Jump to content

gena gapu


dark_vpc

Recommended Posts

kalispera!

to proigoumeno sabbato exw parei ena thiliko gapu to opoio eitan gonimopoiimeno kai mou eipan oti einai etoimo gia gena.

to parakolouthw sinexeia exei maurisei apo pisw entona kai apo oti katalabenw exei tetragonistei.simera malista exei arxisei stamataei se diafora simeia!

erxete i wra tou?

to exw mono tou se ena 10lt enidrio me ftiaxmeno nero

sas stelnw kai 2 fwtografies pou trabiksa xtes to mesimeri!

post-442-1135277119_thumb.jpg

post-442-1135277381_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά, κατ'αρχήν 10λιτρα είναι παρα πολύ λίγα, όταν με το καλό η γκαπίνα σου γεννήσει θα τρελαθείς στα νιτρικά. Θερμοκρασία πόσο? πρέπει να είναι τουλάχιστον 27 βαθμούς για να μπορέσουν να αναπτυχθούν γρήγορα τα μικρά. Έτσι όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες σε λίγες μέρες το πολύ θα γεννήσει. Από τροφές τι έχεις? Τα μικρά όταν γεννηθούν μετά από περίπου δυο μέρες θέλουν τροφή που να μπορούν να την καταπιούν μπορείς να πάρεις μινι φυλαρακια ή ακόμη να τρίψεις πολύ καλά φυλαράκι και να τους δώσεις σε μικρές ποσότητες δυο με τρεις φορές την ημέρα. Και να ξέρεις ότι μετά την γέννα σε 25 με 30 μέρες η γκαπίνα σου θα ξαναγεννήσει. Πρέπει λοιπόν να είσαι προετοιμασμένος διότι σε λίγο θα γεμίσει ο τόπος. Πάντος χωρίς να θέλω να σε αποθαρύνω στα 10 λίτρα δύσκολα θα καταφέρουν τα μικρά να επιβιώσουν γιατί τρώνε συχνά και αποβάλουν ακόμη πιο συχνά επομένως σύντομα το νερό σου θα έχει πρόβλημα καθώς και το φίλτρο σου.

Και μόλις γεννήσει μην ξεχάσεις να βγάλεις την μάνα και να την περιποιηθείς με καλό τάισμα και καλό νερό διότι είναι εξουθενωμένη και εκτός αυτού αν μείνει μέσα θα κάνει τα μικρά μεζε.

Έγινε επεξεργασία - PascM
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ!να 'σαι καλά θα κάνω αυτά που μου είπες!

επειδή είχα το κάλοκαίρι και άλλο ένα gapy που μου γένησε χωρίς να το δω και μου επηζήσανε 2 τους έδηνα ετοιμη τριμένη τροφή!

και πάλη ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

απο χτες το βραδυ κατά της 12 μέχρι και τώρα πηγένει συνέχεια στον πάτω του βυθού και τρίβει την δεξιά μεριά της κηλιάς του!τι σημαίνει αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι δεν είναι κάτι κακό ελπίζω ότι δεν έχεις βάλει την γκαπίνα σου στο ενυδρειάκι χωρίς προσαρμογή!!!! Θα δεις και άλλα παράξενα στην συμπεριφορά της υπομονή και κάνε μετρήσεις στα νερά σου

Link to comment
Share on other sites

Άσε την γκαπίνα σου στο 10 λίτρο μέχρι να γεννήσει, μόλις με το καλό γεννήσει την μεταφέρεις στο κανονικό αφού κάνεις προσαρμογή. Τώρα για το ξύσιμο μπορεί να είναι κάτι και μπορεί να μην τρέχει και τίποτα παρακολούθησε την για καμία βδομάδα και μετά μας λες αν συνεχίσει το ξύσιμο. Τροφή μπορείς να δώσεις στα μωρά έτοιμη σε σκόνη που πουλάνε στα πετ ή να τους τρίψεις παρα πολύ καλά φυλλαράκια και να τα ταΐζεις 3-4 φορές την ημέρα, μην τους δίνει πολύ καλύτερα να πάρεις ένα κουταλάκι που θα έχεις γι αυτό το σκοπό και να βάζεις λίγο μπροστά στην μύτη του. Πρόσεξε πολύ την θερμοκρασία στις αλλαγές νερού που θα κανείς κάθε 3-4 μέρες να μην έχει απόκλιση για να μην σου πεθάνουν. Άντε με το καλό τα μωρά σου :busted_cop:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

:D:D:D:D:D:hysterical:

Καλημέρα σας!

στης 5/1/2006 μία θυλικιά γκαπυ 12 μικρά!

σήμερα είναι 1 μηνός και 9 ημερών τα έχω στην γενίστρα έχουν μεγαλώσει

κάμποσω αλλά είναι η ώρα τους να μπουν στο ενυδρείο με τα άλλα ψάρια?

είναι ακόμα άχρωμα!

ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...