγάλο και κυρίως "φακή", που δυστυχώς για φέτος μας τελείωσε και δεν έχω να δώσω στους μπούλες, και είναι άψογες. Είναι φυτοφάγα και οι πρασινέδες τους κάνουν καλό, μην του δώσεις κανένα φυτό κήπου :busted_cop::thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος ο σπόρος. :busted_cop:

Θα έλεγα να βάλεις και αληθινά φυτά. Παρ' όλο που τα χρυσόψαρα τα περισσότερα τα τρώνε για σαλάτα, υπάρχουν φυτά που από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι θα αντέξουν. Οι anubias οπωσδήποτε, η hygrophylla polysperma την οποία σου συνιστώ ανεπιφύλακτα, είναι γρήγορης ανάπτυξης και ρουφήχτρα νιτρικών, πράγμα που σου χρειάζεται καθότι τα χρυσόψαρα βγάαααααααααζουν. Βέβαια θα τρώει αρκετά φύλλα, αλλά η hygrophylla μεγαλωνει τόσο γρήγορα που δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο δικό μου 60άρι με τον μπούλη που είναι 8 χρονών και 25εκ. την κλαδεύω κάθε βδομάδα για να αφήνω χώρο να κινείται. Επίσης και οι cryptocoryns αντέχουν.

Το μόνο που θα προσέξεις, επειδή τα χρυσόψαρα σκάβουν, καλό φύτεμα. Εδικά τις hygrophylla μόλις μεγαλώσει λίγο ο σπόρος θα πρέπει κάθε βδομάδα να τις ξαναφυτεύεις, αξίζει όμως ο κόπος.

Link to comment
Share on other sites

Κουκλος ο σπορινος :busted_cop:

Συμφωνω και εγω με τα αληθινα φυτα, αλλα θα προτεινα και μερικα που να μπορει να τα φαει. Βαλτα στα εξοδα φαγητου :busted_cop: Στα χρυσοψαρα αρεσει να βοσκανε, ειδικα φυτουλια με μικρα μ****α φυλαρακια. Αν βαζεις Flourish της Seachem για λιπασμα θα παιρνει ετσι και τις βιταμινες του. Αν ειναι μονος του δεν θα το διαλυσει το φυτο, εκτος αν δεν του δινεις αλλα σαλατικα! Αν τον δεις να τσιμπαει το φυτο πολυ σημαινει οτι χρειαζεται πρασιναδα, οποτε του προσθετεις μαρουλακι η σπανακι.

Συμφωνω με το καλο φυτεμα, προτεινω δε το εξης: παρε μια πετρα με τρυπα και περασε το "φαγωσιμο" φυτο απο μεσα. Τα δικα μου τα χρυσοψαρα "τραβουσαν" τα φυλλα και ξερριζωναν τα φυτα ετσι!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τους έχω και vallisneries στο ενυδρείο τους τις οποίες δεν τις προτιμάνε γιατί είναι σκληρές, βλέπεις είναι και καλομαθημένα τα κορίτσια μου τρώνε μόνο ότι είναι μαλακό και δεν χρειάζεται κόπος για να το κάνουν. Και τα δικά μου τα ξεριζώνουν σκάβοντας το υπόστρωμα αλλά όλα είναι συνήθεια και έτσι με κάθε αλλαγή νερού κανουμε και τα φυτεματάκια. Σκέψου πως πριν 1.5 χρόνο είχα βάλει και κάποια πετραδάκια, τότε υπήρχαν άλλοι κάτοικοι που τώρα έχουν πάει στη βίλα στο δίπλα δωμάτιο :busted_cop::thumbup: τα οποία δεν αρέσαν στα παιδιά και τα είχαν θάψει όλα, ώσπου ξαφνικά μπήκαν τα χρυσόψαρα τα οποία τα βγάλαν με το σκάψε - σκάψε μήπως και έχουμε χάσει κανένα κομμάτι φαγητού :lmao::lmao: . Πάντως έχουν πλάκα όταν το κάνουν, είναι όλα τα λεφτά :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Με το φίλτρο βυθού δεν θα έχω πρόβλημα να βάλω φυτά ; :busted_cop: Στο δεξί τμήμα του ενυδρείου επειδή δεν χώραγαν οι σκάρες του φίλτρου δεν υπάρχουν. :thumbup:

Ίσως εκεί να μπορέσω να βάλω κάποιο. :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

Όπως σου έχω πει και σε πμ όταν με ρώτησες, το φίλτρο βυθού δεν είναι απαραίτητο. Το εσωτερικό φιλτράκι που έχεις φτάνει. Ειδικά αφού σκέφτεσαι να βάλεις φυτά, θα πρέπει να βγάλεις το φίλτρο βυθού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...