Jump to content

Ο Heiko Bleher στην Ελλάδα!


Recommended Posts

Δεν ξέρω αν είναι "νομότυπο" αυτό αλλά το κάνω μόνο και μόνο για τον κοπο που έκανα να γράψω το κείμενο που ακολουθεί στο παραπάνω Θέμα. Οι moderators μπορούν αν το θεωρούν σωστό να το διαγράψουν ή αν θέλουν καλύτερα να το μεταφέρουν στο πρωτότυπο θέμα αφού για λίγα λεπτά δεν πρόλαβα να το κάνω post πριν κλειδωθεί. Άλλωστε δεν έχει ίχνος προσωπικής αντιπαράθεσης.

Ακολουθεί παρακάτω ...

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι που θα το πω αλλά το συγκεκριμενο θέμα και η τροπή που έχει πάρει μου προκαλεί μόνο θλίψη.

Εγώ ήμουν στο σεμινάριο και τις δυο μέρες και ναι είμαι ένας απλός χομπίστας (Η συγκεκριμένη ερμηνεία του όρου πιστεύω ότι δημιουργεί και πολλά από τα προβλήματα).

Θα πω κάποια πράγματα έτσι όπως τα νιώθω και τα πιστεύω και ας διαφωνήσουν πολλοί μαζί μου.

Το σύνολο των χιλιάδων των μελών του Αquazone και άλλων παρεμφερών forum όπως το GAB δεν είναι μέλη για να παίρνουν μέρος σε σεμινάρια με γκουρού του είδους. Γίνονται για να γνωρίσει,διδάξει και ανταλλάσσει γνώσεις, απόψεις και πληροφορίες ο καθένας στο αντικείμενο του αντίστοιχου φόρουμ το οποίο είναι γραμμένος. Οτιδήποτε πέρα από αυτό βγαίνει εκτός ουσιαστικής λογικής ενός φόρουμ. Τα σεμινάρια, η προσφορές στα μέλη μόνο του τάδε φόρουμ ή συγκεντρώσεις κάθε μήνα δεν συμπεριλαμβάνονται στις "τυπικές υποχρεώσεις" ενός μέλους.

Δεν ξέρω αν μπορώ να γίνω κατανοητός με αυτό που λέω ,αλλά όλα αυτά απλά συμπληρώνουν τις δυνατότητες του φόρουμ.

Κάπως αντίστοιχα συμπεριφέρονται και τα μέλη. Μπορούν να γραφούν πολύ άνετα σε ένα φόρουμ (Η μάλλον πολύ πιο άνετα απλά να διαβάζουν) που ασχολείται με κάτι που τους ενδιαφέρει για να αντλήσουν και ανταλλάξουν πληροφορίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα καούν κιόλας να πάρουν τους δρόμους για να συμμετάσχουν σε μια συγκέντρωση κάθε είδους.

Γιατί ποτέ κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί οι συγκεντρώσεις του Aquazone δεν έχουν 200+ άτομα. Αυτό το στοιχειό δεν δείχνει κάτι?

Δυστυχώς η ταχύτητα που έχει αποκτήσει σήμερα η ζωή μας και περιορισμός του ελεύθερου χρόνου δεν επιτρέπουν σε όλους την ίδια στιγμή να είναι ελεύθεροι να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση.

Πόσο μάλλον όταν υπάρχει η ευκολία της πρόσβασης στην πληροφορία και γίνεται πιο εύκολο για μένα να κάνω μια ερώτηση στον κύριο Bleher μεσω του φόρουμ για να πάρω μια απάντηση από το να κανω την ιδία ερώτηση στο σεμινάριο.

Καλώς ή κακώς αυτό που είπε ο 2ος κύριος στο τέλος της δεύτερης μέρας (του οποίου το όνομα ας με συνχωρήσει δεν θυμάμαι) ήταν πέρα για πέρα σωστό.

