Jump to content

ερωτησεις για την ροη


Γιωργος Καζινιερακης

Recommended Posts

:):) θα χριαστω τα φωτα σας για την ροη μου μεσα στο ενυδρειο.χρησιμοποιωδυο νανο tunze 6045 οπου και ο προβληματισμος μου ειναι αυτες.δεν μπορω να βρω τις σωστες κλεισεις γιατι οπως και να τις βαλω κυκλο το νερο κανει.πρεπει να ειναι στην πισω πλευρα; πρεπει να εχουν γωνια προς τα κατω;πρεπει να χτυπανε στην μεση του μπροστινου γιαλιου(αντιστηχα πισω η αλλη); πρεπει να χτυπανε στην γωνια διαγωνια απεναντι;συγνωμη για τα πολλα ερωτηματα αλλα εχω μπλεχτει.
Link to comment
Share on other sites

Οπως μου εδειξαν κι εμενα σε ενα ορθογωνιο ενυδρειο εβαλα απο αριστερη μερια την αντλια (30εκ. υψος,50 ολικο)κι οπως βλεπω το ενυδρειο μπροστα και να στελνει το νερο ακριβως στην απεναντη πλευρα οπου κι εκει εκανα το ιδιο με μια σχεδον ιδιας δυναμηκοτητας αντλια οπου αυτη την εβαλα στην πισω μερια οπως ειπες και πριν διαγωνια.Επειδη ομως δεν ειχα την σωστη αναταραξη της επιφανειας εβαλα διαγωνια απο μια νανο κοραλια

καιμια εχαιμ 1000.Τωρα η δικες σου αντλιες δεν γνωριζω τη αποδωση εχουν αλλα, αλλα πρεπει να τοποθετειθουν με τετοιο τροπο ωστε το νερο να κυκλοφωρει παντου χωρις να υπαρχουν νεκρες ζωνες.

Link to comment
Share on other sites

για την αναταραξη τησ επιφανιασ εχω μια 2500 τησ aqua medic και μια 2000 παλι aqua medic πρεπει και οι νανο να βλεπουν προς τα πανω;

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι ανάγκη να κατευθύνονται όλοι οι κυκλοφορητές, προς την επιφάνεια του νερού. Συνήθως μία αρκεί, ιδιαίτερα αν έχουμε και επιστροφή από sump.

Από εκεί και πέρα, νομίζω πως θα πρέπει να κάνεις αρκετές δοκιμές, αλλάζοντας τις κλείσεις ή τις θέσει των κυκλοφορητών, ώστε να έχεις το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καλό είναι να προσέχεις να μην είναι αντιμέτωπες οι ροές και να μην σηκώνουν την άμμο. Επίσης κάποιοι χρονοδιακόπτες (ένας ή δύο) με εναλλαγές, θα μπορούσαν να βοηθήσουν, ιδιαίτερα όταν οι κυκλοφορία είναι πολύ μεγάλη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...