Πριν 15 χρόνια τα άτομα θα ήταν τριπλάσια ή και περισσότερα σε ένα αντίστοιχο σεμινάριο και αυτό θα γινόταν γιατί τότε οι χομπίστες ήταν περισσότεροι ενώ τώρα ξαφνικά λιγόστεψαν....? (ίσα ίσα που νομίζω πως τα τελευταία 10 χρόνια έχει πάρει τα πάνω του στην Ελλάδα το χόμπι στο ευρύ κοινό) Η απάντηση είναι πολυ απλά γιατί τότε ο κ. Βleher και κάθε κύριος Bleher θα ήταν η μοναδική ίσως αξιόπιστη πηγή γνώσης στην Ελλάδα.

Και παρόλο που έγραψα πολλά και ίσως κούρασα θα προσθέσω 2 πραγματάκια ακόμα.

Θα έπρεπε να αναρωτηθούν ολοι αυτοί που ρωτάνε για το που οδεύει το χόμπι, που ήταν πρώτα από όλα οι επαγγελματίες του είδους ? Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κατά την γνώμη μου. Αυτοί που χάριν ευκολίας δικιάς τους και συμφέροντος τους δινουν παπαγαλόψαρα, ραμιρεζι μπαλουν και corydoras red or pink tail!

Που "δημιουργούν" σε ανυποψίαστους χομπίστες - πελάτες για αυτους κοινωνικά ενυδρεία για προφανής λόγους και κάποιος ποιο γνώστης μόνο κοινωνικά δεν θα τα χαρακτήριζε. Είναι εκείνοι που όταν κάποιος του ζητάει γατόψαρα του δίνουν αβίαστα τα διαθέσιμα corydoras που έχουν χωρίς να το ρωτήσουν καν τι ενυδρείο έχουν ,τι ψάρια ή νερό, πολύ περισσότερο δε τι υπόστρωμα έχουν στο ενυδρείο τους!

Όταν δεν υπάρχει καθολική συμμετοχή από τους ανθρώπους του χώρου τότε τι απαιτήσεις έχουμε απο τους απλούς χομπίστες?

Και κλείνοντας για να μην αφήσω τυχόν ερωτηματικά σε κάποιους που πουν τι είναι τούτος και εμφανίστηκε από το πουθενά λέγοντας τα δικά του.

Είμαι 22 χρονών και φοιτητής στη Ναύπακτο. Ήρθα στην Αθήνα για το σεμινάριο χάνοντας ουσιαστικά και τα 3 μεροκάματα από τη δουλειά μου και πιστέψτε με σε ένα φοιτητή αυτά μετράνε πολύ! Από την άλλη βέβαια είχα και την ευελιξία να έρθω στην Αθήνα πράγμα που κάποιος οικογενειάρχης ή κανονικός εργαζόμενος πιθανότατα να μην μπορούσε να κάνει.

Έχω γυρίσει το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων στην Αθήνα και όλα της Πάτρας και στα περισσότερα από αυτά έχω πραγματοποιήσει και αγορές οπότε πιστεύω πως μπορώ να υποστηρίζω αυτά που λέω ειδικά για τους επαγγελματίες.

Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι αυτοκριτική όλοι μας και εμενα συμπεριλαμβανομένου και όπως είπε ο Σταμάτης ας ξαναμετρηθούμε δεν κάνει κακό.....

Αυτά είχα να πω ή τουλάχιστον αυτά που μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό.

Ελπίζω να μην έγινα υπερβολικά κουραστικός ( γιατί ότι θα σας κούρασα είναι σίγουρο) λόγω του μεγέθους του ποστ.

Αν ενόχλησα κάποιους με τα λεγόμενα μου με συγχωρείται αλλά που και που πρέπει να ακούγεται και μια άλλη άποψη...

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστές σκέψεις. :)

Link to comment
Share on other sites

Καθ'ολα σωστες σκεψεις!!!

Θα παρακαλεσω τα υπολοιπα μελη να μεινουν εδω και να μην δωσουν συνεχεια! :)

Link to comment
Share on other sites

Καθ'ολα σωστες σκεψεις!!!

Θα παρακαλεσω τα υπολοιπα μελη να μεινουν εδω και να μην δωσουν συνεχεια! :)

:):thumbup:

Link to comment
Share on other sites

  • 11 years later...

Επειδή αυτό το θέμα δείχνει σαν να έρχεται απ το πουθενά ( μετα απο τόσα χρόνια ) .

Βάζω το λίνκ με τη συνέχεια απο εδώ απ το θέμα που κλειδώθηκε .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...